Päivitetty 17.04.2022

Kotia etsivä koira: OLYMPOS


Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.1.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Olympos emo kahdeksan pentunsa kanssa löydettiin M.G. Rescuen tarhan lähellä olevasta metsästä joulukuun 2021 alussa. Niiden taustasta ei ole mitään tietoa, joko herttainen Olympos on elänyt vapaana metsässä ja synnyttänyt pennut sinne, tai sitten joku on hylännyt emon pentuineen metsään. Sosiaalisesta ja reippaasta luonteesta voisi ehkä päätellä, että Olympos saattaa olla elänyt omistettuna koirana. Sekä Olympos että kaikki sen tällä hetkellä noin 3 kuukauden ikäiset pennut ArtemisAphroditeAres, AsteriaHeliosPoseidonNyx ja Zagreus pääsevät nyt aloittamaan omien kotien etsinnän.

Olympos on innokas höseltäjä, jonka vauhti vetää vertoja pentujen meiningille. Olympos on uskomattoman kärsivällinen ja sosiaalinen pentujensa kanssa. Sitä ei haittaa, vaikka pennut roikkuvat sen nisissä ja riehuvat ympärillä kuin pienet pyörremyrskyt. Olympoksella on todella kaunis katse ja voidaankin luvata, että näillä säihkysilmillä saadaan kerjättyä viimeisetkin namit taskujen pohjilta.

Tämä suloinen kippurahäntä on niin innoissaan huomiosta, että kuvien saaminen oli kovan työn takana. Olympos on arviolta 2-3 vuotias, mutta hampaiden kuntoa ei saatu kunnolla katsottua, sillä tämä äippä ei malttanut olla paikoillaan. Melko hiljaisena koirana Olympos soveltuu varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa ja kodissa voisikin olla leikkikaveri odottamassa, mutta se pärjännee myös ainoana koirana. Olympos sopisi mahdollisesti myös lapsiperheeseen tai ensimmäiseksi koiraksi, mutta vaikka se on tarhaoloissa sosiaalinen ja reipas, kotiutumisessa tulee panostaa kärsivällisyyteen ja koiralähtöisyyteen. Olisi hyvä, että  tuleva perhe olisi perehtynyt etukäteen koirien kommunikaatioon, lajityypilliseen käyttäytymiseen sekä omaehtoiseen käsittelyyn koulutuksessa.

Olympos on 50cm ja 15kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

13.4.2022

Olympokselle suoritettiin edellisen adoptioprosessin tiimoilta kissatesti, joka sujuikin varsin mallikkaasti. Tuttuun tapaansa Olympos sai hepulit päästyään vapaana ulkoilemaan pihalle eikä juuri malttanut jäädä kissaa katsomaan. Ilmeisesti kissaa huomattavasti mielenkiintoisempaa oli päästä tutkimaan pihan hajuja ja rallittamaan aivan täysiä. Olympoksen hiukan rauhoituttua, se kävi haistelemassa kissaa ja koirista kiinnostunut kissa seurailikin Olympoksen menoja. Vaikuttaisi, että Olympos sopisi varsin hyvin kissakotiin, kunhan kotona huomioidaan, että kissalle on riittävästi turvapaikkoja, ettei se jää kiihtyneen hepulineidin jalkoihin. Vaikka Olympos vaikuttaisi testin perusteella tulevan toimeen kissojen kanssa, mikäli adoptioperheessä on kissa, on varauduttava tutustuttamaan lemmikit toisiinsa huolellisesti pitkän kaavan mukaan. Tutustuttaminen tulee tapahtua rauhallisessa mielentilassa ja tarjottava sekä koiralle että kissalle riittävästi aikaa sulatella uutta perheenjäsentä.

5.4.2022

Olympos oli viittä vaille matkaamassa Suomeen pentujensa kanssa, kun sen varaus peruuntui positiivisen MRSP-tuloksen vuoksi. Olympos on MRSP-bakteerin oireeton kantaja. Olympos jäi Romaniaan jatkamaan oman kodin etsintää. Olympoksen tilannetta seurataan, jotta nähdään, onko tilanne MRSP-bakteerin suhteen parantunut.

18.2.2022

Kun Olympoksen pentuja alettiin varailla omiin koteihin, päätti myös tämä äippä, että vauvahommat on hoidettu ja lomailu omassa kodissa voi alkaa. Olympos on varattu!

27.1.2022

Herttainen Olympos aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.