Päivitetty 14.04.2019

Kodin saanut koira: PEPPO


Syntymäaika: 8-9/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

18.2.2019

Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri ja eläinsuojelija, joka on perustanut Bukarestin lähistölle Cosobaan oman koiratarhan voidakseen auttaa kotimaansa kodittomia koiria. Kuluneena talvena tarhalle on päätynyt paljon kaduille ja pelloille hylättyjä koiria. Pikkuinen Peppo on yksi monen monituisista tarhan portille tuoduista pennuista.

Peppo on nyt noin kuuden kuukauden ikäinen ja painaa noin 5 kg eli jää aika pienikokoiseksi. Se elää nyt monen kaltaisensa reippaan ja touhukkaan pennun katraassa. Pepon päivät kuluvat telmiessä  ja välillä levätessäkin muiden pentujen kanssa. Pennut ulkoilevat yhdessä ja iltaisin tarhan työntekijät kantavat ne aina sisätiloihin eli Peppokin on tottunut ihmisen käsittelyyn. Peppo on peruspentu, jota uudet tilanteet vähän ihmetyttävät, mutta se palautuu nopeasti. Pepon rokotusohjelma on jo hyvässä vaiheessa ja se onkin valmis etsimään omaa rakastavaa kotia, jossa ollaan halukkaita tukemaan sen kasvua kotikoiraksi palkitsemiseen perustuvin menetelmin.

Päivitykset

13.4.2019

Peppo, suominimeltään Pepi saapui kotiin oman ihmisensä luokse. Paljon onnea!

6.3.2019

Peppo on varattu ja sitä odottaa Suomessa oma koti.

5.3.2019

Kiitos kaikille Pepolle kotia tarjonneille. Peposta ei oteta enää kyselyjä vastaan.

19.2.2019

Peppo aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Peppo tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Peppo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peppo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa