Päivitetty 24.03.2022

Kodin saanut koira: SLEEPY BOY (Enedinan pennut) (nyk. Boris)


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.3.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Sleepy Boy päätyi kuluneena talvena emonsa Enedinan ja kolmen sisaruksena, Jasonin, Karinin ja Rompun kanssa Luizan luokse. Enedina-emo oli elänyt kadulla jo useamman vuoden ja siellä Enedinaa ruokki aina eräs paikallinen perhe, joka ei kuitenkaan pystynyt ottamaan Enedinaa asumaan heidän luokseen. Enedinalle kävi, kuten niin monelle kodittomalle nartulle Romaniassa käy: se synnytti neljän pienen pennun pentueen.

Pentujen kanssa Enedina eli betoniputkessa ja sen lähiympäristössä. Emo oli pentujaan kohtaan kovin puolustava ja varoitteli ohikulkevia ihmisiä mm. hampaita näyttämällä. Ihmiset soittivat rankkurin paikalle pyydystämään koirat, mutta Enedina onnistui piiloutumaan pentujensa kanssa putkeen ja onnekseen välttämään kunnalliselle tarhalle joutumisen. Tapahtuman jälkeen Enedinaa ruokkinut perhe soitti Luizan apuun ja Luiza saikin kiinni koko perheen ja otti heidät luokseen turvaan.

Sleepy Boy ja sen kaksi veljeä ja sisko ovat nyt arviolta noin 5 kuukauden ikäisiä ja niiden kaikkien on aika aloittaa sen ihan ikioman kodin etsintä adoptio-ohjelmassa. Luizan luona Sleepy Boy sisaruksineen ovat reippaita, iloisia ja meneviä pentuja, jotka ottavat elämän uudet jutut vastaan uteliaasti. Kaikki pennut tulevat hyvin toimeen koiraporukassa ja se voisikin tulevassa kodissaan arvostaa koirakaverin seuraa.

Kaikki Enedinan pennut ovat luonteeltaan hyvin energisiä ja aktiivisia koiria ja tulevat tulevassa kodissaan varmasti tarvitsemaan runsaasti liikuntaa, aktivointia ja tekemistä. Tylsää hetkeä ei näiden pentujen kanssa takuulla tule ja tulevan kodin onkin hyvä valmistautua pitkin hermoin ja hyvällä huumorintajulla tulevaan koira-arkeen. Sleepy Boy sisaruksineen käyttävät ääntään tarhalla melko paljon ja joukossa haukkuminen varmasti lisääntyy entisestään. Hiljaisimmasta päästä Sleepy Boy ei ole, eikä sille siksi paras mahdollinen ympäristö välttämättä ole kerrostalo.

Vaikka Sleepy on tarhalla sisarustensa tapaan reipas ja avoin pentu, on kuitenkin hyvä muistaa, että Sleepy Boy on asunut tarhalla eristettynä ulkomaailmasta melko pitkään ja muutos tulee varmasti olemaan sille alkuun iso ja pelottava. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat Rompulle ja sen sisaruksille täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. On tärkeää, että Sleepy Boyn tulevalta perheeltä löytyy kärsivällisyyttä ja taitoa olla tukena nuoren koiran kasvussa aikuiseksi ja tarjota sille turvallinen ja rauhallinen koti.

Kooltaan Sleepy Boy on nyt noin 15 kilon painoinen ja Luizan arvio on, että siitä kasvaa isona noin 45-50 cm korkea ja 20 kiloinen keskikokoinen koira. Toki se on vain arvio. Sleepy Boy ja veli Romppu ovat kuin toistensa kopiot, mutta Rompulla on tassussa valkoinen täplä, mitä Sleepy Boylla ei ole.

Päivitykset:

19.3.2022
Sleepy Boyn elämä muuttui odottamattomasti, kun se matkasi Suomeen veljensä Rompun valepuvussa. Onnekas Sleepy Boy hurmasi perheen heti ensitapaamisella ja saikin aloittaa kotikoiran elämän uudessa kodissa. Onnea Sleepy Boy, nykyisin Boris!

5.11.2021
Kulkureiden Iris kävi moikaamassa Sleepy Boyta sisaruksineen lokakuun lopussa. Hurmaava Sleepy boy on pentueen pienikokoisin, nyt ehkä n. 15-18kg ja 50cm. Luizan mukaan Sleepy on porukan ujoin, mutta tällä vierailulla tätä ei havaittu. Sleepy otti mielellään rapsutukset vastaan, kun tilanne alkoi jännittämään Sleepy haki hienosti turvaa veljistään. Hänelle ehkä olisi eduksi jos tulevassa kodissa olisi tasapainoinen koirakaveri tukemassa elämänmuutosta. Sleepy on asteen rauhallisempi kuin veljensä, enemmän sovitteleva luonne kuin päällepäsmäri. Pojat haukkuvat jonkun verran ja ne jotka ei hauku itsekseen juurikaan yltyvät kyllä mukaan haukkukuoroon. Osittain haukkumisen voi tulkita myös huomionhakuiseksi. Kaikki pojat pentueesta leikkivät keskenään ja nukkuvat myös vierekkäin, joskus tunteet kuumenevat ja turhautuminen sekä tylsyys ottaa vallan, silloin etenenkin Sleepy ja Romeo nahistelevat keskenään. Pääasiassa tappelut on murinaa ja ärinää, mutta välillä pojat ottavat ihan kunnolla yhteen. Poikia pitää valvoa jonkin verran, eikä niille voi antaa esimerkiksi mitään pitkäkestoisempaa syötävää, koska muuten tulee riitaa. Pojat osaavat myös rauhoittua hienosti ja esimerkiksi käyvät nukkumaan, kun aktiivit istuvat pihalla pöydän ääreen.

6.7.2021
Enedinan pennut ovat kasvaneet silmissä tarhalla ollessaan! Saimme helteisestä Romaniasta videoterveiset pennuilta. Kellään pennuista ei ole vielä omaa kotia, löytyisikö Sinun luotasi paikka pennunviikarille?

25.5.2021
Sleepy Boy aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sleepy Boy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sleepy Boy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sleepy Boyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.