Päivitetty 18.03.2021

Kodin saanut koira: SHERA (nyk. Stella)


Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

17.1.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Sheran omistanut henkilö toi sen vuosi sitten vuoden 2020 alussa cosoban tarhalle, kun hän ei joko voinut tai halunnut enää pitää Sheraa. Shera on siis jo odottanut tarhalla jonkin aikaa milloin sille avautuu mahdollisuus päästä omaa loppu elämän kotia etsimään.

Shera on ihmisiä kohtaan avoin, reipas ja ystävällinen. Se pomppaa innosta ihmistä vasten rapsutuksia ja huomiota saadakseen. Se antaa hyvin ihmisten käsitellä itseään. Shera vaikuttaa tasapainoiselta ja iloiselta persoonalta. Shera asuttaa häkkiään tällä hetkellä yksin, se suhtautuu kuitenkin hyvin sen häkin edestä kulkeviin vapaana oleviin koiriin ja tarhan henkilökunta kertoo sen hyväksyvän muut koirat. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista, eikä Sheraa luovuteta varmuuden vuoksi ainakaan toisen nartun kaveriksi. Shera tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Sheran ei kuulla juurikaan haukkuvan tarhalla.

Kokoa Sheralla on noin 45cm ja painoa noin 17kg.

 

Päivitykset:

13.3.2021

Shera, uudelta nimeltään Stella otti tänään ensiaskeleet oman ihmisensä rinnalla.

10.2.2021

Shera ei vielä tiedä, että pian loppuu pakkasessa värjöttely tarhalla.  Hänet on nimittäin varattu omaan kotiin Suomeen.

18.1.2021
Shera aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sheran rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Shera saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot : Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.