Kodin saanut koira: POSEIDON (Olympoksen pennut)

Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.4.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Olympos emo kahdeksan pentunsa kanssa löydettiin M.G. Rescuen tarhan lähellä olevasta metsästä joulukuun 2021 alussa. Niiden taustasta ei ole mitään tietoa, joko herttainen Olympos on elänyt vapaana metsässä ja synnyttänyt pennut sinne, tai sitten joku on hylännyt emon pentuineen metsään. Sosiaalisesta ja reippaasta luonteesta voisi ehkä päätellä, että Olympos saattaa olla elänyt omistettuna koirana.

Sekä Olympos että kaikki sen tällä hetkellä noin 3 kuukauden ikäiset pennut Artemis, Aphrodite, Ares, Asteria, Helios, Poseidon, Nyx ja Zagreus pääsevät nyt aloittamaan omien kotien etsinnän.

Poseidon sisaruksineen ovat reippaita, iloisia peruspentuja. Ne viilettämät menemään valon nopeudella, roikkuvat ihmisten vaatteista, rohmuvat namit, purevat sormia ja roikkuvat emonsa nisistä. Pennut joulukuussa tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat pentuja “pieniksi pyörremyrskyiksi”. Emo Olympos on pentujensa kanssa mielettömän kärsivällinen, eikä sitä vaikuta erityisemmin haittaavan pentujen riiviömäisyys.

Mitään erityisiä luonne-eroja Poseidonissa ja sen sisaruksista ei vielä ole nähtävillä. Kaikki Olympoksen pennut vaikuttavat rohkeilta ja sosiaalisilta ja voisivat varmasti sopia monenlaiseen kotiin. Ne eivät toistaiseksi ihmeemmin hauku, mutta tämä voi tietysti koirien kasvaessa muuttua.

Olympoksen pentujen kanssa tylsiä päiviä ei varmastikaan nähdä ja niiden hampaisiin tulee varmasti päätymään niin omat kuin muidenkin tavarat. Energiaa näillä pienillä koiranaluilla piisaa, ja niistä kasvanee isonakin varmasti aktiivisia ja paljon liikuntaa tarvitsevia koiria.

Vaikka pennut ovat tarhapentujen skaalalla hyvin reippaita, täytyy niidenkin kohdalla kuitenkin huomioida, että kotiin saapuessaan niillä ei ole kovinkaan paljon kokemuksia ulkomaailmasta tai esimerkiksi normaaleista kotikoirien tavoista. Kaikki tulee olemaan niille uutta sisätiloista käsittelyyn, hihnalenkkeilystä sisäsiisteysasioihin ja monet uudet ja ihmeelliset asiat tulevat varmasti pelottamaan niitä. Tuleva perhe sitoutuu toimimaan pennun oppaana hellästi ja positiivisia koulutusmetodeja käyttäen.

Pennut ovat nyt kooltaan noin 25 cm korkeita ja 3-4 kilon painoisia. Emo on kooltaan keskikokoinen, noin 50 cm ja 17 kiloa. Pennuista kasvaa todennäköisesti suunnilleen saman kokoisia tai hiukan pienempiä, vaikka mitään tarkkaa kokoarviota onkin mahdoton antaa.

Päivitykset

9.4.2022
Poseidon saapui Suomeen omaan kotiinsa. Onnea Poseidon ja perhe!

5.3.2022
Tänään on Poseidonin onnenpäivä sillä se varattiin omaan kotiin. Onnea Poseidon!

2.2.2022
Poseidon sisaruksineen aloittivat oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Poseidon tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Poseidon saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Poseidon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Poseidonin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos (adoptiokyselyt vain sähköpostitse)

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: