Kodin saanut koira: APHRODITE (Olympoksen pennut) (nyk. Herttinen)

Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.5.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Olympos emo kahdeksan pentunsa kanssa löydettiin M.G. Rescuen tarhan lähellä olevasta metsästä joulukuun 2021 alussa. Niiden taustasta ei ole mitään tietoa, joko herttainen Olympos on elänyt vapaana metsässä ja synnyttänyt pennut sinne, tai sitten joku on hylännyt emon pentuineen metsään. Sosiaalisesta ja reippaasta luonteesta voisi ehkä päätellä, että Olympos saattaa olla elänyt omistettuna koirana. Sekä Olympos että kaikki sen pennut Artemis, Aphrodite, Ares, Asteria, Helios, Poseidon, Nyx ja Zagreus etsivät omia kotejaan Suomesta.

Aphrodite sisaruksineen ovat tarhalla olleet reippaita, iloisia peruspentuja. Ne viilettivät menemään valon nopeudella, roikkuivat ihmisten vaatteista, rohmusivat namit, purivat sormia ja roikkuivat emonsa nisistä. Pennut joulukuussa tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailivat pentuja tarhalla “pieniksi pyörremyrskyiksi”. Emo Olympos on ollut pentujensa kanssa mielettömän kärsivällinen, eikä sitä vaikuta erityisemmin haitanneen pentujen riiviömäisyys.

Kaikki Olympoksen pennut vaikuttavat rohkeilta ja sosiaalisilta ja voisivat varmasti sopia monenlaiseen kotiin. Ne eivät toistaiseksi ihmeemmin hauku, mutta tämä voi tietysti koirien kasvaessa muuttua. Nyt noin 5 kk ikäinen Aphrodite on toimelias, aktiivinen ja rohkea nuori koira, josta varmasti kasvaa upea perheenjäsen.

Aphrodite saapui Suomeen kotihoitoon 9.4.2022 ja saa nyt laskea stressiä ja harjoitella kotikoiran taitoja kahden aikuisen ja koira- sekä kissakavereiden kanssa. Tulemme päivittämään Aphroditen profiilia kun olemme saaneet tutustua häneen vähän paremmin.

Olympoksen pentujen kanssa tylsiä päiviä ei varmastikaan nähdä ja niiden hampaisiin tulee varmasti päätymään niin omat kuin muidenkin tavarat. Energiaa näillä pienillä koiranaluilla piisaa, ja niistä kasvanee isonakin varmasti aktiivisia ja paljon liikuntaa tarvitsevia koiria.

Vaikka pennut ovat tarhapentujen skaalalla hyvin reippaita, täytyy niidenkin kohdalla kuitenkin huomioida, että kotiin saapuessaan niillä ei ole kovinkaan paljon kokemuksia ulkomaailmasta tai esimerkiksi normaaleista kotikoirien tavoista. Kaikki tulee olemaan niille uutta sisätiloista käsittelyyn, hihnalenkkeilystä sisäsiisteysasioihin ja monet uudet ja ihmeelliset asiat tulevat varmasti pelottamaan niitä. Tuleva perhe sitoutuu toimimaan pennun oppaana hellästi ja positiivisia koulutusmetodeja käyttäen.

Aphrodite on kooltaan tällä hetkellä noin 43 cm ja painaa 7-8 kg. Se on hoikassa kunnossa ja painoa saisi tulla lisää. Aphroditessa kasvanee keskikokoinen koira, ehkä noin 47-50 cm korkea.

Aphrodite on Romaniassa todettu ESBL-bakteerin oireettomaksi kantajaksi. Tutustuthan aiheeseen laajemmin täällä.

Aphrodite on kotihoidossa Keravalla ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

2.5.2022
Aphrodite on päässyt muuttamaan omaan kotiin. Ihanaa loppuelämää, Aphrodite!

25.4.2022
Aphrodite on varattu omaan kotiin!

9.4.2022
Aphroditen matkalle sattui mutka jos toinenkin, sillä sen varaus peruuntui päivää ennen Suomeen saapumista. Onneksi Aphroditelle löytyi nopealla aikataululla kotihoitopaikka Keravalta, ja Aphrodite pääsi siirymään sinne suoraan Suomeen tänään saavuttuaan. Nyt Aphrodite etsii sitä sille täydellistä, loppuelämän kotia.

6.3.2022
Aphroditea odottaa ikioma koti – se on varattu!

2.2.2022
Aphrodite sisaruksineen aloittivat oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Aphrodite tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Aphrodite saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aphrodite on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aphroditen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos (adoptiokyselyt vain sähköpostitse)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: