Päivitetty 27.10.2019

Kodin saanut koira: PEPPO (nyk. Pepi)


Syntymäaika: 8-9/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomi (Espoo)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

1.10.2019

Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri ja eläinsuojelija, joka on perustanut Bukarestin lähistölle Cosobaan oman koiratarhan voidakseen auttaa kotimaansa kodittomia koiria. Tarhan portille hylätään usein ei-toivottuja koiria ja koiranpentuja. Joskus myös ystävälliset ihmiset tuovat löytämiään koiranpentuja turvaan tarhalle. Pikkuinen Peppo on yksi monen monituisista tarhan portille viime talven aikana tuoduista pennuista. Cosoban tarhalla Peppo eli monen kaltaisensa reippaan ja touhukkaan pennun katraassa. Pepon päivät kuluivat telmiessä  ja välillä levätessäkin muiden pentujen kanssa. Pennut ulkoilivat yhdessä ja iltaisin tarhan työntekijät kantoivat ne aina sisätiloihin eli Peppokin tottui ihmisen käsittelyyn. Peppo oli peruspentu, jota uudet tilanteet vähän ihmetyttivät, mutta se palautui nopeasti. Peppo löysi pian oman kotinsa Suomessa ja lensi Suomeen huhtikuussa 2019 ja sai uudeksi nimekseen Pepi.

Pikkuinen Pepi on nyt asunut Suomessa omassa kodissaan huhtikuusta lähtien. Elämä Suomessa ei kuitenkaan ollut ongelmatonta. Pepi on omistajan mukaan mitä täydellisin koira, mutta alusta lähtien Pepiä on pelottanut ulkona monenlaiset asiat. Rauhallisessa ympäristössä Pepillä ei ole hätää ja koirapuistossakin se on viihtynyt, mutta jos ympäristö on vähänkin vilkkaampi, Pepi joutuu helposti paniikkiin. Se on kesällä päässyt mökille ja siellä se selvästi rentoutui. Mutta kaupunkiympäristö on sille liikaa: autot, pyöräilijät, lapset, kovat äänet ovat pelottavia. Pepi sai koirasiskon toiveena, että sisko auttaisi Pepiä rohkaistumaan, mutta toive ei toteutunut. Kun Pepi perheineen muutti entistäkin vilkkaampaan ympäristöön, Pepi stressaantui siinä määrin, että omistaja teki raskaan päätöksen antaa Pepi uudelleen sijoitukseen, jotta koirapoika pääsisi sellaiseen ympäristöön, missä sillä olisi hyvä olla. Pepi siirtyikin kotihoitoon etsimään uutta kotia.

Pepi antaa käsitellä itseään ongelmitta ja viihtyy kotona omassa turvapaikassaan sängyn alla. Se rakastaa omistajansa sukkia ja kenkiä ja kanniskelee niitä. Pepi ei kuitenkaan ole tehnyt mitään isoja tuhoja, mitä nyt pientä askartelua yhdessä siskokoiran kanssa. Pepi painaa noin 5-6 kg. Pepi etsii uutta kotia aikuisperheestä ja rauhallisesta ympäristöstä.

Päivitykset

26.10.2019

Pepi muutti omaan kotiin. Paljon onnea Pepi ja perhe!

25.10.2019

Pepi on varattu, uusi koti odottaa pikkuista Pepiä.

8.10.2019 

Pepi on saanut monta kotitarjousta, joten tästä joukosta löytyy varmasti Pepin uusi koti.

6.10.2019

Pepi palaa etsimään uutta kotia Espoossa sijaitsevasta kotihoitopaikastaan käsin. Pepi on ollut nyt viikon kotihoidossa ja rauhallinen ympäristö on alkanut jo näkyä Pepissä. Pepin stressi on selvästi alkanut laskea. Pepi on osoittautunut uteliaaksi ja kekseliääksi pikkukaveriksi, jota eivät pienet esteet pidättele: Pepi on kulkenut edestakaisin tilaa rajaavan esteen ohi ja ollut aina kotihoitajan  kotiin tullessa siellä puolella, missä kuuluukin. Mutta tavaroiden “järjestely” on paljastanut pikkukaverin puuhat. Pepi on jo entisessä kodissaan oppinut ihan omin päin tuomaan pallon ihmisen jalan juureen. Pepi ei ole sisällä haukkunut muutamaa ilmoitushaukahdusta lukuunottamatta. Poika on myös ulkoillut reippaasti hoitopaikan rauhallisessa ympäristössä ja halunnut leikkiä lenkillä tavattujen koirien kanssa. Ulkona harjoitellaan vähitellen pelottavien asioiden kohtaamista, esimerkiksi Pepi on uskaltanut käydä illaksi hiljentyneellä työmaalla haistamassa työkonetta. Myös sisäsiisteys on Pepillä harjoiteltavien asioiden listalla. Lisätty Pepille kuvia.

13.4.2019

Peppo, suominimeltään Pepi saapui kotiin oman ihmisensä luokse. Paljon onnea!

6.3.2019

Peppo on varattu ja sitä odottaa Suomessa oma koti.

5.3.2019

Kiitos kaikille Pepolle kotia tarjonneille. Peposta ei oteta enää kyselyjä vastaan.

19.2.2019

Peppo aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. 

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Pepi on  kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pepi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.