Päivitetty 12.01.2022

Kodin saanut koira: SENJA


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Senjan oli löytänyt eräs paikallinen mies, joka usein auttelee Adinaa esimerkiksi kyyditsemällä koiria sterilointipäiviin. Senja oli pikkupentuna haahuillut vaarallisesti Bukarestin kaduilla kun mies oli napannut sen mukaansa ja tuonut Adinalle.

Senja on kovin sympaattinen nuori koira. Se elää vapaana tarhan pihan isossa porukassa, eli se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Senja osaa selvästi puhua taitavasti koiraa, välttää konflikteja ja väistää komentelijoita. Myös ihmisiin Senja suhtautuu avoimesti, sen voisi sanoa melkeinpä rakastavan ihmisiä! Senja hakeutuu lähelle ja hakee hellyyttä, kulkee ihmisten mukana mielellään pitkin pihaa. Senja on arviolta vuoden vanha mutta vielä varsin pentumainen ja tykkää kovasti leikkiä. Leikkiessään Senja saattaa käyttää hampaitaan pentujen tapaan. Hampaiden käyttelystä huolimatta Senja on “läpeensä hyvän ja lempeän oloinen”, eli aikalailla mutkaton ja upea koiruus. Senjan ei kuulla juurikaan haukkuvan tarhalla.

Senja on helpon ja tasapainoisen oloinen, joten voimme harkita monenkinlaista kotia vaihtoehdoksi Senjalle. Senjan omistajan on kuitenkin tärkeä ymmärtää rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä ja sitoutua kärsivällisyyteen ja lempeyteen kaikessa yhteisessä tekemisessä Senjan kanssa.

Senja on noin 55 cm korkea ja painaa noin 23-25 kg.

Päivitykset

20.12.2021
Senja on saapunut ikiomaan kotiin. Paljon onnea suloinen Senja ja perhe!

7.11.2021
Senja on varattu omaan kotiin!

1.11.2021
Senja asuu sisarustensa Kultaherran ja Osman kanssa. Senja on todella iloinen ja reipas tyttö. Superkiinnostunut vieraista, tulee heti luokse häärimään ja hakemaan rapsutuksia. Rakastaa huomiota, hyppii päin. Senja on ilossaan aika raju ja energinen, joten ei välttämättä sovellu pienten lasten perheeseen. Villein ja päsmäröivin porukassa ja sisarukset jäävät Senjan varjoon. Senja on aika dominoiva, ei kuitenkaan riitele resursseista. Kaipaa varmasti paljon liikuntaa ja aktivointia, muuten saattaa kyllä mennä huonekalut ja tavarat remonttiin. Rauhoittuu hyvin saadessaan rapsutuksia.

13.10.2021
Senja sai elämänsä mahdollisuuden, sillä Kulkurien adoptio-ohjelman ovet aukesivat Senjalle!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Senja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Senja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.