Päivitetty 31.08.2023

Kodin saanut koira: SEINI


Syntymäaika: 2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.8.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Nuori Seini on saapunut Cosoban tarhalle keväällä 2023 ja asustelee tällä hetkellä sisäpihalla parinkymmenen muun koiran kanssa. Seini on sopuisan oloinen tapaus ja tulee toimeen muiden koirien kanssa, tarvittaessa osaa myös väistää muita. Lähtee muiden mukana haukkumaan, mutta Seinin ei muutoin kuulla haukkuvan.

Seini odottelee rauhassa oven takana, kun ihmisiä saapuu tarhalle ja seurailee kiinnostuneena mitä ympärillä tapahtuu ja mitä ihmiset puuhailevat. Samanlaisella rauhallisen uteliaalla olemuksella Seini tulee moikkaamaan vieraita ja rennosti hakee myös rapsutuksia. Kun Seinille juttelee, palaa hän ihmisen luokse, myös aivan vieraiden. Tuttujen ihmisten syliin haluaa kiipeillä, vieraiden kanssa painautuu lähelle.

Seini antaa myös vieraan käsitellä, korviin ja tassuihin saa koskea, hampaita saa tutkia. Seinin saa myös nostaa, vaikka vaikuttaakin hiukan jäätyvän nostaessa. Palautuu kuitenkin maahan laskettaessa takaisin rennoksi ja antaa koskea sekä silittää nostelun jälkeenkin. Seini vaikuttaa tarhalla seesteiseltä tyypiltä ja kaikin puolin erittäin ihanalta ja miellyttävältä koiralta.

Seinin voisi ajatella sopivan monenlaiseen kotiin, mutta toki tarhakoirana saattaa vaatia paljon aikaa ja ymmärrystä kotiutuessa. Tulevan kodin on hyvä tutustua koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin ja ymmärtää koiran tahtiin etenemisen tärkeys.

Seini on noin 45 cm ja painaa noin 13-14 kg ja vaikuttaa varsin sopusuhtaiselta keskikokoiselta koiralta.

Päivitykset

30.8.2023

Kaunis Seini saapuu etsimään omaa kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmaan! <3

30.8.2023

Seini on varattu omaan kotiin Saksaan (:

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Seini saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seini on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Seinin yhteyshenkilönä toimii Suvi Ikonen.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.