Päivitetty 24.06.2022

Kotia etsivä koira: OLLIE


Syntymäaika: n. 4/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Ollie ei todennäköisesti ole ollut aina koditon koira; jotakin kuitenkin tapahtui keväällä 2022, ja se hylättiin Carpen tarhan lähettyville, mistä tarhan työntekijät sen löysivät. Aktiiviemme tavatessa Ollien toukokuun lopussa se oli viettänyt tarhalla reilun kuukauden.

Vieraita ihmisiä tavatessaan Ollie oli rauhallisen oloinen ja nautiskeli rapsutuksista ja läheisyydestä. Se antoi käsitellä ja rapsuttaa miten vain ja vaikutti kaikin puolin tottuneelta ihmiseen ja kosketukseen. Myös herkut maistuivat Ollielle. Ympäristöään tämä poika seuraili tarkasti ja stressaantuikin hieman häkkinaapurien haukkumisesta. Ollien ei kuitenkaan kuulla haukkuvan, ja se tulee hienosti toimeen häkkikaveriensa kanssa. Ollie pärjäisikin varmasti monenlaisessa perhekokoonpanossa – se ei erityisemmin tukeudu toisiin koiriin, mutta tulee niiden kanssa kyllä toimeen.

Ollie muistuttaa hieman corgimixiä, mutta varmuutta rotuperimästä ei tietenkään ole. Kooltaan Ollie on noin 40cm / 15-17kg (tavattaessa oli melko laihassa kunnossa, vaikka pörröinen turkki sen hyvin peittääkin). Hammaskiveä Ollielta löytyy jonkin verran, mutta muuten sen hampaat ovat oikein siistit. Barokkijalkaisen koiran tulevan perheen tulee olla valmis panostamaan kehonhuoltoon ja tarvittaessa esimerkiksi nivelravinteisiin jo ennaltaehkäisevästi.

Päivitykset

24.6.2022

Corgimaisen suloinen Ollie pääsee etsimään omaa loppuelämän kotia Kulkurien adoptio-ohjelmasta!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ollie saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ollien yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.