Kodin saanut koira: OANNA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Oana1OANNA

* narttu

* arvioitu syntymävuosi 2010-2011

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

22.3.2015
Kaunis Oanna pääsi mukaan Kulkurien adoptointiohjelmaan aktiivien tavattuaan tytön maaliskuun Romanian reissullaan. Oanna odottaa omaa perhettään yhteistyökumppanimme OneVetin klinikan tiloissa. Yksi Onevetin vapaaehtoisista työntekijöistä on löytänyt Oannan kadulta ja tuonut sen OneVetiin turvaan.

Oanna on noin 4-5-vuotias leikattu tyttö joka on 50cm korkea ja painoltaan noin 25 kg.

Aktiiviemme vieraillessa OneVetissa Oanna oli alkuun hieman ujo mutta reipastui nopeasti. Oanna on läheisyydenhaluinen ja todella sympaattinen ihmisten kanssa kunhan on rohkaistunut. Oanna vaikuttaa tasapainoiselta koiralta kaikin puolin eikä ainakaan tällä hetkellä ole haukkuvaa sorttia.

Samanikäisten narttujen kanssa kemiat eivät kohtaa mutta muiden koirien kanssa tulee toimeen hyvin.

16.8.2015
Oanna oli jonkin aikaa poissa sivuilta sillä tyttö merkitsee kovin paljon Oannan löytäneelle henkilölle. Kyseinen henkilö ajatteli itse pitävänsä Oannan mutta on nyt kuitenkin tullut siihen päätökseen, että haluaisi Oannan saavan mahdollisuuden hyvään elämään rakastettuna perheenjäsenenä täällä Suomessa.

Tapasimme Oannan käydessämme heinäkuussa 2015 Romaniassa ja Oanna osoitti uteliaisuutta meitä kohtaan mutta ei kuitenkaan uskaltanut tulla meitä moikkaamaan vielä. Uskomme kuitenkin, että tyttö olisi kerännyt rohkeutensa ja tullut lähemmäksi jos meillä olisi ollut enemmän aikaa. Henkilö joka on paljon tekemisissä Oannan kanssa sanoo Oannan olevan erittäin lempeä ja kiltti koira mutta myös ujo ja herkkä. Kun ihminen voittaa Oannan luottamuksen saa tytöstä elinikäisen ystävän.

Oannalle tekisi hyvää päästä pian omaan kotiin ja pois tarhaolosuhteista, sillä tämä stressaava ympäristö ei ole kovin hyvä koiralle, varsinkaan herkälle koiralle kuten Oanna. Etsimme Oannalle omistajaa jolla on kokemusta myös aroista/herkistä koirista ja joka tietää miten tällaista koiraa parhaiten tuetaan ja kannustetaan. Tulevan omistajan tulee myös sitoutua Oannaan ja antaa tälle aikaa rauhassa oppia kotikoirana olemista.

27.9.2015
Kulkurien edustajat tapasivat Oannan syyskuun reissulla OneVetin klinikan tiloissa jossa Oanna odottelee sitä omaa kotiaan. Oanna on taas tehnyt edistystä ja reipastunut sitten viime kerran. Vaikka ei Oanna edelleenkän tullut vieraiden luokse, tyttö katsoi heitä häntä heiluen kiinnostuneena. Tutun ihmisen luokse Oanna paineli menemään riemuloikkien saattelemana.

Toinen narttu kävi Oannan päälle vierailun aikana ja Oanna alistui tälle heti ja meni sen jälkeen omaan häkkiinsä turvaan ja kurkisteli sieltä pihan meinikiä.

Olemme vakuuttuneita siitä, että jossain täällä on Oannalle se sopiva koti. Toivomme vaan, että se pian löytyisi. Oannalle on lisätty muutamia kuvia syyskuulta.

1.11.2015
Ihana Oanna pääsi muuttamaan hänen pelastaneen eläinsuojelijan luokse. Oanna tulee elämään hienon ja turvallisen elämän, rakatsettuna perheenjäsenenä, omassa kodissaan Romaniassa. Happy for you all 🙂 <3

—————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Oanna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Oanna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: