Päivitetty 17.03.2018

Kodin saanut koira: RUE


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Rosiori)
Kastroidaan ennen Suomeen tuloa

 

Perustiedot
15.2.2018
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Kovin moni hännän heiluttaja kuitenkin vielä odottelee vuoroaan vailla tietoa omasta kotimatkastaan. OneVetin tarha on romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Kettupoika Rue siirtyi helmikuussa 2018 Onevetin Cosoban klinikalle Rosiorin kunnalliselta tarhalta, jossa se ennen asui ketjun päässä.

Hurmaava Rue on leikkisä koira, jolla on selvästi pilkettä silmäkulmassa. Se hyppii riemuissaan saadessaan ihmisiltä huomiota, mutta malttaa myös rauhoittua nauttimaan rapsutuksista. Rue on rakastettava halailija, joka näyttää vähän siltä, että sillä voisi olla oman ihmisen iloksi mielessä jekku jos toinenkin. Ruella on hieman hammaskiveä, mikä saattaisi hoitua jo sillä, että poika saisi kunnon pureskeltavaa. Tarhalla se ei yhdy muiden koirien haukkukonserttiin.

Hoikkarakenteinen Rue on noin 55 cm korkea ja painaa noin 17 kg.

 

Päivitykset
17.3.2018
Onnekas Rue on vihdoin päässyt pois tarhalta ja matkannut eilen Saksaan.

15.2.2018
Rueta potkaisi edes pienoinen onni, kun se siirrettiin Rosiorin karulta kunnalliselta tarhalta Onevetin Cosoban tarhalle, jossa olot ovat inhimillisemmät. Rueta kehuttiin tarhalla kiltiksi ja ystävälliseksi koiraksi ja mikä parasta, se ei tunnu varovan aiemmin kipeää jalkaansa enää oikeastaan ollenkaan, eikä tunnusteltaessakaan löydetty mitään normaalista poikkeavaa. Kodin on toki silti varauduttava siihen, että jalka ei ole hyvästä tilanteesta huolimatta ehkä täysin parantunut. Milloinkohan Ruen todellinen onnenpotku osuisi kohdalle ja upea kettupoika pääsisi halailemaan omaa perhettään? Lisätty Ruesta kuvia ja videoita Cosobasta.

27.11.2017
Marraskuun reissulla tapasivat Kulkurien aktiivit myös edelleen kovin laihassa kunnossa olevan Ruen. Rue on ilmeisesti satuttanut etujalkansa, eikä se varannut sille juuri ollenkaan. Cornelialle on kerrottu asiasta ja toivattavasti ontumisen syy selviäisi. Kivuista huolimatta kettupoika oli oma ihmisrakas itsensä, aivan yhtä kiltti, hymyilevä ja valloittava kuin ennenkin. Se hyppää nätisti ihmistä vasten hakemaan rapsutuksista ja nauttii siinä kovasti olostaan.

18.9.2017
Rue on todellinen ihmisliima, se kiehnää, hyörii ja pyörii onnessaan ja yrittää kovasti tunkea syliin välittämättä siitä, että puolet kehosta jää ulkopuolelle. Edelleen se osaa kuitenkin myös rauhoittua, kun saa rapsutuksia. Vaikka kettupoika onkin pomppija, on se silti myös hellä. Rue nauttisi varmasti pitkistä lenkeistä, joiden jälkeen voisi käpertyä sohvalle oman ihmisen kainaloon.

15.7.2017
Veikeä hymypoika hurmasi Kulkurien aktiivit taas heinäkuisella reissulla! Ystävällinen Rue tuli reippaasti moikkaamaan vierailijoita ja pyytämään rapsutuksia, mutta ei kuitenkaan koheltanut turhia. Rue on tarhalla melko laihassa kunnossa ja arvostaisikin varmasti kunnon herkkuateriaa ikiomassa kodissaan.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rue saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rue on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.