Päivitetty 07.03.2018

Kodin saanut koira: ANNABELLA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4/2017

Annabella on pelastettu Mihailestin kunnalliselta tarhalta Cosoban tarhalle huhtikuussa 2017. Siitä, onko Annabella aikaisemmin ollut jonkun ihmisen oma koira vai kenties viettänyt koko elämänsä kovaa katukoiran elämää ennen päätymistään rankkureiden kynsiin ja kunnalliselle tarhalle, ei ole tietoa. Sen tietää vain Annabella itse. Nyt se on kuitenkin päässyt Cosobaan eläinsuojelija Ioana Bodean koiraksi  ja Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia. Ioana Bodea tekee vapaaehtoistyötä OneVet-eläinlääkäriklinikan ( Clinica Veterinara OneVet ) ylläpitämällä koiratarhalla Cosobassa.

Tarhalle tullessaan Annabella on aluksi hämmentynyt kaikesta kokemastaan. Tulohetkestä asti tyttö on kuitenkin hyvin sympaattinen ja ystävällinen. Alun hämmennyksen kaikottua Annabellasta on kuoriutunut ihmisläheinen ja iloinen koira.

Annabella on koira, joka kaipaa ihmisen läheisyyttä. Se tulee rohkeasti vieraidenkin luo. Tutun ihmisen vierailu saa sen onnesta sekaisin. Tarhalla Annabellan ihmiskontaktit rajoittuvat ikävä kyllä vain pieneen ohikiitävään hetkeen päivittäin. Se on seuralliselle koiratytölle surullisen vähän.  Annabella olisi jo aivan valmis lähtemään omaan kotiin, nauttimaan omien ihmisten läheisyydestä ja huolenpidosta.

Annabella jakaa häkkinsä uroksen kanssa ja yhteiselo sujuu sopuisasti. Tyttö leikkii mielelään tarhan toisten koirien kanssa. Tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla kiva koirakaveri jo ennestään.

Annabellan korkeus on noin 50 cm, paino noin 25 kg. 

Päivitykset
7.3.2018

Kaunis Annabellan suuri päivä koitti tänään. Tyttö saapui Suomeen ja jatkoi matkaansa lentokentältä yhdessä perheensä kanssa, omaan kotiin.

14.2.2018
Hyvää ystävänpäivää, Annabella. Sinun perheesi odottaa sinua. Annabella varattiin viimein omaan kotiin, ystävänpäivänä <3

6.1.2018 
Vuoden vaihduttua uuteen jatkaa Annabella edelleen kodittoman koiran yksitoikkoista elämäänsä tarhalla noin viidensadan muun koiran kanssa. Tytölle lisättiin tänään video hetkestä, jolloin Ioana vierailee sen luona. Kuinka onnellista olisikaan, jos Annabellalle löytyisi koti ja omat rakastavat ihmiset.

25.11.2017  
Annabellan yksitoikkoinen tarhaelämä katkeaa taas hetkeksi, kun aktiivimme saapuvat marraskuun vierailulle. Neiti on selvästi innoissaan vieraista, tulee rohkeasti ihmisten luo ja myös jää siihen rapsuteltavaksi. Annabella ei jännitä uusiakaan ihmisiä, vaan on heidän kanssaan rento. Tyttö on myös hyvätapainen. Se ei pompi, eikä riehu, vaan käyttäytyy rauhallisesti innostuksestaan huolimatta. Annabellan paikka ei todellakaan ole tarhalla, vaan kotikoirana omien ihmisten luona.

Annabella tulee hyvin toimeen häkkikaverinaan olevan uroksen kanssa. Koirilla tuntuu olevan keskenään hyvät ja rennot välit. Kun vieraat siirtyvät moikkaamaan häkkikaveria, tulee Annabella mukaan saadakseen vielä vähän huomiota. Se ei kuitenkaan aja toista koiraa pois tai ala mitenkään päsmäröimaan. Fiksu, mukava ja hellyyttävä tyttö tämä Annabella.

Lisätty uusi video ja kuvia.

18.9.2017 
Voi suloista Annabellaa! Tyttö on aivan mielettömän sympaattinen ja rakastettava “ihmisenkoira”. Se on kiltti. Se on  reipas. Se on aivan ihana. Mitä mahdollista muuta koiralta voi enää toivoa!  Annabella on todellista kotikoira-ainesta. Kumpa joku vihdoin huomaisi sen ja tyttö saisi vaihtaa kalsean betonihäkin kodin lämpöön sekä vieraiden ihmisten pikaiset vierailut omien perheenjäsenten rakkauteen.

Kulkurien aktiivien astuessa Annabellan häkkiin, tyttö aloittaa hassun pepputanssin. Niin iloinen se on saadessaan vieraita. Neidin seura on tehnyt todella hyvää myös aiemmin hieman ujolle häkkikaverille. Annabellan reippaan ja ihastuttavan esimerkin avulla myös tämä hieman hillitympi uros ottaa vieraat reippaasti vastaan.

Annabellan turkki on kuin säämiskä, niin pehmeältä ja silkkiseltä se tuntuu. Tämä on tarhaoloissa suoranainen ihme. Hampaissa on jonkin verran hammaskiveä.

Annabellalle on lisätty kaksi uutta videota ja uusia kuvia aktiivien syyskuun vierailulta.

25.8.2017 
Ihmisläheiselle Annabellalle on lisätty uusi video.

25.7.2017
Aktiivimme tapasivat heinäkuun matkallaan myös Annabellan. Tytöstä on kuoriutunut ihmisläheinen ja iloinen koira. Se ottaa vieraat vastaan iloisesti häntäänsä heiluttaen. Vieraat ovat sille selkeästi mieluinen asia. Aktiivimme kertovat, että Annabella on sympaattinen ja viehättävä koira. Se hakeutuu aivan liki ihmisiä ja jää siihen rapsuteltavaksi. Rapsutusten tauotessa Annabella tökkii ihmistä hellästi kuonollaan ja pyytää lisää. Neiti antaa myös hienosti käsitellä itseään ja tutkia hampaat. Annabella ei hauku silloin, kun vieraat ovat sen luona. Aktiivien siirtyessä viereiseen häkkiin, Annabella haukkuu jonkin verran perään saadakseen huomiota. Kaiken kaikkiaan sympaattinen koira, toteavat vieraat Annabellasta jatkaessaan matkaansa ja toivottaessaan sille kotionnea. Annabella jää häkkiinsä odottamaan. Aktiiviemme vierailusta löytyy myös video ja kuvia.

8.7.2017
Annabella on rohkaistunut kovasti Ioanan hoivissa ja alun hämmennys on sulanut pois. Lisätty uusi video.

17.6.2017
Annabella on elänyt Cosoban tarhalla nyt parisen kuukautta. Tyttö on tänä aikana rohkaistunut ja tullut leikkisäksi. Ioana kuvaa Annabellaa lempeäksi ja ystävälliseksi koiraksi, joka tykkää kovasti hänen miehestään.

7.6.2017
Annabellalle on lisätty uusi kuva. Siinä tyttö odottaa häkissään. Annabellalle soisi parempien aikojen koittavan ja kolkon häkin vaihtuvan kodin lämmöksi.

22.5.2017
Lisätty video, hetkestä, jolloin kaunis Annabella saa vieraakseen mm. Kulkurien Helmin.  Annabella tulee kohteliaasti ja varovaisesti hakemaan nameja. Välillä se hakee rohkaisua tutun ihmisen, Ioanan, luota.

21.5.2017
Annabellalle on lisätty video tarhalta. Ihmisen läheisyys tuntuu hyvältä.

————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Annabella saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Annabella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Annabellan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.