Päivitetty 13.03.2021

Kodin saanut koira: ZUPU


Syntymäaika: 10-11/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.1.2021
M.G. Rescue on eläinlääkäri ja eläintensuojelija Mihai Grigorien perustama tarha, joka sijaitsee noin 30 kilometria Bukarestin ulkopuolella Bulbucata-Stalpu -alueella. Tarhalla asustaa koirien lisäksi myös kissoja ja erilaisia maatilaeläimiä. Koirat päätyvät M. G. Rescuelle useilla eri tavoilla: osa hylätään tarhan porteille, osa löytyy kadulta vaeltelemasta ja osan Mihai pelastaa kunnallisilta tarhoilta. 

Zupu päätyi hylättynä kunnalliselle tarhalle, jossa paikalliset ihmiset huomasivat sen. Pienen pennun kohtalo jäi mietityttämään paikallisia ja he kysyivätkin Mihailta voisiko hän ottaa pennun turviinsa. Mihai ei osannut kieltäytyä ja näin pieni Zupu päätyikin M. G. Rescuen tarhalle. 

Zupu on reipas ja rohkea pieni pentu! Ilmeisimmin se ei tällä hetkellä oikein ymmärrä omaa kokoaan, koska se tutustuu reippaasti kaikkiin koiriin, myös itseään huimasti isompiin. Zupu vaikuttaa siis tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja myös ihmisiä kohtaan Zupu on sosiaalinen. Zupu on iloinen pieni pentu, mutta ei kuitenkaan mitenkään ylivilkas vaan ennemmin vähän rauhallisempi moneen muuhun samanikäiseen pentuun verrattuna. 

Zupu etsii perhettä, jossa se saisi kasvaa pienestä pennusta turvallisessa ympäristössä aikuiseksi koiraksi. Zupu tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja hyviä kokemuksia sekä positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Tällä hetkellä Zupu on n. 3 kuukauden ikäinen ja se painaa noin 3 kg. Aikuisenakin Zupu tulee olemaan pienikokoinen ja se tulee luultavimmin painamaan alle 8 kg.

Päivitykset

13.3.2021
Suloinen Zupu saapui tänään omaan kotiinsa! Perhe päätti pitää Zupun nimen Zupuna 🙂

10.2.2021
Ihana Zupu varattiin omaan kotiin!

25.1.2021
Pieni Zupu aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Zupu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Zupu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zupu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Zupun yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.