Kodin saanut koira: PEPPIE

Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Peppie on ollut tarhalla noin vuoden ennen adoptio-ohjelmaan pääsemistä. Se oli tullessaan todella huonossa kunnossa ja sillä oli matoja ja kirppuja. Hyvässä hoidossa Peppie selvisi ja vahvistui. Valitettavasti sen veli ei ollut yhtä onnekas, vaan oli menehtynyt tarhalle tuodessa.

Peppie asuu vapaana sisäpihalla ja tulee toimeen muiden koirien kanssa. Peppie ei hakeudu aktiivisesti ihmisten luokse, mutta se ei vaikuta varsinaisesti araltakaan. Peppie kulkee ulkona omia polkujaan, välillä lähempänä ihmisiä ja välillä kauempana. Kuitenkin se seurailee kiinnostuneena ihmisten touhuja jonkin matkan päästä. Adina kertoi, että hoitotoimenpiteet tarhalla pystyy tekemään ongelmitta.

Peppie vaikuttaa iloiselta ja leikkisältä tapaukselta. Kotona voisi hyvinkin olla koirakaveri odottamassa ja antamassa tukea sekä esimerkkiä kotikoiraksi kasvamisessa, mutta Peppie pärjäisi todenköisesti hyvin myös ainoana koirana. Peppie tulee tarvitsemaan uudelta kodiltaan aikaa ja lempeää koiralähtöistä opastusta uuteen elämään. Monet kotikoiralle tutut asiat ovat sille hyvin todennäköisesti aivan vieraita.

Peppie on kooltaan noin 40-45 cm ja 11 kg.

25.6.2023
Peppie saapui omaan kotiinsa 17.6. onnea koko perheelle!

16.5.2023
Suloinen Peppie on varattu omaan kotiin <3

18.3.2023
Ihana Peppie asustelee vapaana sisäpihalla. Tyttönen ei ole muiden mukana isommassa porukassa vaan on enemmänkin kauempana omissa oloissaan. Kiertelee vierailijoita aktiivisesti, mutta suora lähestyminen on kuitenkin Peppielle jännittävää ja ihmisten lähestyessä se lähtee kauemmaksi. Peppie pysyttelee kuitenkin vieraiden lähettyvillä, mutta turvallisen matkan päässä. Toiset koirat jännittävät selvästi tyttöä tämän erikoisen tilanteen aikana. Peppie ei edes yritä syödä nameja maasta, jos muita koiria on lähellä. Kumpa tämä ihana tyttönen pääsisi pian omaan kotiin! Lisätty kuvia ja video.

2.12.2022
Peppie aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Peppie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peppie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Peppien yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: