Päivitetty 21.04.2023

Kotia etsivä koira: PAISLEE (P-team)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

21.4.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

P-teamin neljän pennun (Paislee, Peyton, Phoenix ja Penni B) tarina on alkanut sydäntä raastavan surullisesti. Helmikuun 2022 alussa eräs paikallinen henkilö soitti Ioanalle, että neljän parin kuukauden ikäisen pennun emo oli tapettu ja että pennut tarvitsisivat kipeästi apua. Ioana lupasi ottaa pennut suojiinsa ja niin ne päätyivät Cosoban tarhalle, mistä käsin nyt vajaa puolivuotiaat pennut nyt pääsevät aloittamaan omien kotien etsimisen.

P-teamin pennut ovat vielä jonkin verran tottumattomia ihmiskontakteihin ja haukkuvat alkuun uudessa, niille jännittävässä tilanteessa vieraiden ihmisten saapuessa niiden häkkiin. Ne kuitenkin rauhoittuvat nopeasti, eivätkä sen jälkeen enää käytä ääntään vierailun aikana. Jännityksestä huolimatta pennut eivät piiloudu koppiin, vaan kohtaavat uudet ihmiset uteliaan kiinnostuneina. Pennut reipastuvat nopeasti, kun saavat tulla tutustumaan ihmisiin omaan tahtiinsa, eikä niitä painosteta tilanteessa liikaa.

Paislee on pentueen ujoin tapaus, sitä voi kuvailla araksi koiraksi. Tarhalle tullessaan pieni pentu oli aivan kauhuissaan.  Ensimmäisellä vierailulla aktiivien ollessa pentujen kanssa, Paislee seuraa tilannetta sivusta ja jättäytyy taka-alalle. Paislee ei kuitenkaan piiloudu eikä ota taukoja esimerkiksi vetäytymällä koppiinsa. Paislee seuraa uteliaana tilannetta ja muiden puuhia sekä tukeutuu muihin pentuihin sille jännittävässä tilanteessa. Muilla vierailuilla Paislee ei ole näyttäytynyt kopistaan lainkaan. 

Paislee on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Paislee on varmasti alussa hämmentynyt uudesta elämästään ilman sisaruksiaan. Paislee tulee tarvitsemaan runsaasti aikaa ja positiivisia kokemuksia, jotta se tottuu uuteen elämäänsä Suomessa. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää koiran elekieltä, koska liian pelottavassa tilanteessa Paislee voi reagoida hampaitaan käyttäen. Tulevan perheen tulisi olla valmis tukemaan Paisleeta rauhassa kohti kotikoiran elämää. Aiempi koirakokemus on Paisleen kanssa tarpeen. Paisleeta ei luovuteta ihan vilkkaimpaan ympäristöön ja sillä tulisi olla tulevassa kodissaan koirakaveri. 

Paisleen tuntomerkkejä ovat musta maski, valkoinen pilkku nenässä ja valkoiset sukat. Kooltaan neitokainen on tällä hetkellä n. 45 cm ja 15 kg, mutta se kasvaa kenties n. 50-55cm korkeaksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

21.4.2023
Valitettavasti P-tiimin arkuus on syventynyt tarhaolosuhteissa niin paljon ettemme tällä hetkellä etsi heille aktiivisesti koteja. Seuraamme koiria tarhavierailuilla ja jatkamme kodin etsintää jos muutosta parempaan tapahtuu.

20.10.2022
Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla syyskuussa. Paisleen tilanne ei ollut muuttunut vaan se kyhjötti edelleen lamaantuneena häkissään. Paisleen sisko, Peyton, on kuitenkin nyt rohkaistunut päästyään asumaan reippaan koiran kaveriksi! Kenties Paisleellakin kävisi vielä tällainen tuuri.

12.9.2022
Kulkurien aktiivi vieraili tarhalla elokuun alussa. P-Teamin kolmesta sisaruksesta oli valitettavasti tullut niin arkoja, etteivät ne uskaltaneet tulla kopistaan ulos lainkaan. Paislee oli täysin painautunut kopin seinää vasten muiden pentujen alle, kun aktiivi kävi kurkkaamassa koppiin. Lisätty kuva.

14.4.2022
Paislee aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Paislee tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Paislee saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Paislee on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.