Kodin saanut koira: VENLA (ent. RIVERA) (Suomessa)

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Joensuun seudulla)
Kokoarvio:

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta

13.4.2023

Riveran tarina alkaa Romaniasta kunnalliselta tarhalta, josta Ioana Bodea haki Riveran turvaan One Rescue Associationin tarhalle Cosobaan, jossa eläimistä huolehditaan huomattavasti paremmin kuin pahamaineisilla, kunnallisilla tarhoilla. Tarhalla Rivera oli varautunut uusien ihmisten seurassa, mutta kiinnostui kovasti ihmisten tuomista nameista ja herkuista. Riveralla on todennäköisesti joskus ollut pentuja nisien ulkomuodon perusteella. Rivera otti mallia tarhakaveristaan Caspasta, jonka seura oli Riveralle tärkeää. Tarhalla Rivera oli kiinnostunut tuoksuista ja sen nenän nuuskutus toimikin tärkeänä aistina maailmaan tutustumisessa.

Elämä tarhalla ei ole kuitenkaan koskaan korvaa elämää omassa kodissa oman ihmisen kanssa ja Rivera päädyttiinkin tuomaan Suomeen kotihoitoon. Lähtövalmisteluissa Riveralla todettiin kuitenkin sydänmato ja matka peruuntui. Hoitoon kerättiin varat Sydänten Joulu-keräyksellä, jotta Rivera sai uuden mahdollisuuden matkata kotihoitoon omaa kotia etsimään. Hoidettu sydänmato ei jätä mitään oireita koiralle. Rivera saapui Suomeen kotihoitoon 8.4.2021. Rivera ehti vain pyörähtää kotihoidossa, kun se varattiin ja Rivera muutti omaan kotiin 28.5.2021. Valitettavasti Riveralle oli jaettu ikävät kortit ja koti päätyi luopumaan tästä herkästä tytöstä sen vietettyä puoli vuotta omassa kodissa. Rivera palasi kotia etsiväksi koiraksi juuri ennen joulua 23.12.2021.

Rivera, nyt uudelta nimeltään Vera, on etsinyt omaa kotia useamman vuoden ja nykyisessä kotihoitopaikassakin aikaa on vierähtänyt jo vuosi. Veran soisi nyt viimein löytävän sen oman, turvallisen perheen, jonka kanssa seikkailla jännittävässä maailmassa.

Vera on herkkä koira, joka on kehittynyt kotihoidossa mahdottoman hienosti. Vera hakee yhä enemmän ihmiskontaktia ja tukeutuu kotihoitajaan sekä perheen muihin koiriin vahvasti. Vera tulee hienosti toimeen tuttujen koirien kanssa, se asustaa kotihoidossa tasapainoisen, rauhallisen uroskoiran sekä täpäkän narttukoiran kanssa. Tuttujen koirien kanssa Vera on hupsu pomppu-paini-leikkijä. Vera syttyy elämään metsälenkeillä, kun se saa haistella ja juoksennella ympäriinsä. Vera ei ole lähtökohtaisesti irtipidettävää sorttia, mutta se osaa hienosti ulkoilla hihnassa sekä pitkässä liinassa. Tutussa, riittävän syrjäisessä paikassa ja oman, kiinteän lauman kanssa irtipito on onnistunut. Veran erityishaaste on oppia luottamaan ihmiseensä niin, että uskaltaa antaa kiinni sen sijaan, että tanssii parin metrin päässä jännityksestä lukossa.

Vera asuu hyvin rauhallisella alueella eikä koirakohtaamisia tule lenkeillä lähes lainkaan. Veran kanssa ei siis olla päästy harjoittelemaan ohituksia säännöllisesti ja ohituksissa Veralla onkin vielä epävarmuudesta kumpuavia haasteita. Epävarmuudestaan huolimatta Vera on kulkenut niin junalla kuin bussillakin vieraiden ihmisten sekä eläinten ympäröimänä. Alussa Vera on haukkunut vieraille koirille, mutta kotihoitajan rauhoitteleva puhe sekä kosketus luovat Veralle turvaa ja muutaman minuutin äänenkäytön jälkeen Vera onkin rauhoittunut omalle paikalleen loppumatkan ajaksi.

Kotihoitaja kuvailee Veraa sanoin “varautunut mutta utelias”. Vera olisi aivan tavattoman kiinnostunut uusista asioista, mutta välillä jännitys vielä vie voiton eikä Vera ihan tohdi tehdä tuttavuutta. Vera on yksinolot kotona hienosti eikä tuhoa paikkoja. Veralle saa puettua hienosti niin valjaat kuin takit ja muut varusteet. Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Kynsienleikkuuta vielä opetellaan, erityisen arka Vera on etutassujen kosketuksen suhteen. Takajaloista saa jo tarttua. Siedätys on edennyt kärsivällisestiVera ei puolusta luita, petejä tai muitakaan resursseja. Luonteeltaan Vera on alistuva, mutta kommunikoi taitavasti perheen muiden koirien kanssa. Vera on tavannut myös kissoja, joihin se suhtautuu potentiaalisina saaliina. Vera voi viettää toisinaan aikaa samassa talossa kissojen kanssa mikäli tila sallii eläinten pidon erillään, mutta Veran oman kodin olisi hyvä olla kissaton. Vera on sydämellinen herkkä koira, jolle oman perheen turva on kaikki kaikessa.

Veralla vaikuttaa olevan perinnöllistä ääniherkkyyttä. Vuosi sitten Veran saapuessa kotihoitoon, Vera on jännittänyt voimakkaasti uusia ja kovia ääniä. Vuosi sitten kovat äänet aiheuttivat Verassa pakoreaktion, jolloin se pyrki ovesta karkuun pelottavaa asiaa. Kotihoitajan kärsivällisellä ohjauksella, rauhallisella tutustuttamisella sekä suunnitelmallisella siedättämisellä Vera on kehittynyt järisyttävän paljon! Nykyään Veraa epäilyttävät uudet äänet, se saattaa luikahtaa toiseen huoneeseen ottamaan etäisyyttä äänenlähteeseen ja kallistella hiukan päätään, mutta enää äänet eivät aiheuta paniikkia.

Tällä hetkellä kotihoitaja taitavasti siedättää Veraa uusiin ääniin pikkuhiljaa. Kotihoitajan rauhallinen olemus sekä toisen koiran malli ovat tärkeitä elementtejä siedättämisessä. Kotihoitaja ei tee vieraista äänistä isoa numeroa käytöksellään mutta rauhoittelee Veraa juttelemalla sille sekä tarjoamalla läheisyyttä sekä taputuksia, mikäli Vera niitä tarvitsee. Vera katsoo mallia turvallisesta koirakaverista ja kun toinen koira ei reagoi ääneen, Vera toteaa kaiken ehkä kuitenkin olevan hyvin. Ulkona Vera säikkyy esimerkiksi ukkosta tai muita kovia ääniä, jolloin se pyrkii karkuun äänenlähteestä, minkä takia Veraa ei voi pitää vapaana aitaamattomalla alueella. Jännittävän tilanteen jälkeen Vera purkaa tunteitaan aimo annoksella läheisyyttä, haleja ja sylityksiä.

Vera on kotihoidon aikana käynyt hammaslääkärissä, jolloin siltä poistettiin jotakin huonokuntoisia hampaita. Vera alkaa kuitenkin lähestyä keski-ikää, jolloin kaikenlaista kremppaa voi pikkuhiljaa alkaa olla tulossa ja perheen onkin sitouduttava hoitamaan Veran terveyttä asianmukaisesti.

Vera etsii kotia rauhalliselta asuinalueelta ääniherkkyytensä takia. Veralla olisi tärkeää olla ainakin yksi tasapainoinen koirakaveri, johon se voi tukeutua jännittävissä tilanteissa. Koirasosiaalisena tyttönä Vera pärjäisi varmasti myös useamman koiran laumassa. Veraa ei luovuteta lapsiperheeseen herkkyytensä takia. Vera etsii omaa ihmistä, joka ei pienestä hätkähdä ja on valmis auttamaan Veran kasvua itsevarmuuteen. Sellaista perhettä, jossa Vera saa todeta jokaisen uuden jännittävän asian harmittomaksi oman ihmisensä rinnalla.

Vera on noin 50cm korkea ja painaa 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

7.4.2023

Vera muutti omaan kotiin ja sai nimekseen Venla.

11.3.2023

Voi kultainen Vera. Etpäs tiedäkään, miten onnekas olet. Vera on tavannut uuden perheensä ja se on varattu omaan kotiin yli vuoden kotihoitojakson jälkeen. Veran onni antaa toivoa myös muille hylätyille koirille – oma koti on tuolla jossain. Onnea Vera ja perhe uusiin seikkailuihin! <3

23.1.2023

Saimme kotihoitajalta kuulumisia Verasta. Vera rrrrrakastaa koirapuistoja. Vera on oleillut menestyksekkäästi myös rauhallisissa rivi- ja paritaloasunnoissa, pärjäten varsinkin muiden koirien esimerkillä hyvin. Tyttö on kasvaneissa määrin hieman vahtiviettinen, eli fanfaarimaisen vouhkutuksen sijaan talon ääniin reagoidaan, jos reagoidaan, kuulostelemalla ja vähän “buffuttamalla” ( se pieni uloshengityshaukku). Varmaksi ei toki voi sanoa, mutta voi hyvin olla että tuo vahtitaipumus tekisi sen että lakkaisi piankin kiinnittämästä huomiota säännöllisesti toistuviin, aina samoihin taustaääniin. Eilen sattuikin varsinainen läpimurto, kun saatiin ekaa kertaa takajalkojen kynsiä leikattua! Toimenpide hämmentää ja hermostuttaa yhä, mutta onnistui pienissä pätkissä ja herkutykityksellä. Etutassut edelleen ihan no go, edes silittely on vielä hankalaa.

Näin hienoja kuulumisia Veralta saatiin!

12.1.2023

Veran profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita. Tämä ihanuus odottelee vielä omaa kotiaan.

7.1.2023

Veran perustiedot on päivitetty. Vera lähettää terveisiä omalle perheelleen kotihoidosta, jossa se sai juhlia joulua ja uutta vuotta rauhallisessa ympäristössä. Ehkäpä ensi jouluna Vera saa lahjan omalta ihmiseltään.

22.11.2022

Vera etsiskelee edelleen kotihoidossa omaa kotiaan. Veralla on edelleen ääniherkkyyttä, mutta se on oppinut siedättämään itseään uusille asioille, kunhan uudet tilanteet esitetään Veralle pienissä osissa ja rauhassa sen omaan tahtiin. Vera saa uusissa tilanteissa tukea ihmiseltä ja tarvitseekin sitä, että ihminen kertoo, että tilanne on ihan ok ja rauhoittelee silittelemällä ja tyynnytysäänellä. Vera on myös oppinut, että ei tarvitse pelottavissa tilanteissa panikoida vaan myös pienemmät eleet riittää, esimerkiksi puhaltelulla ja haukottelemalla.

Kotihoitaja kertoo, että Veralla on kohonnut itsetunto, mikä on ihan mieletöntä kuulla! Tämä kohonnut itsetunto on myös tuonut esille haukkumisen, Vera haukkuu kun joku vieras tulee sen omaan tilaan, etenkin jos on väsynyt. Yleensä tilanne rauhoittuu nopeasti, jos vieras pysyy rauhallisena ja antaa Veran tutkia rauhassa. Yleensä Vera toteaa nopeasti, että tämä olikin ihan ok tilanne. Rauhallisella otteella ja pitkäjänteisyydellä Verasta saa esiin tytön uteliaan ja leikkisän, hetkittäin jopa rasavillin puolen.

Kotihoitaja kertoo Verasta seuraavasti:
“Löytöretkeily ympäröivään maailmaan on paitsi jännittävää, myös antoisaa. Kuluneiden kuukausien suurimpia tutustumiskohteita on ollut avovesi. Onko aalto elävä vai ei? Miksi sitä ei voi haukata suuhun? Rasvatyyni pinta näytti ihan pitävältä pinnalta mutta hui, plumpsahdinkin järveen! Kuis nyt näin? Vera on koira, joka paitsi on ihmiselleen löytöretki – myös tarjoaa mahdollisuuden löytöretkeilyyn kanssaan.”

Olisiko tämän aarteen jo aika löytää se oma rakastava koti?

27.6.2022

Veran itsetunto on jatkanut paranemistaan. Tyttö ottaa luontevasti kommunikaatioavauksia ihmisen suuntaan – kun on kerran hoksannut, että ihmisen kanssa voi tehdä muutakin kuin säpsyä ja selviytyä. Ääniherkkyyttä on yhä, paljon: hidas totuttaminen ja äänitriggereiden rajaaminen niin, etteivät ne käy ylitsevuotaviksi toimivat konsteina. Kestää kauhuääniä helpommin, jos ihminen pitelee hellänvarmasti ja vakuuttaa, ettei rikkaimuri ole kuolemaksi. Tyttö myös lukee ihmisten mielialoja tarkalla asteikolla: riitely, korotettu ääni tai hermostunut itseilmaisu koiraan liittymättömissä aiheissa riittää laittamaan Veran ns. tarkkailumoodille. Vera on perusasetuksiltaan arka koira, mutta uteliaisuus ja kyky kiintyä ovat nousseet esiin yhä vahvempina piirteinä.

Missään Veran hymy ei ole yhtä leveä ja askel yhtä leikkisä kuin metsäalueella, jolla voi juosta kotihoitolauman kanssa. Toiseksi levein hymy on, kun lauma paistaa makkaraa taas uudella kotalaavuhärvelillä. Levollisin kurttunaama on ilta- ja aamurapsujen aikaan: jos Verasta riippuisi, nautiskelisi tiiviimmästäkin sohvarapsuttelusuhteesta. Hetkittäin uskaltautuu ihmispetiin kuorsimaan. Uutena mukaan tullut into leikkiä: omaksi ottamansa pehmotiikerin kantaa välillä lenkille mukaan ja vahtii sitä muilta, sidostesukkaa vedetään jo ihmisenkin kanssa ja kun ollaan riemuinnoissaan, otetaan suuhun ihmisen käsineet, omat huomioliivit, lelu, jotakin – ja vispataan sitä railakkaasti ympäriinsä. Aidatulla metsäalalla on varotoimista huolimatta ehditty kohdata niin rusakoita kuin kanalintuja: jäniseläimen jäljistä Veran nenä stimuloituu ja näköhavainto saa ponkaisemaan perään – juoksua jatkuu pyrähdyksen verran jäljestämään lähdön sijaan. Palaa näilläkin kerroilla hyvin luo kutsusta ja pysyy laumansa koirien, erityisesti sen pienen dominoivan nartun, lähistöllä. Lauma on Veralle tärkeä elementti.

Uusi nouseva piirre on jonkinasteinen vahtivietti. Vera valvoo tontin ohittajia ja sisällä ollessaan ääniä ulkotilasta. Sisällä äänet saavat hakeutumaan urahdellen kuunteluasemiin, ulkona otetaan vahtiasento ja haukahdellaan käskytysäänellä. Jos Vera herää nukkuviltaan yllättäviin ääniin tai Veran levätessä rentona/väsyneenä tilaan tömpsähtää yllättäen uusi tai vieraampi ihminen, voi aloittaa vaikuttavankuuloisen vahtihaukun ja jopa suorittaa valehyökkäysmäisen kohtiryntäyksen. Asettuu, kun on uskaltanut haistaa tulijaa ja tyyntyy tässäkin nopeammin ihmisen varmanhellällä kosketuksella kuin käskytyksellä: reaktion alla on säikähdys ja entisen katukoiran syvään piirtynyt epävarmuus.  Tätä piirrettä työstetään kotihoidossa. Stressin tai jännityksen noustessa pintaan hakeutuu esimerkiksi koirapuistossa tai pihalla ihmisen liki, muttei uskalla antaa kiinni; yleensä tilanne laukeaa, kun ihminen kävelee rauhallisesti tilanteesta pois ja palaa kiinniottoon hetken päästä. Tässä Vera on edistynyt huimasti!

Remmissä kuljetaan nätisti – paitsi kun innostutaan. Remmikohtaamiset muiden koirien kanssa nostavat yhä pintaan epävarmaa ja pelonsekaista ärähtelyä. Harjoituslenkit koirapuistokavereiden kanssa sujuvat jo, ja nyt Vera on aloittanut sosiaalistamistreenit paikallisessa harrastajaporukassa. Fyysisesti Vera on vankistunut ja hankkinut mukavasti muskeleita. Käsittely on helponlaista: valjaiden ja sadetakkien pukeminen ongelmatonta, sisäsiisteys sataprosenttinen, harjata saa. Tassuihin voi jo koskea, kynsienleikkuu vielä kauhistus. Hampaita pääsee tarkistelemaan Veran keskittyessä yhteen lempiherkkuunsa: nuolemaan käsivoidetta ihmisen sormista.

Veralle tasapainoinen päivä merkitsee tasaisena toistuvaa aikataulua, 1-2 pidempää aktiivisen liikkumisen lenkkiä ryyditettynä omaehtoisten aktiviteettien pihatepastelulla, säännölliset rahnutustuokiot sekä tutun koiraseuran kanssa telmaamista. Rakastavien rutiinien syleilyssä tytön hermokimppuilu on painunut enemmän taustalle ja helpottaa Veraa käsittelemään stressaavia tilanteita sijaistoiminnoilla paniikkikohtauksen sijaan.

Hammasremontti on nyt suoritettu. Lääkäri merkitsi yhden hampaan tarkkailtavaksi jatkossa, eli säännöllinen hammashoito ja -tarkistukset ovat osa Veran elämää.

Vera ei ole ollut sisätiloissa kissojen kanssa, mutta ulkona näköhavainto tai haju kissasta laukaisee saman reaktion kuin jänis.

23.3.2022

Vera on koira, joka nauttii ulkoilusta erityisesti luonnon helmassa. Tarkkailee jonkin verran metsänelävien ääniä ja jälkiä. Innokas ulkoilu- ja harrastekaveri varmaotteiselle ja positiivisen vahvistamisen hallitsevalle ihmiselle. Kun aktiviteettia on tarpeeksi, on sisällä rauhallinen loikoilija, joka hakeutuu hellittäväksi.

Vera on koirasosiaalinen ja osaa puistoetiketin. Tassupainii ja hippaleikkii. Hoitokodissa on seurana iso leppoisa uros ja pieni dominoiva narttu. Vierailulle tulevat koirat ottaa varovaisen uteliaasti vastaan. Alkuun huolestui ihmisen kadotessa. Tottui hitaasti mutta varmasti, kuin pentukoira: sitä helpompaa, mitä paremmin on kotiutunut eikä pode stressiä. Myös vieraassa paikassa odottelu jo onnistuu – kunhan on ihmismallinen lastenvahti paikalla.

Odottaa ja matkustaa hyvin myös autossa. Uusilla reiteillä jännitysläähättää alkuun. On kulkenut myös junalla ja bussilla: alkuun jännittää, sitten rentoutuu kaverikoirien kylkeen. Väsymys nostaa stressin pintaan ja paineistaa. On hyvin ääniherkkä: tottuu, mutta tarvitsee toistoa ja rakastavaa, mutta varmoja otteita sekä tukea tottumiseen. Pesukoneen jytinään tottui viikossa. Korkeataajuiset piiiiiiiippaavat äänet saavat yhä säntäilemään. Ihan ehdoton juttu on maadoittava ja kukaties leikkisäkin koirakaveri; hakee voimakkaasti mallia ja tukea muista koirista. Ollut hoitoaikana tekemisissä ekaluokkaikäisen lapsen kanssa. Jännitysläähättää lapsen kolinoita ja kiljahduksia; ei siis aivan pienten lasten talouteen.

23.12.2021

Rivera ehti olla kodissa noin 6kk kunnes hän palasi etsimään loppuelämän kotia. Rivera on huikea kotikoira rauhallisessa ympäristössä. Hän ei sovellu vilkkaalle alueelle tai kovin eloisaan kotiin. Rivera stressaantuu helposti, jos ympäristö on liian vilkas, meluisa tai rutiinit puuttuvat. Reipas koirakaveri kotona on Riveralle ehdoton, hän ottaa tukea ja turvaa toisesta vielä opetellessaan kotielämää.

Riveran hammasremontti on vielä hieman kesken ja tulevan kodin tuleekin sitoutua pitämään Riveran hampaista hyvää huolta säännöllisin tarkastuksin.

28.5.2021

Rivera muutti ikiomaan kotiin!

24.4.2021

Rivera on nyt ollut kotihoidossa muutaman viikon ja arkajalasta on kuoriutunut melkoinen hulluttelija! Rivera osaa jo mm. avata herkkukaapin oven, nostaa raksutynnyrin kannen ja näin ihan itse ruokkia itsensä. Hän osaa myös loikata koiraportin yli, kiipeillä kissan puussa ja leikkiä!

21.12.2020

Rivera oli hyvin lähellä saada matkalipun kotihoitoon. Jos näin olisi käynyt Rivera olisi saapunut Suomeen 12.12.2020 kotihoitajan hoiteisiin ja sitä kautta etsimään ikiomaa kotia. Riveralla todettiin kuitenkin sydänmato ja matka peruuntui. Nyt Sydänten Joulu-keräys kerää varoja myös Riveran hoitoihin, jotta hänellä olisi uusi mahdollisuus löytää oma koti ja päästä lopulta viettämään kotikoiran elämää. Sydänmatohoitojen loputtua, Rivera matkustaa Suomeen kotihoitoon!

29.9.2019

Rivera aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rivera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rivera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Riveran yhteyshenkilö on Outi Kekkonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: