Päivitetty 06.11.2016

Kodin saanut koira: PENA


Syntymäaika: 11/15
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Sorae)
ei kastroitu

 

3.7.2016
Târgovișten kaupungissa Romaniassa asuva Mihaela Sorae on yksi Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Mihaelan ja hänen äitinsä kotona asuu ympärivuotisesti noin parikymmentä kadulle hylättyä, nyt turvapaikan saanutta koiraa. Kesän 2016 alussa kolme Kulkurien Suomalaista eläinsuojelijaa vieraili Mihaelan luona. Lentokentällä he huomasivat auton ikkunasta heikossa kunnossa olevan, hoikan koiranpennun. Tarkempi tutkiskelu osoitti, että pennulla oli kuumetta ja että sen iho oli huonossa kunnossa. Todennäköisesti heikon yleiskunnon vuoksi pentu oli joutunut toisten koirien  kiusaamaksi ja sillä oli puremajälkiä kehossaan. Koiraa he eivät luonnollisestikaan voineet jättää yksin oman onnensa nojaan. Hyväsydäminen Mihaela lupasi pitää huolta pennusta ja niinpä tämä myöhemmin Penaksi niemetty pentu päätyi Mihaelan luo ja myöhemmin myös Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Mihaelan hellässä huomassa Pena on saanut lihaa luidensä ympärille ja reipastunut kovasti. Perusluonteeltaan se on avoin ja ystävällinen. Se touhuilee kuten normaalin pennun kuuluukin, mutta ei ole mitenkään äärettömän riiviömäinen pentu. Pena vaikuttaa kaikin puolin kiltiltä pojalta joka ottaa kontaktia ihmiseen ja jota on helppo kouluttaa. Poika tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Mihaelan luona asuu myös kissoja ja myös näiden kanssa Pena tulee hyvin toimeen. Penan arvioitu aikuiskoko on noin 50cm/ 20kg, mutta aika toki näyttää lopullisen koon.

17.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Penan ensi kertaa livenä vieraillessaan Romaniassa ja Mihaelan luona viime viikolla. Vieraat ihmiset jännittivät Penaa jonkin verran, mutta se antoi kuitenkin rapsuttaa ja tutkia itseään. Mihaela kertoi, että Pena oli sairastanut kennelyskän ja että tullessaan sen etujalka oli ollut kipeä. Mihaela epäili, että Pena olisi saattanut joutua auton tönäisemäksi. Aktiivimme kiinnittivät huomiota myös siihen, että Pena käyttää takapäätänsä hieman oudosti. Kyseessä voi olla vain nuoren koiran kasvukipuja tai lihasjumi selässä. Mihaela kertoo, että todennäköisesti Pena on satuttanut itsensä riehuessaan toisten pentujen kanssa. Sitä se nimittäin tekisi kaiket päivät. Pena on ollut nyt noin viikon erillään muista pennuista, jotta saisi lepuutettua takapäätänsä. Mihaela kertoo levon auttaneen ja Penan liikkuvan jo paremmin. Pennun pääkopalle lepo vain ei oikein sovi, sillä Pena haluaisi jo kovasti riekkumaan kavereiden kanssa. Poika onkin aiheuttanut Mihaelalle jo hieman harmaita hiuksia, sillä tylsyyksissään se tuhoaa asioita. Onneksi suurimmaksi osaksi kuitenkin omia lelujaan. Tulemme seuraamaan Penan vointia ja kehittymistä aktiivisesti.

Lisätty kuvia.

13.8.2016
Pena on käynyt hiljattain eläinlääkärissä jaloissa ilmenneiden mahdollisten kipujen vuoksi. Takajaloissa ei lääkärintarkastuksessa todettu mitään vikaa ja lepo tuntuukin auttaneen. Etujalasta otettiin röntgenkuva. Mihaela odottaa parhaillaan lausuntoa kuvasta. Kokonaisuudessaan Pena voi hyvin. Jäämme seuraamaan tilannetta.

25.9.2016
Keskustelimme Mihaelan kanssa Penan jalasta. Lääkärinlausunto röntgenkuvasta oli tullut, eikä siitä löytynyt mitään vikaa. Penan elämä ja kodinetsintä Mihaelan luona jatkuu näin ollen kuten ennenkin. Kesän aikana Penalle on kasvanut miehen mittaan. Se on 50cm korkea ja painaa 17kg.

Lisätty Penasta uusia videoita ja kuvia.

6.11.2016
Iloisia uutisia. Pena on varattu Britteihin.

—————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pena tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Pena saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.