Päivitetty 20.11.2022

Kodin saanut koira: OFELIA


Syntymäaika: noin 9/2019
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Adinalle soitettiin paikalliselta kunnantalolta ja pyydettiin auttamaan Ofelian ja tämän pentujen kanssa. Niinpä Ofelia päätyi pentujensa kanssa tarhalle loka-/marraskuussa 2021. Ofelian pennut asuvat tällä hetkellä sisäpihalla isossa pentuporukassa ja osa hakee kotia kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Ofelia asuu tarhan pihalla vapaana ja on reippaan ja toimeliaan oloinen neiti, joka viihtyy hyvin omissa puuhissaan pihamaalla. Ofelia on kyllä kiinnostunut vieraista ja etenkin herkuista, mutta ei jää rapsuteltavaksi vaikka antaa hyvin koskea itseensä. Neidin ei kuulla juurikaan haukkuvan.

Ofelia vaikuttaa itsenäiseltä oman tien kulkijalta, joka ajautuu ajoittain nahistelemaan muiden kanssa. Ison koira porukan keskellä elävä Ofelia ei kuitenkaan tunnu aloittavan kahinoita, mutta ei myöskään alistu muille lainkaan. Nämä nahistelu tilanteen menevät hetkessä ohi, ja Ofelia jatkaa puuhiaan pihamaalla.

Ofelia voisi sopia monenlaiseen kotiin, jossa kunnioitetaan sen itsenäisyyttään ja ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan Ofeliaa uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Monet kotikoiralle tutut asiat ovat todennäköisesti täysin uusia ja vieraita Ofelialle, kuten hoitotoimenpiteet ja valjaiden pukeminen.

Ofeliasta saa todennäköisesti reippaan koirakaverin pihatöihin tai ulkoiluun ehkä jopa johonkin harrastukseen. Ofelialle etsitään aktiivista kotia, jossa se saa liikuntaa ja lajityypillistä tekemistä. Ofelia voisi pärjätä ainoana koirana tai lempeän koiran kaverina.

Ofelia on kooltaan noin 42 cm ja 13 kg.

Päivitykset:

20.11.2022
Ihana Ofelia on saapunut omaan kotiinsa! Onnea <3

18.10.2022
Ofelia on löytänyt kodin ja se on varattu. Onnea!

2.10.2022
Suloinen Ofelia asustelee edelleen vapaana tarhan pihalla muiden koirien kanssa. Ofelia on selvästi kiinnostunut tarhalla vierailevista aktiiveista. Se on rauhallinen ja tykkää rapsutuksista ja rauhallisella hetkellä hakeutuu ihmisen lähelle ja jää siihen mielellään. Ikävä kyllä Ofelian hampaat ovat hieman huonossa kunnossa ja tulevan kodin pitää varautua hampaiden mahdolliseen hoidattamiseen tulevaisuudessa. Toisena päivänä tarhalla, huomattiin, että joissain tilanteissa ruoka aiheutti ärinää Ofelian ja muiden koirien välillä.

15.6.2022
Ofelia tavattiin tarhalla kesäkuussa 2022. Tyttönen asuu edelleen vapaana tarhan pihamaalla monen muun koiran joukossa. Saadessaan muilta koirilta tilaa, Ofelia tulee mielellään ihmisen luokse ja viipyilee lähellä pidempään. Se tule syliin asti silitettäväksi, eikä lähtisi pois, vaan tuntuu nauttivat kovasti silityksistä ja ihmisten huomiosta. Kultainen Ofelia vaikuttaa kiltiltä, rauhalliselta ja iloiselta, eikä sen kuulla haukkuvan tapaamisen aikana.

20.5.2022
Reipas Ofelia aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaolois

ta tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ofelia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ofelia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ofelian yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.