Kodin saanut koira: OONA (nyk. Minni)

Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat:
8.8.2017
Heinäkuussa 2017 oli aika suunnata Romaniaan ja yhteistyötarhoillemme. Hieman Bukarestin ulkopuolela, Cosoban kylässä, sijaitsee eläinlääkäriklinikan Onevetin ylläpitämä pensioni, eli koiratarha. Tarha on yksityinen ja koirilla on turvalliset oltavat vaikkakin koiramäärä on melko korkea. Koirat asuvat kuitenkin surimmaksi osaksi paddockeissa (ulkohäkit) kahdestaan, joskus satunnaisesti ja koirista riippuen kolmistaan. Yhdessä paddockissa asustaa neljä pentua, jotka kaikki ovat tulossa adoptio-ohjelmaan piakkoin, Nonna löytyy jo sieltä.

Oona on Ioana Bodean pentu, jonka hän on löytänyt ja ottanut talteen juna-asemalta. Oona on todennäköisesti syntynyt maaliskuussa 2017 ja se tulee arvion mukaan jäämään melko pienikokoiseksi koiraksi, noin 10kg. Oona on tällä hetkellä iloinen ja rohkea pentu, joka tykkää juosta ympäriinsä ja leikkiä muiden koirien kanssa. Se suhtautuu positiivisesti myös ihmisiin ja tulee tervehtimään vieraitakin vaikka hieman saattaa ujostuttaa alkuun.

Nykytilanne:

19.11.2017
Oonasta tuli Minni ja Minni saapui kotiinsa lauantaina 18.11.2017.

24.10.2017
Iloisia uutisia kantautui Oonan korviin eilen, 23.10.2017, kun Oona varattiin omaan kotiin.

17.9.2017
Aktiivimme tapasi Oonan syyskuussa vieraillessaan Onevetin pensionilla. He kuvailevat Oonaa iloiseksi ja hurmaavaksi pennuksi joka tulee mutkattomasti toimeen kaikkien kanssa ja tulee häntä heiluen tervehtimään myös vieraita ihmisiä. Syliin joutuessaan Oona oli todella malttamaton ja maahan päästyään otti kunnon ilospurtit ja riensi jälleen leikkimään kavereidensa kanssa. Oona ja siskonsa Nonna antavat itsestään tasapainoisen kuvan. Vierailun aikana Oonan ei kuultu haukkuvan lainkaan.

21.8.2017
Saimme Ioana Bodealta tänään tuoreita kuulumisia ja kuvia Oonasta. Tyttö on kasvanut sitten viime näkemän ja Oona alkaakin olla jo valmis lentämään omaan kotiinsa, oman perheensä luokse, kunhan sellainen vaan ensin löytyisi.

8.8.2017

Oona astuu adoptio-ohjelmaan tänään. Kun menimme häkkiin heinäkuussa Oona pomppi ympärillämme kuten muutkin häkin pennut. Se kuitenkin menee hieman hämilleen siitä, että se nostetaan syliin. Ooan antaa kuitenkin hienosti katsoa hampaat, korvat ja mutenkin tyttö antaa käsitellä itseään helposti. Oona hieman puskee muiden pentujen päälle niiden kaikkien ollessaan maassa mutta se on kuitenkin vielä sen verran nuori ettei se välttämättä tarkoita, että se olisi mitenkään päsmäri porukassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Oona saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Oona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Oona tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Oonan yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: