Päivitetty 16.10.2022

Kodin saanut koira: ENEDINA (nyk. Dina)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.6.2022

Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Enedina päätyi Luizan luokse, kun oli ensin elänyt kadulla noin 1,5 vuotta. Katua edeltävästä elämästä meillä ei ole tarkempaa tietoa, kenties Enedinalla on joskus ollut koti josta se on hylätty. Kadulla eläessään Enedinaa ruokki yksi tietty perhe, joka ei kuitenkaan pystynyt ottamaan Enedinaa asumaan heidän luokseen. Enedinalle kävi, kuten niin monelle kodittomalle nartulle Romaniassa käy, ja se synnytti pentueen. Pentujen kanssa se eli viemäri-/betoniputkessa ja sen ympäristössä. Emo oli pentujaan kohtaan kovin puolustava ja varoitteli ohikulkevia ihmisiä mm. hampaita näyttämällä. Ihmiset soittivat rankkurin paikalle pyydystämään koirat, mutta Enedina onnistui piiloutumaan pentujen kanssa putkeen. Tämän tapahtuman jälkeen Enedinaa ruokkinut perhe soitti Luizalle ja Luiza sai kiinni koko perheen ja otti heidät luokseen turvaan. Näin Enedina ja sen pennut Karin, Jason, Romppu ja Sleepy Boy pääsivät myös mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Enedina asuu Luizan luona sisällä ja ihmisiä kohtaan Enedina onkin erittäin kiinnostunut, iloinen ja innostunut, varsin ihana tyyppi siis! Se tulee mielellään syliin saakka ja nauttii rapsutuksista häntä onnellisena heiluen. Vieraatkin ihmiset Enedina ottaa vastaan avosylin. Luiza kertoo Enedinan haukkuvan jonkinverran vahtihaukkua juosten portille katsomaan, mitä ympäristössä tapahtuu. Kulkurien aktiivien tavatessa Enedinaa, ei tyttö ole kuitenkaan haukkunut ollenkaan, eli tyhjänhaukkuja se ei varmastikaan ole. Enedina ei tule toimeen kissojen kanssa ja kyläläisiltä Luiza on kuullut, että se on juossut pyörien perässä kadulla eläessään. Enedina on erittäin perso herkuille ja se on luultavasti helposti motivoitavissa ja ohjattavissa. Enedina on muutenkin tottunut kosketukseen, käsittelyyn ja ihmisiin eli valmiimpi kotikoira kuin tarhalla olevat rescuekoirat yleensä! Enedina voisi sopia monenlaiseen kotiin, jossa riittää sitoutuneisuutta, huumorintajua, rutkasti kärsivällisyyttä sekä palkitsemiseen perustuvaa ohjausta tytölle.

Enedina on noin 40-45 cm korkea ja painaa arviolta 14-15 kg. Enedinalle on kertynyt hieman ylipainoa, johon olisi tärkeää kiinnittää huomiota tulevassa kodissa.

Päivitykset

16.10.2022
Enedina matkusti omaan kotiinsa Suomeen lauantaina 8.10.2022 ja sai uudeksi nimekseen Dina <3

9.8.2022
Enedina on varattu tänään omaan kotiin Suomeen <3

20.6.2022
Enedina tavattiin kesäkuun alussa Mandrujen luona. Enedina asuu sisällä, mutta on myös valvotusti pihalla jossa viihtyy paljon. Enedina päästettiin tervehtimään aktiiveita ulos. Enedina oli edelleen paksussa kunnossa ja uudessa kodissa olisi hyvä kiinnittää painoon huomiota. Enedina on todella karvainen ja sillä on hurmaava huiskuhäntä! Enedina tuli aktiivien luokse heti iloisesti häntä heiluen. Se puski vierasta vasten ja punki syliin, viihtyi siis kovasti ihmisen vierellä ja haki rapsutuksia. Namit kiinnostivat myös, mutta ihmisen huomio oli ihan ykkönen! Enedina oli aktiivien mukaan iloinen, rauhallinen, mutta innokkaan energinen – aivan valmis kotikoita kerrassaan! Enedina rauhoittui vierelle, seurasi ihmistä, innostuspuski ja -hyppeli ja vähän ilokohelsi. Upea ilopilleri <3 Enedina ei haukkunut tälläkään kertaa aktiivien tavatessa sen. Luiza kertoi, että Enedina pitää pennuista sekä uroskoirista.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

16.11.2021
Saimme pitkästä aikaa Enedinasta kuulumisia, kun Kulkurien aktiivi vieraili Romaniassa Mandrujen luona. Enedina oli todella kiinnostunut ja innostunut vieraista ihmisistä sekä muutenkin kovin innokas ja iloinen tapaus! Enedina puski vierailijoiden syliin ja haki heiltä rapsutuksia. Enedina ei juuri välittänyt muista koirista, kuten pennuistaan jotka haukkuivat aidalta sille. Enedinalla vaikutti olevan pohjaton vatsa, se kerjää ja sille maistuvat kaikki herkut ja ruuat paitsi salaatti! Enedina olisi siis varmasti helposti motivoitavissa ja ohjattavissa myös tulevassa kodissaan. Enedina on valitettavasti myös paksussa kunnossa ja tulevan kodin tulisi sitoutua kilojen karistukseen Enedinan hyvinvoinnin takaamiseksi. Vierailun aikana Enedinan ei kuultu haukkuvan, mutta Luizan mukaan se haukkuu joskus paljonkin. Luiza kertoi, että haukkumiselle on aina joku syy, esimerkiksi muualta kuuluvat koirien äänet. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

19.5.2021
Suloinen Enedina aloitti tänään oman kodin etsintänsä Kulkurien adoptio-ohjelmassa


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Enedina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Enedina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.