Päivitetty 20.06.2017

Kodin saanut koira: PERDY


Syntymäaika: 1/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Veera Nuri)
ei steriloitu

 

11.5.2017
Romaniassa asuu kaduilla varovaisen arvion mukaan yli miljoona koditonta koiraa, ja tähän joukkoon mahtuu monenlaista kulkijaa pennuista vanhuksiin. Kulkurien yhteistyökumppanin ja eläinsuojelijan Carmen Mandescun tuttava oli löytänyt Perdyn kotinsa lähellä sijaitsevalta pellolta. Löydettäessä Perdy oli laiha ja se kärsi pahoista ihovaivoista. Carmenin tuttava tiesi Perdyn emon, joka oli saattanut maailmaan jo useita pentueita. Perdyn emo steriloitiin, ja Perdy pääsi turvaan Glinan tarhalle. Perdy ehti kuitenkin pyörähtää tarhalla vain vuorokauden verran, ja hieman sattumalta päätyi Romaniassa asuvan aktiivimme Veeran luo, jonne se päätyi jäämään kotihoitoon etsimään omaa kotia. Perdy on onnekkaammassa asemassa kuin tarhalla asuvat toverinsa, sillä kotihoidossa se pääsee sosiaalistumaan paremmin, sekä saa enemmän yksilöllistä huolenpitoa.

Päästessään turvaan Perdy oli ollut ujo ja fyysisesti hyvin heikko. Tyttö kuitenkin alkoi nopeasti kuntoutua hyvän hoidon myötä; iho-oireet vähenivät huomattavasti ja karva alkoi kasvaa takaisin. Perdyn iho-oireet johtuivat huonon ravinnon ja stressin aiheuttamasta huonosta vastustuskyvystä sekä ulkoloisista, jotka häädettiin heti tytön tultua hoitoon. Oireet pysyvät poissa normaalilla ja monipuolisella ruokavaliolla. Tällä hetkellä Perdyn iho näyttääkin jo todella hyvältä. Tyttösen jännitys on myös vähentynyt kovasti, ja Perdy uskaltaa jo olla pentumaisen utelias ja leikkisä.

Perdy on hyvin herttainen ja melko rauhallinen tyttö, joka hakee kauniisti huomiota ja antaa käsitellä itseään todella hienosti. Perdy sopeutuu koiralaumaan nopeasti, ja hetken totuttuaan on sosiaalinen ja leikkisä. Perdy tykkää kovasti painia hoitopaikan toisen pennun Ivanin kanssa, ja kaksikko puuhailee paljon yhdessä. Tyttö kuitenkin osaa olla myös topakka menon yltyessä liian villiksi. Kissojen kanssa Perdy tulee hoitopaikassa toimeen erinomaisesti.

Perdy ei ole varsinaisesti arka, joskin tulee kotioloissa tarvitsemaan sosiaalistamista. Perdyllä ei ole paljoa kokemuksia ulkomaailmasta ja erilaisista paikoista, ja ihmetteleekin uusia asioita ja jännittäessään väistää. Tyttö kuitenkin tottuu nopeasti uusiin asioihin. Vaikka Perdy tällä hetkellä tuntuu tyytyvän hyvin vähään, voi se kotioloissa muuttua melkoiseksi riiviöksi. Kotihoidossa Perdy on kova kiipeilemään, joten sitä on melko mahdotonta rajata tiettyyn tilaan.

Perdyllä on tällä hetkellä korkeutta noin 40-45cm ja painoa 12 kiloa. Tyttö jää siis luultavasti suhteellisen keskikokoiseksi.

2.6.2017
Suloinen pieni Perdy on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

20.6.2017
Perdyn suuri seikkailu on alkanut, kun se on viikonloppuna matkannut perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Perdy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Perdy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Perdy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.