Päivitetty 13.08.2021

Kotia etsivä koira: ENEDINA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.5.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Enedina päätyi Luizan luokse, kun oli ensin elänyt kadulla noin 1,5 vuotta. Katua edeltävästä elämästä meillä ei ole tarkempaa tietoa, kenties Enedinalla on joskus ollut koti josta se on hylätty. Kadulla eläessään Enedinaa ruokki yksi tietty perhe, joka ei kuitenkaan pystynyt ottamaan Enedinaa asumaan heidän luokseen. Enedinalle kävi, kuten niin monelle kodittomalle nartulle Romaniassa käy, ja se synnytti pentueen. Pentujen kanssa se eli viemäri-/betoniputkessa ja sen ympäristössä. Emo oli pentujaan kohtaan kovin puolustava ja varoitteli ohikulkevia ihmisiä mm. hampaita näyttämällä. Ihmiset soittivat rankkurin paikalle pyydystämään koirat, mutta Enedina onnistui piiloutumaan pentujen kanssa putkeen. Tämän tapahtuman jälkeen Enedinaa ruokkinut perhe soitti Luizalle ja Luiza sai kiinni koko perheen ja otti heidät luokseen turvaan. Näin Enedina ja sen pennut Karin, Jason, Romppu ja Sleepy Boy pääsivät myös mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Luizan luona Enedina on osoittanut olevansa ns. “iso koira pienessä paketissa”. Luizalle ja Stefanille Enedina on erittäin rakastava ja ystävällinen. Enedina on kuitenkin kova vahtimaan ja haukkuu kaikille äänille sekä juoksee herkästi portille katsomaan, mitä ympäristössä tapahtuu. Tämän vuoksi Enedinalle etsitään ensisijaisesti kotia omakotitalosta, riittävän rauhallisesta ympäristöstä. Enedina ei tule toimeen kissojen kanssa ja kyläläisiltä Luiza on kuullut, että se on juossut pyörien perässä kadulla eläessään. Enedinalle sopivin mahdollinen koti olisi aikuiskoti, jossa riittää huumorintajua, rutkasti kärsivällisyyttä sekä palkitsemiseen perustuvaa ohjausta tytölle. Kotikoiran taitoja ja esimerkiksi käsittelytoimenpiteitä on syytä varautua harjoittelemaan ajan kanssa ja koiralähtöisesti. Olisi hyvä, jos tulevalla kodilla olisi jo hieman koirakokemusta ennestään.

Enedina on noin 40-45 cm korkea ja painaa arviolta 14-15 kg.

Päivitykset

19.5.2021
Suloinen Enedina aloitti tänään oman kodin etsintänsä Kulkurien adoptio-ohjelmassa


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Enedina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Enedina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa