Päivitetty 12.09.2022

Kodin saanut koira: ROMINA RUSH


Syntymäaika: 7/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.4.2022
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Myös huiman kaunis Romina Rush on Mihailestista peräisin. Romina muutti Mihailestista Ioanan ansiosta Cosoban tarhalle heinäkuussa 2021.

Jos jokin on käynyt selväksi, niin se, että Romina on äärimmäisen energinen ja aktiivinen nuori koira. Tarhalla yksitoikkoinen ja samanlaisena toistuva elämänmeno turhauttaa Rominaa ja Romina onkin hyvin stressaantunut. Aktiivisuudesta ja ulkonäöstä voisi päätellä, että Romina on jonkinlainen paimenkoirasekoitus, mutta tämä ei tietenkään ole varmaa.

Huolimatta siitä, että Romina on kovin all over the place ja häslää edestakaisin, se on kovin ihana tyyppi. Romina kohtaa ihmiset avoimesti ja kuten Rominan tavannut aktiivimme sanoi, vaikuttaa siltä kuin Romina rakastaisia “kaikkea ja kaikkia”. Myös muiden koirien kanssa Romina tulee toimeen: Se asui Mihailestissa kahden nartun ja yhden uroksen kanssa, ja Cosobassa pitää majaa uroksen kanssa. Näiden kaikkien kanssa Romina on tullut toimeen, mutta Rominalla on taipumusta puolustaa ruokaansa. Tämä ei kuitenkaan aiheuta konflikteja mikäli toinen koira ymmärtää tilanteen.

Aktiivinen Romina etsii kokenutta koirakotia, jossa ymmärretään mitä käytännössä tarkoittaa aktiviisen nuoren koiran kanssa eläminen, sekä se, mitä tämäntyyppinen koira vaatii voidakseen hyvin. Romina ei missään nimessä tule soveltumaan pelkäksi sunnuntailenkkikaveriksi, vaan se tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä. Romina on tällä hetkellä kovin stressaantunut ja stressi oireilee mm. kovana häseltämisenä, mutta todennäköisesti tilanne tasaantuu, kun Romina pääsee sopivaan ympäristöön elämään tyydyttävää elämää.

Rominaa ei tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi tai pienten lasten perheeseen, sillä vaikka Romina on hyvin ystävällinen, voisi se etenkin alkuun aiheuttaa pienille lapsille vaaratilanteita silkalla vauhdikkuusellaan. Rominaa voidaan harkita kerrostaloon asumaan tietyin edellytyksin, mutta rivi- tai omakotitalossa Romina viihtyisi varmasti. Rominalla voisi olla kotona entuudestaan jo koirakaveri, mutta Romina pärjännee myös ainoana koirana oikeassa ympäristössä. Tärkeää on, että koti sitoutuu koiralähtöisyyteen Rominan tukemisessa ja kouluttamisessa.

Kuvankaunis Romina on keskikokoinen kaunotar, noin 50 – 53 cm korkea ja 18 – 20 kg. Rominan häntä on töpö.

Päivitykset

12.9.2022
Romina saapui omaan kotiin 10.9.2022

18.6.2022
Romina Rush on varattu omaan kotiin.

15.4.2022
Aktiivimme tapasivat kauniin Rominan jälleen maaliskuussa. Tarhaelämän ankeudesta huolimatta Romina ottaa aina vieraat uudet ihmiset vastaan samalla järkkymättömällä ilolla ja avoimuudella. Vaikka Romina käy sterssaavissa tarhaoloissa kierroksilla, sen missio on selvä, saada olla ihmisten kanssa. Romina on todella ihmisen koira ja onkin harmillista, että se joutuu viettämään elämäänsä pienessä häkissä pitkälti erossa ihmisistä. Olisikohan tuleva kesä vihdoin se, jolloin Romina saisi olla oman ihmisensä kanssa omassa kodissaan?

Lisätty uusia kuvia & video.

8.1.2022
Kaunis Romina se edelleen etsii omaa kotiaan, ja voimme vain ihmetellä missä se oma ihminen viipyy?
Aktiivimme tapasivat viime syksynä Rominan tarhalla ja ikävä kyllä neiti on äärimmäisen stressaantunut tarhaoloista. Romina on aktiivinen ja toimelias koira, joka tarvitsee runsaasti tekemistä ja ohjelmaa elämäänsä, eikä sitä ikävä kyllä tarhalla ole tarjolla juurikaan, joten Rominan energia purkautuu mm. ihmisten nylkyttämisenä, häkin seinille pomppimisena ja kaltereiden puremisena.

Lisätty kuvia.

23.9.2021
Kaipaatko vauhtia elämään? Romina etsii nyt kotia Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Romina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Romina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.