Kodin saanut koira: PIPPA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Pippa 9/2015

Pippa 9/2015

PIPPA

* narttu

* arvioitu syntymäaika noin 6/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

30.9.2015
Alkukesästä eräälle Kulkurien avustuskohteelle, Rosiorin kunnalliselle tarhalle, oli tuotu pentue. Ne olivat vahinko, josta pentujen emän omistaja ei halunnut ottaa minkäänlaista vastuuta. Kunnallisilla tarhoilla pennuilla on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä, sillä taudit leviävät todella herkästi koiria täynnä olevissa häkeissä. Tätä pentuetta seurasi toinen ja sitä vielä kolmas – kaikilla sama tarina kodista, jossa niille ei ollut tilaa.

Kun pentuja oli yhteensä kerääntynyt jo 25, Rosiorin tukipilari Cornelia Stan pyysi Kulkurien toisen yhteistyökumppanin Clinica Veterinara OneVetin apuun. Klinikan työntekijät testasivat pennut heti tautien varalta, ja kuten usein käy kun pieniä ja vastustuskyvyttömiä pentuja hylätään suurille tarhoille, oli pennuille tarttunut parvo. Onevetin henkilökunta teki kaikkensa jotta nämä 25 pentua selviytyisivät, mutta lopulta vain pieni osa voitti taistelunsa sairautta vastaan.

Pippa on yksi selviytyjä. Yhdistyksemme edustajat pääsivät tapaamaan myös Pippan syyskuun reissulla ja he kuvailevat Pippaa hieman ujoksi mutta erittäin uteliaaksi pennuksi jota ihmiset kiinnosti kovasti. Pippa pyöri ja hyöri iloisesti ympäriinsä, hakien tukea mm. tarhakaverilta Pedrolta.

Pippan aikuiskoko on arvioitu olevan noin 50cm ja 15-20kg.

Saadessaan huomiota, Pippa osasi rauhoittua paikalleen ja selkeästi nautti rapsutuksista. Pippa tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa ja tykkääkin leikkiä heidän kanssa. Pippa haukkui hieman häkistään mutta tämä voi johtua huomionhausta eikä välttämättä tarkoita, että Pippa olisi koira joka käyttäisi ääntään joka tilanteessa.

5.12.215
Pippa pääsi muuttamaan samaan maahan kuin veljensä Pedro, eli Saksaan. Kaikkea hyvää elämään, Pippa 🙂

———————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pippa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia. Kuitti tulee toimittaa yhdistykselle siitäkin huolimatta, ettei halua korvausta toimenpiteestä vaan haluaa esim. lahjoittaa kyseisen osan eläinsuojelutyöhön.

Pippa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pippa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pippan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: