Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: PEPPER (nyk. Nobu)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

26.12.2019
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhan rakennusprojekti startattiin toukokuussa 2016 ja se on jatkunut näihin päiviin asti ollen nyt aivan loppumetreillä. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö tulee jatkumaan eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Pepper, Chili ja Cayenne elivät löytöhetkellään vuoden 2014 lopulla hylätyssä talonrähjässä Bukarestissa, kirjaimellisesti keskellä roskia. Kuten niin moni muu romanialainen koira, syntyi myös tämä pentue kadulle oman onnensa nojaan. Pentueen onneksi niiden emo jäi henkiin ja auttoi pikkuisia selviämään kovissa oloissa. Ainoastaan pahnan pienemmäinen ei jaksanut pitää elämänlangasta kiinni ja menehtyi. Pikkuperheen onneksi ja ystävällisten ihmisten avustuksella, ne päätyivät yhteistyökumppanimme Carmen Mandescun hoiviin. Pepper eli pitkään Glinan kylän tarhalla, jossa olosuhteet ovat suorastaan katastrofaaliset. Nyt, kun Pepper hiljattain siirtyi Carpen uudelle tarhalle, sen on mahdollista alkaa oma kodinetsintänsä Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Saadessaan vieraita koppiinsa, Pepper on näistä kovin kiinnostunut, mutta tuttu Veera saa aikaan riemukkaan vastaanoton. Se rohkaistuu nopeasti ja tulee vieraan luokse jääden siihen lähelle. Pepperillä olisi mahdollisuus mennä turvaan koppiinsa, mutta se kokee olonsa sen verran hyväksi vieraidenkin ihmisten kanssa, että jää näiden luokse maistelemaan kissan märkäruokaa. Kun se sitten kokee saaneensa päivän annoksensa jännitystä, se menee koppiinsa sulattelemaan yllättävää, mutta toivottua muutosta sen tylsässä arjessa. Pepper onkin elänyt koko elämänsä hyvin suppeissa olosuhteissa, joten kotiuduttuaan moni asia on sille uusi ja jännä ja sen kanssa tullaankin kysymään pitkiä hermoja ja paljon kärsivällisyyttä ja koiralähtöistä ohjaamista. Glinan tarhalla sillä oli kaksi koiraa kavereinaan, joista toinen oli uros ja se tuli niiden kanssa hyvin toimeen. Joskus se Chili- veljensä kanssa tosin soitti suutaan häkkinsä ohittaville koirille.

Pepper on kooltaan noin 55 cm ja 23 kiloa.

Päivitykset

29.11.2020
Pepper on saapunut kotiin ja on aloittanut uuden elämänsä Nobu-nimisenä. Paljon onnea Nobu ja perhe!

7.9.2020
Pepperillä on ollut salainen ihailija jo viime vuoden puolella, mutta nyt rakkaus johti siihen, että Pepperiä odottaa oma koti Suomessa.

26.12.2019
Pepperiä käytiin tervehtimässä jälleen joulukuussa. Kun vieraat menevät häkkiin, Pepper vetäytyy koppiin. Poika tulee kopista haistelemaan nameja, mutta namit eivät ole tarpeeksi hyviä, Pepperiä ei kiinnosta. Aktiiveista Jenni käy kyykkyyn, selin Pepperiin, mikä saa Pepperin uskaltautumaan kopistaan haistelemaan Jenniä takaa. Pepper haistelee aikansa aika tarkkaan, käy sitten taas kopissa keräämässä rohkeutta ja palaa kopin ulkopuolelle syömään maahan jääneet namit. Nyt Pepper uskaltaa ottaa jo kädestä namin, mutta vie sen koppiinsa syötäväksi. Vähitellen Pepper haistelee jo vähän rennommin ihmisiä, käy välillä tauottamassa kopissa, mutta vierailun loppua kohden käynnit kopissa jäävät. Pepper on vieraista kiinnostunut, eikä missään nimessä täysin kohmeessa, mutta vaatii aikaa ja tilaa. Carmen on häkin ulkopuolella ja häntä Pepper käy moikkaamassa. Pepper asustaa tällä hetkellä aran koiran kanssa ja reippaampi koirakaveri voisi auttaa Pepperiä rohkaistumaan. Lisätty maustepojalle uusia kuvia.

11.8.2019
Komea Pepper sai heinäkuussa vieraita aktiiviemme käydessä tarhalla. Pepper pohtii ja tuumailee aluksi tulisiko tutkimaan ja nuuskimaan vai pysytelläkkö kopissa. Namit houkuttavat sitä kuitenkin niin, että rauhallisesti se lähestyy ihmistä, syö namit kädestä ja nuuskii. Se ei jää pitkäksi ajaksi kerrallaan vieraan luo vaan väistyy tauolle ajoittain. Pepper antaa tarhalla työskentelevän Veeran silittää sitä pieniä hetkiä kerrallaan.

29.5.2019
Romaniassa ja Carpen tarhalla toukokuussa vierailleet aktiivimme tapasivat myös Pepperin. Kun vieraat menevät sen häkkiin, se tulee varovasti moikkaamaan uutta ihmistä. Se puntaroi ensin hetken, mitä sen kannattaisi tehdä ja onko tulokas ystävällinen, mutta tulee sitten syömään nameja kädestä. Pepper on varovainen koira, joka on elänyt koko elämänsä häkissä minimaalisin ihmiskontaktein eikä siten ole siis kosketukseen tottunut, eikä se nytkään päästä vieraita itseään rapsuttelemaan. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä välinpitämätön ihmisen suhteen, vaan käy välillä kopissa tauolla ja palaa hetken happea vedettyään vieraita kuikuilemaan. Paitsi, että se se asuu aran koiran kaverin, myös kamera jännittää siten, joten vieraat antavat sen tehdä lähestymispäätökset itse ja niin se lopulta ylittää itsensä ja hakeutuu nuuskuttelemaan vieraita takaapäin. Pepperin Suomessa asuvat sisarukset toivottaisivat veljensä varmasti ilomielin Suomeen.

Lisätty kuvia ja video.

24.3.2019
Vihdoin ja viimein on Pepperinkin vuoro aloittaa kotinsa etsiminen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pepper saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pepper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.