Päivitetty 25.01.2023

Kodin saanut koira: OLLIE (Suomessa)


Syntymäaika: n. 4/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Pk-seutu)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.11.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Ollie ei todennäköisesti ole ollut aina koditon koira; jotakin kuitenkin tapahtui keväällä 2022, ja se hylättiin Carpen tarhan lähettyville, mistä tarhan työntekijät sen löysivät. Aktiiviemme tavatessa Ollien toukokuun lopussa se oli viettänyt tarhalla reilun kuukauden.

Vieraita ihmisiä tavatessaan Ollie oli rauhallisen oloinen ja nautiskeli rapsutuksista ja läheisyydestä. Se antoi käsitellä ja rapsuttaa miten vain ja vaikutti kaikin puolin tottuneelta ihmiseen ja kosketukseen. Myös herkut maistuivat Ollielle. Ympäristöään tämä poika seuraili tarkasti ja stressaantuikin hieman häkkinaapurien haukkumisesta. Ollien ei kuitenkaan kuulla haukkuvan, ja se tulee hienosti toimeen häkkikaveriensa kanssa. Ollie pärjäisikin varmasti monenlaisessa perhekokoonpanossa.

Ollie muistuttaa hieman corgimixiä, mutta varmuutta rotuperimästä ei tietenkään ole. Kooltaan Ollie on noin 40cm / 15-17kg (tavattaessa oli melko laihassa kunnossa, vaikka pörröinen turkki sen hyvin peittääkin). Hammaskiveä Ollielta löytyy jonkin verran, mutta muuten sen hampaat ovat oikein siistit. Barokkijalkaisen koiran tulevan perheen tulee olla valmis panostamaan kehonhuoltoon ja tarvittaessa esimerkiksi nivelravinteisiin jo ennaltaehkäisevästi. Ollie on luustokuvattu Suomessa eikä kuvista löytynyt esimerkiksi nivelrikkomuutoksia.

Ollieta ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, kerrostaloon tapauskohtaisesti harkiten. Hammastelutaipumuksen vuoksi Ollieta ei luovuteta perheeseen, jossa on aivan pieniä lapsia. Ollien tulevalta perheeltä toivotaan kokemusta paimentyyppisistä koirista ja niiden haasteista. Ollieta pääsee tapaamaan kotihoitopaikkaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

25.1.2023

Ollie pääsi jo jouluksi kotiin – onnea Ollie ja perhe!

17.12.2022

Joulu tuo tullessaan Ollielle hyvät uutiset; hänen oma perheensä huomasi hänet ja vihdoin hänet on varattu ikiomaan kotiin, jonne hän pääseekin muuttamaan aivan pian. Onnea Ollie ja perhe! <3

10.11.2022

Ollie on viihtynyt hyvin kotihoidossa ja odottelee omaa perhettään. Ollie on kotihoitajan mukaan aivan ihana ja lempeä tapaus, joka rakastaa halailla ja saada rapsutuksia. Olliella on kotihoidossa koirakaveri, joka on Ollieta paljon pienempi. Ollie on pienemmän koirakaverin kanssa super lempeä ja varovainen. Kotihoidossa Olliella on vähentynyt haukkuminen vieraita ihmisiä kohtaan, välillä kuitenkin lenkillä omia ihmisiä täytyy puolustaa haukkumalla. Pissa vahinkoja Olliella saattaa vielä välillä sattua, mutta muuten sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla. Tämän ihanuuden olisi jo korkea aika päästä omaan rakastavaan kotiin!

4.10.2022

Ollie on asunut kotihoidossa kohta pari viikkoa. Se vaikuttaa ihanalta, lempeältä koiralta. Innostuessaan Ollie saattaa pissailla sisälle, mutta muuten osaa pyytää ulos kun sinne tarvitsee päästä. Ollie tulee hyvin toimeen perheen toisten, pienempien koirien kanssa ja leikkii niiden kanssa kotihoitajan kertoman mukaan erittäin hienosti. Lenkeillä se saattaa murista ja haukkua hihnassa vieraille miehille, ja pureskelutarvettaan se saattaa kohdistaa esimerkiksi kenkiin jos sallittua pureskeltavaa ei ole saatavilla. Innostuessaan Ollie saattaa myös hammastella ihmistä, eikä sitä sen vuoksi luovuteta perheeseen, jossa on aivan pieniä lapsia. Nämäkin asiat todennäköisesti helpottavat stressitasojen laskiessa vielä lisää.

Olliella on ollut hieman ruuansulatusongelmia, joita on selvitelty eläinlääkärillä. Tutkimuksissa ei ole löytynyt aiheuttajaa oireilulle, ja onkin mahdollista että tässäkin on taustalla stressi monista suurista muutoksista pienen ajan sisään.

28.9.2022

Ollie palautui yhdistykselle oltuaan kotona reilun viikon. Olliella oli kotona haasteita hihnakävelyn sekä hammastelun kanssa, ulkona namit eivät vielä maistuneet ja vieraiden näkeminen oli pojalle stressaavaa. Niinpä Ollie palasi kattavien terveystutkimusten jälkeen etsimään sitä loppuelämänsä kotia.

Kotihoitaja kertoo Ollien tulevan hienosti toimeen kotihoitopaikan toisten koirien kanssa, ja kiva koirakaveri voisikin löytyä myös tulevasta kodista. Ollie on asunut sekä tarhalla että kotihoidossa itseään pienempien koirien kanssa. Joihinkin miehiin Ollie suhtautuu ulkona hieman epäilevästi ja saattaa haukkua näille, mutta muuten kotihoidossa elämä on lähtenyt sujumaan pojalla mukavasti. Kotihoitaja kertoo Ollien pureskelevan ja hammastelevan asioita mielellään.

11.9.2022

Onnekas Ollie ei joutunut viettämään yhtäkään talvea tarhalla, häkin kylmällä betonilattialla – se nimittäin matkusti eilen ikiomaan kotiinsa Suomeen.

27.7.2022

Ollie sai tänään iloisia uutisia; se on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

24.6.2022

Corgimaisen suloinen Ollie pääsee etsimään omaa loppuelämän kotia Kulkurien adoptio-ohjelmasta!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ollie saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ollien yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.