Kodin saanut koira: RESSU

Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
17.10.2019

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuu Mihaela Soare, joka tekee väsymättä töitä auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hän elää yhdessä äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä Mihaelan pelastamia eläimiä. Koirat elävät Mihaelan kotona kodinomaisessa ympäristössä, jossa Mihaela tekee kovasti töitä tukeakseen niiden kasvamista kotikoiran aluiksi esimerkiksi opettamalla niille hihnakävelyä. Koiria on kuitenkin paljon resursseihin nähden, eikä jokainen koira saa aina tarpeeksi yksilöllistä huomiota Mihaelan sitkeästä yrittämisestä huolimatta. Koiria Mihaela pyrkii pitämään koiramäärän 12 – 14 koirassa, mutta välillä koiria saattaa olla jopa 26. Mihaelalla itsellään on 10 koiraa, jotka eivät sovellu adoptioon.  Koirat tulevat hänen luokseen pääasiassa kaduilta, mistä hän ne poimii talteen, mutta myös kunnallisilta tarhoilta ja jotkut koirat hakeutuvat Mihaelan portin taakse itsestään. Lisäksi ihmiset jättävät eläimiään hänen talonsa kulmille.

Yksi Mihaelan koirista on nimeltään Ressu. Ressu löytyi pellolta Mihaelan kodin läheltä kesällä 2019 todella nuorena pentuna ja on siitä lähtien asunut Mihaelan luona. Ressu on leikkisä koira, joka kuitenkin myös osaa rauhoittua. Ressu tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa, eikä se ole näyttänyt merkkejä esimerkiksi resurssiherkkyydestä. Ressu haukkuu muiden mukana, muttei ole äänessä jatkuvasti. Ressu on myös tottunut kissoihin. Ressu on tasapainoisen, tottelevaisen ja melko rauhallisen oloinen pentu, joka varmasti sopisi monenlaiseen kotiin.

Kooltaan Ressu on pieni keskikokoinen koira, joka arviolta kasvaa noin 40 cm korkeaksi ja 15 kiloiseksi.

Päivitykset

7.12.2019
Reipas Ressu-poika jätti Romanian tarhaelämän taaksensa ja lensi omaan loppuelämän kotiin Suomeen. Ihania yhteisiä vuosia Ressulle ja perheelle!

17.10.2019
Ressua kohtasi onni! Ressun perhe bongasi pojan ennen kuin se edes ehti kotisivuille asti ja siksi poika tarkan haastatteluprosessin päätteeksi lisättiin sivuille suoraan varattua. Onnea Ressulle ja tulevalle perheelle!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Ressu tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Ressu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ressu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ressun yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: