Kodin saanut koira: OTTO-POIKA

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

23.4.2016
OneVet Clinica Veterinaria on romanialainen eläinklinikka, joka ylläpitää myös koiratarhaa Cosoban kylässä. Siellä asuuu koiria useista eri lähtökohdista ja olosuhteista. Eräänä päivänä jokin aika sitten saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot ovat kaikin puolin epäinhimilliset ja toimitti kaikki koirat, noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Siihen naisen mielenkiinto lopahtikin ja nainen katosi. Nyt osa näistä koirista etsii kotiaan Kulkurien sivulla, mukaanlukien Otto-Poika.

Otto-Poika, eli tutummin Otto, on todella sosiaalinen jo aikuisikään ehtinyt herra. Otto rakastaa ihmisiä ja se hakeutuukin ihmisten seuraan todella innokkaan rauhallisesti, se ei turhia hötkyile, mutta kertoo selkeästi että rakastaa huomiota, silityksiä ja Otto onkin aina valmiina rapsutus hetkeen. Otto tulee myös toimeen muiden koirien kanssa loistavasti, joten tulevassa kodissa voisikin olla jo valmiiksi toinen koira. Kissoihin suhtautumista emme valitettavasti tiedä. Otto on melkoisen perso herkuille, joten herra olisi varmasti helppo kouluttaa jos jonkinmoiseen toimintaan, kuhan palkkana olisi asiallisesti hyvät namit.

Otto-Pojalla on todettu Romaniassa tehtävissä tautitestauksissa sydänmato-positiiviseksi. Sydänmato-tartunta voidaan hoitaa tehokkaasti, mutta hoidon ollessa pitkä, se viivästyttää koiran Suomeen tuloa huomattavasti. Sydänmatotartunnasta voit lukea lisää tästä.

Löytyisikö jostain upeaakin upeammalle Otto-pojalle koti, jossa oltaisiin valmiita odottamaan sydänmadon hoitojen ajan ja sitoutumaan yhteiseen elämään koko sen loppuelämän ajaksi?

Otto ei ole mikään pieni poika, vaan herralta löytyy kokoa tällä hetkellä noin 35 kg ja korkeutta noin 55 cm.

06.07.2016
Romaniassa OneVetissa vieraillessaan yhdistyksemme edustajat tapasivat myös valloittavan Otto-Pojan. Otto on edelleen erittäin sosiaalinen ja positiivinen herra. Otto nauttii suunnattomasti ihmisten läheisyydestä ja uteliaana miehenä se onkin jatkuvasti ihmisissä kiinni. Jos ihmiset menevät sisälle ja Otto jätetään ulos, se menee lähimmän ikkunan alle kuuntelemaan ihmisten touhuilua sisätiloissa. Oton rakkaus ruokaan ei myöskään ole laimennut, vaan poika on innokkaana ottamassa kaikki herkut vastaan, tästä johtuen Otto tulee varmasti olemaan helpohko koulutettava.

Otolle lisätty myös muutama uusi kuva.

11.10.2016
Aktiivimme tapasivat Oton jälleen syyskuisella Romanian vierailullaan.
Otto on mitä valloittavin herra. Se höseltää menemään joka puolella ja nauttii suunnattomasti huomiosta ja läheisyydestä. Otto tulee upeasti toimeen muiden koirien kanssa. Pojan rakkaus ruokaan on edelleen säilynyt ja se osaakin hienosti odottaa omaa namitus vuoroaan muiden seassa. Otto on todella sympaattinen ja ihana herra joka ehdottomasti ansaitisi jo oman kotinsa.

21.12.2016
Otto tulee ja hurmaa kaikki, tuolla lauseella on helppo kuvata Otto-poikaa. Otto tulee luokse ja alkaa heti pussailla, se rakastaa kaikkia ja kaikki rakastuvat Ottoon. Otto rakastaa edelleen ruokaa. Jos Otolta kysyisi millainen olisi täydellinen elämä, se vastaisi varmasti: koti, jossa olisi oma perhe ja paljon ruokaa. Otto on helppo kuvitella juurikin perheen keskelle nauttimaan lenkkeilystä, huomiosta ja ehdottomasti hyvästä ruuasta. Otolla on jonkun verran ollut korvatulehduksia tarhalla, ne todennäköisesti johtuvat ruoka-aineista ja/tai kovasta vedosta. Otto antaa hienosti tutkia ja putsata korvat, sekä tehdä muitakin hoitotoimenpiteitä.

17.03.2017
Yhdistyksemme aktiivit vierailivat Romaniassa ja tapasivat vierailunsa aikana myös valloittavan Otto-pojan jälleen. Otto-poika ulkoilee usein vapaana tarha-alueen sisäpihalla yhdessä muiden koirien kanssa. Kun Otto ulkoilun lomassa kuulee, että ikkunan takana on ihmisiä, nousee herra kuikuilemaan ikkunasta sisälle josko jollain olisi aikaa edes hetkeksi pienelle rakkaus tuokiolle. Otto on valloittava herra, joka nauttii äärettömän paljon ihmisen huomiosta ja läheisyydestä. Otto-poika ei turhaan hötkyile, vaan se tulee ihmisten lähelle rauhallisen kohteliaasti ja nauttii saamastaastaan huomiosta täysin siemauksin. Otto on nyt saanut hoitoa sairastamaansa sydänmatoon, ikävää korvatulehduskierrettä hoidetaan ja sitä ollaankin selättämässä, joten poika onkin valmis matkustamaan omaan kotiinsa. Vielä kun se Oton oma koti löytyisi.

Otolle lisätty myös muutamia uusia kuvia.

11.4.2017
Lisätty suloiselle herraskoiralle uudenuutukainen video.

19.5.2017
Onnea vaan tulevalle kodille! Otosta löytyy vain turbovaihde, jarrut puuttuu kokonaan tai ovat ainakin vähällä käytöllä. Otto rakastuu alta kymmenessä sekunnissa ja sen rakkaus on läpeensä hyväntuulista ja aitoa. Otto pitää kokea, sitä on mahdoton selittää. Sitä naurattaa koko ajan ja suurinkin murhe haihtuu, kun katsoo sen iloisiin ja ilkikurisiin silmiin. Otto rakastui kovasti aktiiviimme Helmiin, jota se kävi monta kertaa halailemassa isoilla karhuntassuillaan.

Lisätty mahtavia kuvia mahtavasta koirasta.

15.7.2017
Otto sai edeltävällä viikolla vieraita Suomesta ja oli yllätyksestä yhtä hyvillään kuin aina. Se nostaa tassunsa ihmisen rintaa vasten ja nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Siinä on jotakin vallattoman veijarimaista ja silti se on tasapainoinen ja aikuisen oloinen. Jos olet siis vailla kertakaikkisen hurmaavaa herrasmiestä, tässä sellainen olisi tarjolla. Ja on muuten taatusti uskollinen

Lisätty pari kuvaa ja video.

13.8.2017
Upea ja ihmisrakas poika varattiin omaan kotiin Suomeen.

8.9.2017
Kulkurilennolla eilen Suomeen saapunut Otto oli lentokentällä hämmentynyt, mutta päästessään omien ihmistensä luokse se painoi päänsä näiden syliin ja näitä vasten. Se käveli lentokentän ovista ulos, eikä se palaa koskaan. Se on nyt kotona, omiensa luona, omiensa suuresti rakastama. Onnea matkaanne, Otto ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Otto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Otto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Oton yhteyshenkilöna toimii Maarit Auranen

Heinäkuu 2017

8.4.2017:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1402052453192758/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: