Päivitetty 06.11.2016

Kodin saanut koira: THERESA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei steriloitu

 

26.8.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on kultainen äitikoira Theresa. Sintestiin se päätyi tämän vuoden keväällä yhdessä pentujensa kanssa. Tällöin Theresan omisti paikallisen sementtitehtaan omistaja, joka otti yhteyttä Alinaan koska halusi eroon pennuista. Alina ei suostunut ottamaan pentuja yksinään ja sai neuvoteltua omistajan kanssa, että Theresa palautettaisiin omistajalleen vieroitusajan jälkeen.   Vieraillessaan Romaniassa heinäkuussa 2016 Kulkurien aktiivit tapasivat Theresan ensi kerran. Vaikka pennut ovat jo tarpeeksi vanhoja, Alinalla ei luonnollisesti ole aikomustakaan palauttaa Theresaa. Niinpä tämä herttainen tyttö pääsee aloittamaan kodinetsinnän Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Theresa on  luonteeltaan rauhallinen ja lempeä. Se on niin kiltti, että saa asua vapaana tarhan pihalla. Siellä se seurailee päivien kulkua aiheuttamatta lainkaan ongelmia. Ihmistä kohtaan Theresa on luottavainen ja antaa vieraiden ihmisten rapsuttaa ja tutkia itseään. Theresa tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Korkeutta tytöllä on noin 55cm ja painoa noin 20kg.

23.9.2016
Theresa on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

6.11.2016
Kultainen Theresa on saapunut omaan kotiin ja hurmannut koko perheen. Kaikkea hyvää tulevaan Theresa <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Theresa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Theresa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekäadoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.