Päivitetty 18.02.2017

Kodin saanut koira: PIXI


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
ei steriloitu

 

28.1.2017
Romaniassa, niinkuin kaikkialla maailmassa, teetetään pentuja vaikka kodittomia on enemmän kuin voimme koteja tarjota. Pixi on yksi tällaisen toiminnan tulos. Kun koiria on kodissa liikaa, niin silloin kohtalona on joutua kadulle ja mikäli kadulla jotenkin selviää, jatkuu lisääntyminen siellä. Pixillä oli tuuria, sillä ennen kuin mikään näistä tapahtui, otti eläinsuojelija Carmen Mandescu  pienen koiran suojiinsa.

Pixi on pieni ja iloinen koira, jonka emä on Bichon Frise, mutta isästä ei ole tietoa.

Pixin on arvioitu jäävän aikuisena pienikokoiseksi ja noin 4-5 kg painoiseksi.

6.2.2017
29.1.2017 Pixi matkusti Romaniasta Suomeen kotihoitoon. Kotihoidosta saimme kuulumisia siitä kuinka alkutaival on lähtenyt käyntiin.

Pixi on iloinen ja erittäin reipas tyttönen. Herttaisella luonteella varustettu, joka tuntuisi oppivan erittäin nopeasti asioita ja on kovin seurallinen, viihtyy siellä missä muukin perhe on. Pixi  on varustettu myös erittäin hyvällä ruokahalulla, mikä helpottaa kouluttamista huomattavasti. Jonkin verran vielä jännittää kovia ääniä ja ulkona autot ja varsinkin isot bussit on pienelle Pixille, jos ei nyt ihan kauhistus, niin  ainakin jähmettymisen paikka. Sisäsiisteys alkaa olla jo aika hyvin Pixillä hallussa.

11.2.2017
Pixi on tänään varattu omaan kotiin.

18.2.2017
Pikkuinen Pixi on siirtynyt omaan kotiinsa. Onnea perheelle.

 


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pixi tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Pixi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pixi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.