Enkelikoira: FIDO

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Uros
Kastoitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

 

Päivitys

Fido karhupoika on siirtynyt koiraenkeliksi. Suuri kiitos Fidon perheelle, siitä kodista ja elämästä minkä pojalle annoitte. Lämmin osanottomme <3

Fidon perheen muistokirjoitus:

“Nyt on aika kauniiden muistojen, vaalia niitä ja säilyttää rakastaen. Tuli aika raskaiden päätösten, saattaa sut huomaan enkelten. Nyt saat juosta seuraten heitä, ei enää kipu elämääsi peitä. Suru on suuri ja lohduton, mut nyt tiedämme sun hyvä olla on.”

 

Aiemmat päivitykset

29.8.2015
Yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa on yhdistys nimeltä Asociatia Suflete Dragi. Suflete Dragi on äiti-tytär kaksikon, Anda ja Alina Murgun yhdistys ja nimi tarkoittaa ystävällistä, lempeää sielua.

Yhdistyksemme on osallistunut Suflete Dragin uuden tarhan rakentamiseen Sintestin alueelle, tästä projektista voit lukea lisää täältä. Suflete Dragilla on myös toinen tarha, joka on vuokratontilla ja josta on tarkoitus siirtää kaikki koirat uudelle tarhalle niin pian kuin mahdollista.

Sintestin tarhalla asustaa nuori koiraherra nimeltään Fido. Fidon toi tarhalle mies, jonka pihassa Fido oli viettänyt aikaa. Miehen mukaan Fido pissasi hänen vihanneksille jonka takia Fido ei enää ollut tervetullut. Tapasimme Fidon heinäkuun reissumme aikana ja tämä poika oli erittäin hellyttävä kaveri joka nautti kovasti saamastaan huomiosta. Fido asui samassa häkissä muutaman pienen pennun kanssa ja tuli hienosti toimeen näiden kanssa. Fido tulee myös toimeen muiden koirien kanssa.

Rakenteeltaan Fido on siro, korkeutta on tällä hetkellä noin 40-45cm ja painoa noin 12kg. Fido on ollut Sintestin tarhalla nyt noin pari kuukautta ja ikää tällä kaverilla on noin 6-7kk.

Fido on elämäniloinen, reipas ja leikkisä kaveri joka sopisi moneen kotiin. Erikoista tässä pojassa on puoliksi sininen kieli, joka mahdollisesti antaa vähän vihjeitä siitä mitä rotua voisi löytyä Fidosta. Esim. chow chow ja shar pei ovat rotuja joilla on sininen kieli mutta Fidosta ei kyllä päällepäin ainakaan uskoisi sen veressä virtaavan näiden rotujen perimää. Pitää kuitenkin aina pitää mielessä, että romanialaisista kodittomista koirista on yleensä mahdotonta tietää mitä rotuja koirassa olisi.

25.9.2015
Fido on varattu omaan kotiin. Onnea niin Fidolle sekä Fidon perheelle ja monia iloisia yhteisiä hetkiä!

2.11.2015
31.10.2015 kotiutui iloinen, positiivinen Fido poika. Fidolla riitti energiaa vielä rankan matkustuspäivän jälkeenkin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Fido tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Fido saapuu Suomeen kastroituna (mikäli on ollut fyysisesti valmis kastrointiin), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fido on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Fidon yhteyshenkilöön, Mia Takolanderille.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: