Enkelikoira: SANSIBAR

Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.5.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Tammikuussa, vuoden vaihteen tienoilla, eräs mies näki Sansibarin talonsa läheisellä pellolla ja onnistui houkuttelemaan sen ruoalla luokseen. Miehellä oli entuudestaan jo yksi oma koira eikä hänellä ollut mahdollisuutta pitää Sansibaria oman koiransa lisäksi. Mies halusi kuitenkin auttaa tätä koiraa, joten hän toi sen Adinalle One Rescuen tarhalle Cosobaan.

Sansibar oli tarhalle tullessaan hämillään mutta rauhallinen, se antoi hienosti laittaa rokotukset sille täysin uusien ihmisten toimesta ja käyttäytyi tyynesti. Dr. Adina kuvailee sitä tasapainoisen oloiseksi ja ystävälliseksi persoonaksi.

Sansibarin tarhalle tuonut mies kertoi Sansibarin tulleen hänen oman koiransa kanssa toimeen, mutta sen reagointia muihin koiriin ilman häkinaitaa välissä ei ole kuitenkaan testattu. Sansibar ei vaikuta kovin haukkuherkältä, mutta se saattaa haukkua muiden koirien mukana tarhalla ympäristössä oleville tapahtumille tai huomiota saadakseen.

Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista, eikä Sansibaria luovuteta varmuuden vuoksi ainakaan toisen uroksen kaveriksi. Vaikka Sansibar on tarhaolosuhteissa rauhallisen oloinen, tulee se rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Sansibaria ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Kokoa Sansibarilla on 60cm  ja painoa noin 25kg.

Päivitykset

13.1.2022

Sansibar sairastui tarhalla vakavasti. Eläinlääkärit yrittivät hoitaa Sansibaria parhaansa mukaan, mutta valitettavasti pojan kunto romahti, eikä jäljelle jäänyt muita vaihtoehtoja, kuin eutanasia. Lepää rauhassa Sansibar.

15.10.2021
Sansibarin profiiliin lisättiin vähän uusia kuvia kesältä. Missä on tämän upean koiran oma koti?

17.5.2021
Dr. Adina lähetti meille Sansibarin kuulumisia Romaniasta: Sansibar voi hyvin! Sansibar on iso, rauhallinen ja lempeä oma itsensä ja nauttii kaikesta hellyydestä mitä tarhan kiireisessä arjessa ehtii saada. Oma koti enää puuttuu tältä lempeältä köriläältä.

Lisätty kuvia ja video.

20.2.2021
Sansibar aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sansibar rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Sansibar saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sansibar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Nina Ehrström

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: