Päivitetty 15.01.2023

Kodin saanut koira: LADY PRINCESS (nyk. Mirabel)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

15.1.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Nainen, jolla on 30 koiraa löysi pellolta 2 pentua, joista toinen oli Lady Princess. Toinen adoptoitiin Saksaan. Adina lupasi naiselle, että hän auttaisi pentujen kanssa. Lady Princessin kaulassa oli “ketjukoru”, selvästi lasten tekemä koru ja tästä voimme mahdollisesti päätellä, että koira oli lapsille tärkeä.

Lady Princess leikkii muiden kanssa pihalla ja asuu pihakoirana. Tällä söpöliinillä löytyy pentumaista energiaa, Lady Princess tykkääkin hammastella pentumaiseen tapaan ja kaatuilee selälleen maharapsujen toivossa. Tarhaoloissa se ei hauku muiden koirien kanssa ja kommunikoi sujuvasti muiden koirien kanssa eikä päädy konflikteihin.

Lady Princess tulee muiden koirien kanssa juttuun, mutta ärähtää jos sitä häiritään varsinkin, kun makoilee rauhassa. Paras kaveri on tarhalla ollut Vieno, Vieno kuitenkin pääsi 8.10.2022 Suomeen kotihoitoon etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

Lady Princess voisi sopia monenlaiseen kotiin, ja myös ainoaksi koiraksi, vaikka koirakaveri varmasti olisi tälle tyypille myös sopiva. Lady Princess on avoin nuori koira ja ei tarhalla näytä arastelevan vieraita ihmisiä ja on avoin uusille tilanteille. Se myös tykkää viettää aikaa kissa tarhojen lähellä, eikä näytä häiriintyvän niistä. Tässä kuitenkin on häkin seinä välissä eli varmuudella ei voi sanoa, miten Lady Princess käyttäytyisi kissojen kanssa kotiolosuhteissa.

Kuitenkin täytyy muistaa, että tarhakoiralle kotielämä on erittäin vierasta ja uuden kodin tulee muistaa, että muutos tulee olemaan koiralle erittäin suuri ja kotona kaikki ei tule välttämättä sujumaan. Kuvaus on tehty tarhaolosuhteissa ja koira saattaa kotona käyttäytyä eri tavalla.

Lady Princess on nyt n. 37cm korkea ja painaa n. 15kg.

Päivitykset

15.1.2023
Ihana herttainen söpöliini Lady Princess matkusti pitkän matkan oman perheensä luokse. Lady Princess sai ihanan uuden nimen, Mirabel, kauniille prinsessalle, prinsessan nimi. Nyt Mirabel saa nauttia elämäänsä uusien sisarustensa kanssa rakastettuna omassa perheessä. Onnea ihana!

7.11.2022
Ihana Lady Princess on varattu ihan omaan kotiin!

12.10.2022
Lady Princess aloittaa loppuelämän kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Princess saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Lady Princess on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.