Kodin saanut koira: PITARO

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta
Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsee Rosiorin kunnallinen koiratarha. Kunnallisella tarhalla olosuhteet ovat sanoinkuvaamattoman hirvittävät. Yhdessä vajaan 4 neliön häkissä saattaa olla yli kymmenen koiraa, eikä tappeluilta voida välttyä stressaavissa olosuhteissa. Romanian kunnallisilla löytöeläintarhoilla on työntekijöitä, mutta he eivät välitä koirista vaan koirille tarkoitetut rahat katoavat yleensä työntekijöiden omiin taskuihin. Rosiorin tarha eroaa kuitenkin muista Romanian kunnallisista tarhoista siinä, että Rosiorin koirien puolta pitää sinnikäs nuori opiskelija Cornelia Stan. Cornelia on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden hoitaa ja toimittaa ruokaa koirille sekä järjestää eläinlääkintäpalveluja kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Osa näistä onnekkaista koirista pääsee odottamaan oman kodin löytymistä Onevetin tarhalle Cosobaan, ja myös Pitaroa on onni potkaissut jo kerran sen päätyessä Onevetiin etsimään lopullista ikiomaa kotiaan.

Pitaro on kompaktin kokoinen hassuttelija, jota eivät vuodet paina. Pitaro on noin 5-vuotias herra, mutta edelleen Pitaro tykkää laittaa asiat leikiksi. Pitaro on löydetty Rosiorin torialueelta, jossa se oli jäänyt auton alle, mutta kuin ihmeen kaupalla herra selvisi koettelemuksesta vammoitta. Pitaro tulee todella hyvin toimeen muiden koirien kanssa vaikka ihmiset ovatkin Pitaron mielestä ehkä siisteintä ikinä. Pitaroa voikin helposti kuvailla ihmisläheiseksi ja avoimeksi hassuttelijaksi. Pitaro ei hauku paljoa, joten myös kerrostalo voisi olla mahdollinen asuinpaikka Pitarolle. Pitaron kokoa on vaikea hahmottaa, sillä herra on oikeasti pieni.

17.9.2017
Pitaro on kaikenkaikkiaan täydellinen koira. Pitaro on mutkaton kaveri, jonka kanssa on helppo olla. Pitaro on selvästi todennut temppujen toimivan, sillä lyhyessä ajassa Pitaro esitteli tempputaitojaan aktiiveille namien toivossa. Tässä olisikin mainio temppukoira, sillä Pitaro on helposti motivoitavissa namien avulla. Aktivointia Pitaro tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan, sillä vauhtia Pitarolta ei puutu ja Pitaro onkin valmiina toimintaan kuin toimintaan. Pitarosta saisi mainion työ-, retki- tai harrastuskaverin.

16.7.2017
Suuri luonne ja ruokahalu pienehkössä koirassa. Saanemme esitellä, Pitaro, täydellinen koira. Älkää antako ulkonäön hämätä, tässä kompaktissa karvakuonossa on useita hienoja ominaisuuksia, ilman lisäkuluja. Pitaro osaa esimerkiksi matkia haita. Kun ihminen laittaa namit taskuun, seuraa Pitaro tätä kuin hai laivaa! Lisäksi Pitaro pystyy  vaikuttamaan ihmisen ajatuksiin niin, että hetken tuijotettuaan syvälle, syvälle ihmisen silmiin, ei ihminen voi muuta kuin antaa naminsa Pitarolle. Vanhoina, mutta ehdottoman tärkeinä ominaisuuksina tässä karvakuonossa on ihmisen verenpaineen lasku sekä välitön hyvänolon tunne. Nämä ominaisuudet tulevat parhaiten käyttöön ihmisen keskittyessä rapsuttamaan Pitaroa. Lisää tietoa antaa Pitaron yhteyshenkilö, ota yhteyttä jo tänään!

13.5.2017
Pitaro ottaa asiat vastaan sellaisena kuin ne tulevat, mitäpä sitä turhasta hössöttämään. Ihmiset tosin ovat Pitaron mielestä ehkä siisteintä maailmassa, ja niiden kanssa pitää välillä tehdä vähän temppuja saadakseen huomiota osakseen. Oman ihmisen seurassa Pitarosta voisi kuoriutua leppoisa elämästä nauttija, jonka kanssa makoilla laiturilla ja huitoa hyttysiä. Pitaro on noin 45cm ja 15kg.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pitaro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pitaro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pitaron yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: