Päivitetty 20.12.2021

Varattu koira: PUPITA (nyk. Aino)


Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.11.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Pörröturkki Pupita päätyi Cosoban tarhalle aikaisemmin tänä vuonna, mutta koska uusia koiria on tullut tarhalle väillä useita päivittäin, kukaan ei enää muista tarkkaan kuka Pupitan toi. Luopumisen syy sen sijaan muistetaan: Pupita oli tullut tiineeksi ja joutui ilmeisesti siksi lähtemään kodistaan. Suomalaisen Embla-yhdistyksen aktiivit tapasivat Pupitan heinäkuussa vieraillessaan tarhalla. Pupita tuli todella reippaana, häntä heiluen vieraita vastaan. Tämä iloinen tättähäärä mennä viipotti ihmisen luota toisen luo huomiota hakien. Pupita rakastaa ihmisiä ja puskee lähelle saadakseen rapsutuksia. Pupita asuu ujon uroksen kanssa ja kaksikko pärjää keskenään muuten hyvin, mutta ruoka-aikaan Pupita saattaa pomottaa muita koiria. Pupitan kierrokset nousevat myös silloin kun se intoutuu yhtymään muiden koirien haukkuun ja saattaa silloin ärähdellä myös häkkikaverilleen. Muuten Pupita vaikuttaa tasapainoiselta ja melko pehmeältä koiralta, joka voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Ihan pienten lasten perheeseen Pupita ei ehkä olisi paras valinta pienoisen resurssiherkkyytensä takia.

Pupita ei ole mikään ihan pikkukoira vaan enemmän keskikokoinen koira mataline jalkoineen. Pupita on noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 15 kg.

Päivitykset

20.12.2021
Pupita on saapunut kotiin ja saanut uudeksi nimekseen Aino. Onnellista elämää Aino ja oma perhe!

15.11.2021
Aktiivimme tapasivat Pupitan vieraillessaan Cosoban tarhalla lokakuun lopulla. Pupita on tosi iloinen ja reippaan oloinen ja tytössä on terrierimäistä täpäkkyyttä. Pupita ei vierasta ihmisiä, mutta ei ole superkiinnostunut heistä, vaan haluaisi ulos pihalle juoksemaan. Häkin ulkopuolella olevat koirat saavat tytön hieman kiihtymään. Häkkikavereitaan kohtaan Pupita on aika dominoiva ja muun muassa vartioi ruokaansa aika hanakasti häkkikaverilta.  

9.11.2021
Suloinen Pupita on varattu omaan kotiin!

12.10.2021
Pupita pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia Suomesta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pupita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pupita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pupitan yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.