Päivitetty 04.03.2018

Kodin saanut koira: PRIMARITA


Syntymäaika: Noin 1/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
22.1.2018
Romaniassa koiria ja pentuja hylätään jatkuvalla syötöllä eikä päivääkään kulu ilman, että näet kadulla tai pelloilla apua tarvitsevan koiran. Monet ihmiset ovat täysin välinpitämättömiä näitä koiria kohtaan, toiset ehkä satunnaisesti ruokkivat jotakin yksilöä, toiset ajavat tiehensä tai soittavat rankkureille mutta sit löytyy myös nämä ihmiset joiden sydämet päivä päivältä murtuu hieman enemmän. Nämä ihmiset tekevät kaikkensa hylättyjen, kodittomien koirien ja eläinten eteen ja näihin ihmisiin kuuluvat myös he jotka ovat joko palkkatöissä tai vapaaehtoistöissä Kulkurien yhteistyökumppanin Clinica Veterinara Onevetissa. Onevetin toinen perustaja, eläinlääkäri Adina Vladutilla on visio ja unelma. Hän haluaa edistää maansa eläinten oikeuksia ja näiden hyvänvointia ja ihmisten suhtautumista eläimiä kohtaan. Onevetin tarhalla kotia odottaa satoja koiria, joista osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Primarita on noin 1-vuotias, steriloitu narttu, joka on tuotu tarhalle alueen pormestarin toimesta. Kokoa tällä neidillä on vain noin 6-7kg ja 30-35cm.

Luonteeltaan Primarita on kiltti ja lempeä ihmisille ja muille eläimille. Tällä hetkellä Primarita tulee hyvin toimeen niin koirien kuin kissojen kanssa. Primarita vaikuttaa tasapainoiselta nuorelta koiralta, joka vaikuttaa hieman alistuvalta toistaiseksi mutta varmasti reipastuu melko pian kotioloissa.

Päivitykset

4.3.2018
Lauantaina, 3.3.2018, Primarita lensi Suomeen ja jatkoi matkaansa lentokentältä oman perheensä kanssa.

4.2.2018
Primarita on varattu omaan kotiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Primarita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Primarita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Primaritan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.