Päivitetty 24.09.2021

Kotia etsivä koira: ROMINA RUSH


Syntymäaika: 7/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.9.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Myös huiman kaunis Romina Rush on Mihailestista peräisin. Romina muutti Mihailestista Ioanan ansiosta Cosoban tarhalle heinäkuussa 2021, eli on ehtinyt asua siellä nyt muutaman kuukauden ajan.

Jos jokin on käynyt selväksi, niin se, että Romina on äärimmäisen energinen ja aktiivinen nuori koira. Tarhalla yksitoikkoinen ja samanlaisena toistuva elämänmeno turhauttaa Rominaa ja Romina onkin hyvin stressaantunut. Aktiivisuudesta ja ulkonäöstä voisi päätellä, että Romina on jonkinlainen paimenkoirasekoitus, mutta tämä ei tietenkään ole varmaa.

Huolimatta siitä, että Romina on kovin all over the place ja häslää edestakaisin, se on kovin ihana tyyppi. Romina kohtaa ihmiset avoimesti ja kuten Rominan tavannut aktiivimme sanoi, vaikuttaa siltä kuin Romina rakastaisia “kaikkea ja kaikkia koko voimallaan”. Myös muiden koirien kanssa Romina tulee toimeen: Se asui Mihailestissa kahden nartun ja yhden uroksen kanssa, ja Cosobassa pitää majaa uroksen kanssa. Näiden kaikkien kanssa Romina on tullut toimeen, mutta Rominalla on taipumusta puolustaa ruokaansa. Tämä ei kuitenkaan aiheuta konflikteja mikäli toinen koira ymmärtää tilanteen.

Aktiivinen Romina etsii kokenutta koirakotia, jossa ymmärretään mitä käytännössä tarkoittaa aktiviisen nuoren koiran kanssa eläminen, sekä se, mitä tämäntyyppinen koira vaatii voidakseen hyvin. Romina ei missään nimessä tule soveltumaan pelkäksi sunnuntailenkkikaveriksi, vaan se tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä. Romina on tällä hetkellä kovin stressaantunut ja stressi oireilee mm. kovana häseltämisenä, mutta todennäköisesti tilanne tasaantuu, kun Romina pääsee sopivaan ympäristöön elämään tyydyttävää elämää. Rominaa ei tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi, lapsiperheeseen, tai kerrostaloon, vaan ensisijaisesti hakusessa on koirakokenut ja aktiivinen aikuiskoti, mielellään omakotitalosta. Rominalla voisi olla kotona entuudestaan jo koirakaveri, mutta Romina pärjännee myös ainoana koirana oikeassa ympäristössä. Koska Rominalla on ilmennyt tarvetta puolustaa ruokaansa, edellytämme tulevalta kodilta ymmärrystä resurssien vahtimisesta. Lisäksi tärkeää on, että koti sitoutuu koiralähtöisyyteen Rominan tukemisessa ja kouluttamisessa.

Kuvankaunis Romina on keskikokoinen kaunotar, noin 50 – 53 cm korkea ja 18 – 20 kg. Rominan häntä on töpö.

Päivitykset
23.9.2021
Kaipaatko vauhtia elämään? Romina etsii nyt kotia Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Romina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Romina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa