Kodin saanut koira: HILJA-MAARIA

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Hilja-Maaria on yksi Cosoban tarhalla useita vuosia asuneista koirista. Herttainen mummokoira pelastettiin kunnalliselta koiratarhalta nelisen vuotta sitten, mutta on jäänyt tarhan isossa koiramassassa muiden varjoon, eikä näin ollen ole saanut mahdollisuutta omaan kotiin. Nyt vihdoin Hilja-Maaria on huomattu ja sekin saa mahdollisuuden päästä viettämään eläkepäiviään rakastavaan kotiin.

Hilja-Maaria jakaa tarhalla häkkinsä neljän muun koiran kanssa ja tulee sopuisasti juttuun kaikkien häkkikavereiden kanssa. Kulkurien aktiivien tavatessa Hilja-Maarian tarhalla syyskuussa Hilja-Maaria ottaa vieraat vastaan varovaisen uteliaasti. Vaikka Hilja-Maarian häntä aluksi pysyy tiukasti vatsan alla ja olemus on jännittynyt, rohkaistuu se kuitenkin nopeasti tulemaan hakemaan nameja suoraan kädestä. Hyvin nopeasti Hilja-Maarian olemuskin alkaa rentoutua hieman.

Hilja-Maaria vaikuttaa tottumattomalta mutta hyvin herttaiselta seniorirouvalta, jota elämä ei ole kohdellut ihan parhaalla tavalla. Vieraiden ihmisten kosketus ja liikkeet ovat sen mielestä hiukan jännittäviä, eikä se tarhalla tavattaessa vielä uskalla jäädä rapsutettavaksi. Kuitenkin Hilja-Maarian olemuksesta huomaa, että ihmiset kiinnostavat sitä ja että se kovasti haluaisi tehdä tuttavuutta jännityksestä huolimatta ja pysyttelee Kulkurien aktiivien lähellä koko vierailun ajan.

Hilja-Maaria tulee omassa kodissa varmasti alkuun tarvitsemaan runsaasti aikaa ja rauhaa totutellessaan kotikoiran elämään, ja kaipaa vierelleen ymmärtävää ihmistä tukemaan sitä arjessa.

Hilja-Maarian turkki on vähän huonossa kunnossa ja manikyyrikään ei olisi pahitteeksi. Kunpa Hilja-Maaria pian pääsisi omaan kotiin nauttimaan lämmöstä ja huolenpidosta omassa kodissa.

Hilja-Maaria on kooltaan noin 40 cm korkea ja painaa noin 12-15 kg.

Päivitykset

16.12.2023
Hilja-Maaria matkusti omaan kotiinsa

16.10.2022
Vihdoin vuosia tarhalla viettänyt Hilja-Maaria sai mahdollisuuden aloittaa oman kodin etsintä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hilja-Maaria saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hilja-Maaria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hilja-Maarian yhteyshenkilönä toimii Heidi Kurkinen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: