Kodin saanut koira: OLYMPOS (nyk. Omppu)

Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.1.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Olympos emo kahdeksan pentunsa kanssa löydettiin M.G. Rescuen tarhan lähellä olevasta metsästä joulukuun 2021 alussa. Niiden taustasta ei ole mitään tietoa, joko herttainen Olympos on elänyt vapaana metsässä ja synnyttänyt pennut sinne, tai sitten joku on hylännyt emon pentuineen metsään. Sosiaalisesta ja reippaasta luonteesta voisi ehkä päätellä, että Olympos saattaa olla elänyt omistettuna koirana. Sekä Olympos että kaikki sen tällä hetkellä noin 3 kuukauden ikäiset pennut ArtemisAphroditeAres, AsteriaHeliosPoseidonNyx ja Zagreus pääsevät nyt aloittamaan omien kotien etsinnän.

Olympos on innokas höseltäjä, jonka vauhti vetää vertoja pentujen meiningille. Olympos on uskomattoman kärsivällinen ja sosiaalinen pentujensa kanssa. Sitä ei haittaa, vaikka pennut roikkuvat sen nisissä ja riehuvat ympärillä kuin pienet pyörremyrskyt. Olympoksella on todella kaunis katse ja voidaankin luvata, että näillä säihkysilmillä saadaan kerjättyä viimeisetkin namit taskujen pohjilta.

Tämä suloinen kippurahäntä on niin innoissaan huomiosta, että kuvien saaminen oli kovan työn takana. Olympos on arviolta 2-3 vuotias, mutta hampaiden kuntoa ei saatu kunnolla katsottua, sillä tämä äippä ei malttanut olla paikoillaan. Melko hiljaisena koirana Olympos soveltuu varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa ja kodissa voisikin olla leikkikaveri odottamassa, mutta se pärjännee myös ainoana koirana. Olympos sopisi mahdollisesti myös lapsiperheeseen tai ensimmäiseksi koiraksi, mutta vaikka se on tarhaoloissa sosiaalinen ja reipas, kotiutumisessa tulee panostaa kärsivällisyyteen ja koiralähtöisyyteen. Olisi hyvä, että  tuleva perhe olisi perehtynyt etukäteen koirien kommunikaatioon, lajityypilliseen käyttäytymiseen sekä omaehtoiseen käsittelyyn koulutuksessa.

Olympos on 50cm ja 15kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

15.1.2023

Eilen ihana Olympos vihdoin pääsi matkustamaan oman perheensä luokse! Tämä helmi onkin odottanut omaa perhettään tarpeeksi kauan. Olympos sai myös uuden nimen, Omppu ja tervehti oman perheensä täydellä rakkaudella. Onnea ihana Omppu! Vihdoin olet kotona.

14.11.2022

Ihanan iloinen Olympos on tänään varattu omaan kotiin!

21.10.2022

Kulkurin toimijat tapasivat mahdottoman kauniin Olympoksen, syyskuun Romanian matkalla. Toimijat kertovat, että Olympos on erittäin rohkea ja huomiota pitäisi saada mahdollisimman paljon! Tämä innokas häseltäjä antaa koskea miten vain ja nauttii rapsutuksista. Tämä nappisilmä kuitenkin häsellyksen lomasta pystyy myös rauhoittumaan vierelle.

Olympos käyttääkin tarhalla ääntään ja haukkuu tarhassa pihan tapahtumille. Eli tulevan kodin kannattaa varautua äänen käyttöön. Olympos olisikin jo täysin valmis omaan kotiin, pois tarhan liian lämpimistä oloista.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja video.

13.4.2022

Olympokselle suoritettiin edellisen adoptioprosessin tiimoilta kissatesti, joka sujuikin varsin mallikkaasti. Tuttuun tapaansa Olympos sai hepulit päästyään vapaana ulkoilemaan pihalle eikä juuri malttanut jäädä kissaa katsomaan. Ilmeisesti kissaa huomattavasti mielenkiintoisempaa oli päästä tutkimaan pihan hajuja ja rallittamaan aivan täysiä. Olympoksen hiukan rauhoituttua, se kävi haistelemassa kissaa ja koirista kiinnostunut kissa seurailikin Olympoksen menoja. Vaikuttaisi, että Olympos sopisi varsin hyvin kissakotiin, kunhan kotona huomioidaan, että kissalle on riittävästi turvapaikkoja, ettei se jää kiihtyneen hepulineidin jalkoihin. Vaikka Olympos vaikuttaisi testin perusteella tulevan toimeen kissojen kanssa, mikäli adoptioperheessä on kissa, on varauduttava tutustuttamaan lemmikit toisiinsa huolellisesti pitkän kaavan mukaan. Tutustuttaminen tulee tapahtua rauhallisessa mielentilassa ja tarjottava sekä koiralle että kissalle riittävästi aikaa sulatella uutta perheenjäsentä.

5.4.2022

Olympos oli viittä vaille matkaamassa Suomeen pentujensa kanssa, kun sen varaus peruuntui positiivisen MRSP-tuloksen vuoksi. Olympos on MRSP-bakteerin oireeton kantaja. Olympos jäi Romaniaan jatkamaan oman kodin etsintää. Olympoksen tilannetta seurataan, jotta nähdään, onko tilanne MRSP-bakteerin suhteen parantunut.

18.2.2022

Kun Olympoksen pentuja alettiin varailla omiin koteihin, päätti myös tämä äippä, että vauvahommat on hoidettu ja lomailu omassa kodissa voi alkaa. Olympos on varattu!

27.1.2022

Herttainen Olympos aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: