Päivitetty 16.10.2022

Kotia etsivä koira: VIENO (Suomessa)


Syntymäaika: 11-12/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Yksi tarhalla asuvista koirista on pikkuinen Vieno. Paikallinen poika oli löytänyt sen kadulta ja ottanut mukaan kotiinsa. Vieno oli kuitenkin paljastunut niin riiviöksi, että poika oli tullut toisiin aatoksiin ja tuonutkin sen tarhalle. Riiviö-sana toki kuvaakin Vienoa hyvin – se rallittaa pitkin pihaa kymmenien muiden koirien kanssa, kuten pentukoiran kuuluukin. Se on luonteeltaan reipas ja avoin koira, ja antaa käsitellä itseään hyvin.

Vieno on aktiivinen, avoin ja energinen pentu, joka nauttii ihmisen huomiosta. Otathan huomioon, että tarhaolosuhteissa nähdystä reippaudesta huolimatta kaikki asiat tulevassa kodissa – esimerkiksi ulkoilu, hihnassa kävely, sisätiloissa oleskeleminen, vieraat ihmiset – ovat Vienolle uusia ja jännittäviä asioita. Vieno etsii rakastavaa, sitoutuvaa kotia, joka olisi valmis kärsivällisesti opettamaan ja opastamaan sitä kasvamaan tasapainoiseksi, onnelliseksi aikuiseksi koiraksi. Tarhalla Vieno reagoi asioihin jonkun verran haukkumalla.

Vieno on nyt n. 40cm korkea ja painaa 10-12kg. Se kasvaa arviolta n. 50cm korkuiseksi ja 20-kiloiseksi.

Päivitykset

12.10.2022

Vieno saapui kotihoitoon viime viikonloppuna, ja on nyt ollut kotihoidossa viisi päivää. Moni asia (erityisesti kovat äänet kuten liesituuletin tai suihku) jännittävät Vienoa vielä kovasti, mutta neiti vaikuttaa silti suhtautuvan uudenlaiseen elämään uteliaasti ja kiinnostuneesti. Kotihoitaja kertoo Vienon tekevän tarpeita jo silloin tällöin myös ulos, syövän ja nukkuvan hyvin ja käyneen haistelemassa mm. kovin jännittävää robotti-imuria.

28.9.2022

Aktiivimme tapasivat Vienon syyskuun alkupuolella, ja Vieno oli yhtä reipas ja ihana itsensä kuin aiemminkin. Se elelee tarhan pihalla vapaana laumassa, eikä sillä ole tiettävästi ollut kahnauksia toisten koirien kanssa. Aktiivien jaloissa (ja syleissä) Vieno häärii auttamassa päivitysten kirjaamisessa, ja suhtautuu ihmisiin muutenkin avoimesti. Vienosta lisätty uusia kuvia ja videoita.

Tänään Vieno sai hyviä uutisia; se pääsee vihdoin etsimään kotiaan kotihoitopaikasta käsin. Tervetuloa Suomeen, Vieno <3

14.6.2022

Aktiivimme tapasivat Vienon kesäkuun alussa aktiivimatkalla. Tavattaessa Vieno asui pihalla isossa laumassa, missä se valitettavasti tulee hieman toisten koirien kiusaamaksi. Sillä on kuitenkin laumassa myös kavereita, joiden kanssa leikkii pitkin pihaa kuten pentukoiran kuuluukin. Ihmisiin Vieno suhtautuu iloisesti, tunkee syliin ja auttaa ihmistä mielellään mm. reissun paperiasioiden kanssa. Vienoa kuvaillaankin superihanaksi, innokkaaksi, kiltiksi sylihauvaksi, jolta puuttuu enää se ikioma koti.

16.5.2022

Vieno tassutteli adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vieno saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vieno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vienon yhteyshenkilö on Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.