Päivitetty 12.06.2021

Kodin saanut koira: PISTE (Team Merkilliset) (nyk. Taika)


Syntymäaika: 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Kaikki pennut Team merkillisistä on saanut useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia. Kiitos heitä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

27.2.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Team Merkillisillä on hyvin tyypillinen tarina, ne ovat olleet epätoivottuja pentuja ja hälytty jonkun toimesta One Rescuen tarhan portille. Pentuja on yhteensä viisi, ne ovat kaikki narttuja ja tällä hetkellä noin 3,5kk ikäisiä. Pennuilla on kova hulina ja touhuaminen keskenään, luonne eroista on vielä hankala sanoa tarhaolosuhteissa. Pennut ovatkin niin paljon liikkeessa, että niiden valokuvaaminen osoittaitui Dr. Adinalle haasteelliseksi. Pennut on leikkisästi nimetty niiden rintakehässä olevien valkoisten merkkien perusteella, sisarukset ovat nimeltään Piste, ViiruBlondiLäntti ja Viiva ne kaikki tulevat adoptio-ohjelmaan etsimään omia kotejaan.

Piste asuu sisarustensa kanssa vielä samassa häkissä. Pennut tulevat  myös toimeen toisten koirien sekä ihmisten kanssa. Ne kaikki ja Piste ovat vielä tottumattomia moneen asiaan ja ihmisiinkin. Vaikka ne pitävät ihmisistä, vieraistakin, niin vieraan tulessa niiden häkkiin saattaa niitä hieman jännittää.  Viisikosta kaikki haukkuvat muiden mukana tarhan ympärisössä oleville tapahtumille tai ihmiseltä huomiota saadakseen, pennut eivät kuitenkaan ole kokoajan äänessä tai kovia käyttämään ääntään.

Pennuissa arvellaan olevan sekoitus dobermannia, pennut ovat siis sekarotuisia ja tätä arveltua rotutyyppiä pienempiä kooltaan. Arviosta johtuen tulevalta kodilta toivotaan kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista.

Piste on kooltaan tällä hetkellä noin 35cm ja 5-6kg, aikuisena siitä tulee arvion mukaan noin 45-50cm korkea ja painoa noin 15-17kg.

 

Päivitykset:

12.6.2021

Tänään matkasi loputkin team merkillisten sisarukset Suomeen. Piste tapasi ensi kertaa oman ihmisensä ja siinä hetkessä oli taikaa. Niin paljon että Pisteen uusi nimi onkin Taika <3

23.5.2021

Ja niin saa viimeinenkin Team merkillisten pentu Piste kuulla elämänsä parhaimmat uutiset. Hänet on varattu ja Suomessa jo pientä kovasti odotetaan ikiomaan kotiin <3

27.2.2021
Piste aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pisteen arvioidusta rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mikäli Piste tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa sterilaation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Piste saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piste on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.