Kodin saanut koira: ROIHU

Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.11.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Arki Romaniassa ei ole aina helppoa niin ihmisille kuin eläimillekään. Roihun toi tarhalle paikallinen nainen, joka oli niin köyhä, ettei tällä ollut varaa edes puolikkaaseen leipään, jolla olisi voinut ruokkia koiraa. Niinpä Roihu päätyi Carpen tarhalle. Onni potkaisi kuitenkin sen verran, että Roihu päätyi juuri Carmenin hoteisiin ja Kulkurien adoptio-ohjelmaan, ja nyt sillä on mahdollisuus löytää oma loppuelämän koti Suomesta.

Kovin auvoisaa ei Roihun elämä kuitenkaan tällä hetkellä ole, sillä tarhalla olo on sille äärimmäisen stressaavaa. Stressi näkyy Roihun käytöksessä yliaktiivisuutena ja kykenemättömyytenä rauhoittua. Roihu myös yrittää purkaa kiihtymystään astumalla ihmisiä. Tulevan kodin tuleekin ottaa huomioon, että Roihu saattaa paineistuessaan käyttäytyä näin, ja olisikin tärkeää että Roihu saisi viettää mahdollisimman stressitöntä elämää uudessa kodissaan. Koiran elekielen lukeminen ja Roihulle liian hankalien tilanteiden ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää ja tulevan kodin tuleekin sitoutua käyttämään koulutuksessa ainoastaan positiivisia ja koiralähtöisiä menetelmiä. Roihun kerrotaan myös puolustavan ruokaansa muilta koirilta, tämä seikka kannattaa myös ottaa huomioon, jotta vältytään kärhämiltä.

Pörröinen Roihu nauttii kovasti silityksistä ja antaa käsitellä itseään hyvin. Selvästi se pitää kovasti ihmisistä mutta ei vain kykene rauhoittumaan tarhaoloissa. Roihun kuullaan haukkuvan tarhalla hieman, mikä toki on normaalia koiran kommunikaatiota.

Roihu on kooltaan keskikokoinen koira, noin 50-52cm korkea ja painaa arviolta 20-23kg. Roihulla on töpöhäntä ja pitkä, pörröinen turkki, joka tulee vaatimaan säännöllistä hoitoa. Lisäksi Roihulla kerrotaan olevan melko paljon hammaskiveä, joten hammaslääkärireissu on tulevalla perheellä edessä.
Päivitykset
13.8.2022
Roihu pääsi vihdoinkin sydänmatohoitojen jälkeen matkaamaan Suomeen ja kohtasi tänään oman ihmisensä. <3
1.5.2022
Rakkauden liekki Roihu lämmitti erään ihmisen sydämen ja se varattiin tänään omaan kotiinsa. <3
17.11.2021
Roihu aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roihu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roihu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Roihun yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: