Kodin saanut koira: VALMA (Olgan pentu, ent. Olea)

Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

 

2.1.2016
Asociatia A Doua Sansa on Ioanan ja Carmenin, kahden sinnikkään romanialaisen eläinsuojelijan ylläpitämä yhdistys ja yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Yhdistyksellä on Glinan kylässä koiratarha, jossa asuu noin 350 koditonta koiraa. Olgan omistaja oli ilmestynyt tarhan portille nuoren Olgan ja neljän lähes vastasyntyneen pennun kanssa. Omistaja oli sanonut, että hylkää koirat pellolle, ellei niitä oteta tarhalle. Tarha on ääriään myöten täynnä, mutta mitäpä muuta voi eläinrakas ihminen tehdä, kuin säästää koirat miltei varmalta kuolemalta?

Olga on erittäin lempeä ja hyvä äiti joka hoitaa ja leikittää pentujaan hienosti vaikka on itsekin ihan kakara vielä. Olgan pennut saivat nimekseen Olea, Olina, Olenka ja Oksana. Näistä Olenka ja Oksana ovat Ioanan luona kotihoidossa kun taas Olea ja Olina ovat tarhalla äitinsä kanssa. Oksanalla oli pienenä hieman ongelmia ruokailun kanssa ja tätä tarkkaillaan vielä tovin, ennen kuin tyttö mahdollisesti tulee adoptio-ohjelmaan. Olgan luonteen takia, A Doua Sansan vapaaehtoiset päättivät katsoa miten Olga suhtautuisi viiteen vieraaseen pieneen pentuun, jotka myös tarvitsivat äidillistä huolenpitoa ja rakkautta.

Olga otti S-teamin pennut siipiensä suojaan ja nyt aitauksessa asustavat Olgan lisäksi kaksi Olgan omaa pentua, Olina ja Olea, sekä S-teamin Snooper, Skipper ja Spiffy. Omiin koteihin on jo adoptoitu kaksi S-teamiläistä tyttöä ja Spiffyllä on kotiselvitys meneillään.

Ikää Olealla on nyt noin 3 kuukautta. Arviolta Oleasta kasvaa keskikokoinen koira, noin 40-50cm, 15-20kg.

Olea on suurin näistä pennuista, turkki on hieman pörröinen ja häntä on jostain syystä töpö. Olea touhottaa menemään muiden pentujen ja Olgan kanssa mutta joutuessaan vieraiden syliin, tyttö menee hieman ujoksi. Huomaa, että tilanne jännittää Oleaa mutta päästessään taas maan kamaralle, tyttö jatkaa pyörimistään normaalin pennun lailla.

20.1.2016
Olea lähtee pian uuteen kotimaahansa Tanskaan, jossa ikioma perhe tyttöä odottaa. Onnea elämääsi, Olea!

31.1.2016
Elämä heittää välillä kuperkeikkaa ja niin myös tässä tilanteessa. Valitettavasti Olean varannut perhe olivat tulleet toisiin aatoksiin ja peruneet varauksen, täysin Oleasta riippumattomista syistä.

Olea palaa siis Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Aktiivimme tapasivat Olean tammikuussa ja tyttö on ystävällinen mutta aristaa vieraita jonkin verran. Namit tyttö tulee nätisti hakemaan mutta antaa mielellään tilaa innokkaimmille pennuille. Tulevan kodin tulee olemaan valmis antamaan Olealle aikaa rauhassa tottua uuteen elämäänsä.

Lisätty video pennuista tammikuun reissultamme sekä uusia kuvia Oleasta.

26.3.2016
Olean olisi hyvä pian päästä pois stressaavasta tarhaympäristöstä. Tämä suloinen, noin puoli vuotias pentu on muuttunut hieman aremmaksi sitten viime näkemän, eikä tullut kosketusetäisyydelle kun yhdistyksemme aktiivit vierailivat Glinan tarhalla maaliskuussa.

Uskomme kuitenkin, että Olea reipastuisi kotiolosuhteissa ja tyttö pärjäisi oikein hienosti eri tilanteissa kunhan perhe antaa tukea ja mahdollisuuksia Olealle oppia asioita pikkuhiljaa.

Lisätty kuvia.

1.4.2016
Olea varattiin tänään omaan kotiin, johon hän pääsee heti kun rokotusohjelma on valmis ja sopiva lento löytyy. Onnea niin Olealle kuin perheelle <3

9.5.2016
Oleasta tuli Valma kun hän laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle keskiyön jälkeen 6.5.2016. Hieman jännää oli, ja äiti Olgaa tyttö etsi jonkun verran. Pikkuhiljaa hyvää tulee, ja Valman perhe, iskosiskon kera, tukee nuorta likkaa tämän tottuessaan elämään kotikoirana.

14.12.2016
Valma palaa kotia hakevien koirien joukkoon. Valma tuli Suomeen toukokuussa 2016 ja muutti perheeseen jossa ennestään asui toinen narttu. Tytöillä ei kemiat oikein kohdanneet johtuen useasta eri syystä, yksi niistä on se, että tyttöjen ikäero on liian pieni. Nyt Valmalle on hakusessa koti, jossa voi joko olla kiltti, rohkea ja tasapainoinen selkeästi aikuinen koira, mieluiten uros, joka voisi toimia tsemppaajana ja roolimallina Valmalle. Valman stressikierrokset ovat kohollaan tällä hetkellä ja tyttö on kovin epävarma. Asuinympäristö on myös sen verran vilkas, että Valmalla esiintyy epävarmuutena myös hetkittäin rähjäystä remmissä. Valma on käynyt entisen omistajansa kanssa Ab-klinikalla David Applebyn vastaanotolla ja sillä on tällä hetkellä määrätty lääkitys, jotta stressitaso saataisiin laskuun ja tilanne rauhoittumaan.

Uskomme, että Valmalla on potentiaalia ns. kunnon koirakansalaiseksi, oikeanlaisessa ympäristössä ja oikean perheen hoivissa. Keskustelen mielellään lisää Valman tilanteesta ja Valmasta, joten älkää epäröikö ottaa yhteyttä mikäli teistä tuntuu, että te voisitte tarjota Valmalle sen mitä tämä nuori tyttö tarvitsee.

20.12.2016
Lisäys: Valmaa ei tulla luovuttamaan perheeseen jossa on pieniä lapsia (perhe jossa vanhempia lapsia harkinnan mukaan).

1.2.2017
Valma varattiin tänää  uuteen kotiinsa. Onnea!

19.2.2017
Perjnataina 17.2.2017 koitti Valmalle se päivä, jolloin se muutti uuteen kotiinsa, maaseudun rauhaan. Valma on hienosti alkanut tutustua uuteen perheeseensä ja ympäristöönsä. Kaikkea hyvää teidän yhteiselle taipaleelle <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Olea tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Olea saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Olean yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: