Päivitetty 30.11.2019

Kodin saanut koira: OSSI (nyk. Hugo)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.9.2019
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Pieni pentukoira Ossi löytyi pellolta ja päätyi onnekseen turvaan Mihain hoteisiin. Aivan Ossin elämän alkutaival on meille siis arvoitus, mutta tällä hetkellä se käyttäytyy aivan kuten normaali pentu: vauhdikas pieni vipeltäjä. Ihmisiin Ossi suhtautuu kiinnostuneesti ja ottaa innokkaasti vastaan nameja ja rapsutuksia. Sylissä oleminen vielä vähän hämmentää pikkuista. Muiden koirien kanssa Ossi tulee hyvin toimeen, se painelee ja pomppii kavereiden kanssa sydämensä kyllyydestä.

Tällä hetkellä Ossi on noin 30 cm korkea ja painaa 8-9 kiloa. Aikuisena Ossi tulee olemaan todennäköisesti pienikokoinen koira.

Ossi etsii sitoutunutta kotia, joka on valmis tarjoamaan Ossille paljon positiviisia kokemuksia, sekä turvallisen ja tukevan ympäristön jossa kasvaa aikuiseksi koiraksi. Ossi nauttisi varmasti siitä, että tulevassa kodissa olisi valmiiksi kiva ja sosiaalinen koirakaveri.

Päivitykset
30.11.2019
Voi pojat, mikä päivä! Ossi matkusti tänään Suomeen, tapasi ikioman perheensä ja sai nimekseen Hugo! <3

15.10.2019
Ossi on onnenpoika, sillä Ossi on varattu ja sitä odottaa Suomessa oma koti ja oma perhe!

27.9.2019
Sydäntensulattaja Ossi kirmasi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ossi tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Ossi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ossi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.