Päivitetty 15.05.2021

Kodin saanut koira: RICCO


Syntymäaika: Noin 2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

10.5.2020
Romanian eläinsuojelullinen tilanne ei ole hyvä ja kodittomia koiria siellä on varovaisen arvion mukaan 2-5 miljoonaa. Ioana Bodea on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Romanian eläinsuojelullisen tilanteen takia työ kodittomien eläinten parissa ei kuitenkaan todellakaan ole helppoa. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioana pyrkii myös parantamaan koirien olosuhteita kunnallisilla tarhoilla ja käy melko usein näillä tarhoilla, keskustelemassa niistä vastuussa olevien henkilöiden kanssa. Varovaista parannusta onkin tapahtunut, mutta matka on vielä erittäin pitkä. Ja kivinen. Ioana ottaa myös välillä koiria turvaan kunnallisilta tarhoilta ja pyrkii auttamaan niitä yksilöine, antamalla niille mahdollisuuden löytämään kodin täältä Suomesta, Kulkurien avustuksella. Yksi näistä koirista on Bragadirun kunnalliselta tarhalta pelastettu uros Ricco.

Joulukuussa 2020 Ricco yhä elelee One Rescuen tarhalla Cosobassa. Riccon ilme on muuttunut paljon siitä kun hän tuli tarhalle, hän on iloisempi ja avoimempi nykyään kuin mitä aiemmin oli. Tällä hetkellä Ricco ottaa kaikki ihmiset hyvin vastaan, eikä siitä alkuajan epävarmuudesta ole nyt ollut viitteitä.

Ricco ei ole mikään älytön haukkuja mutta osallistuu jonkun verran tarhan kuoroharjoituksiin. Hyvä on muistaa, että tarhalla koirilla ei ole paljonkaan tekemistä jolloin myös haukkuminen saattaa olla vaan yksi juttu mitä tehdä. On siis hyvinkin mahdollista, ettei tätä haukkumista mitenkään häiritsevästi esiinny sitten kotioloissa ja mikäli sitä esiintyisi, sen saisi varmasti myös rauhoittumaan osoittamalla Ricolle ettei ole tarvetta haukkua liiallisuuksiin.

Ikää Riccolla on arvion mukaan noin 4-vuotta ja kokoa noin 50cm/20kg.

Päivitykset

11.2.2021

Ricco on vihdoinkin pääsemässä oppimaan ja nauttimaan elämästä kotikoirana ja rakastettuna perheenjäsenenä. Ricco on varattu omaan kotiin!

17.12.2020
Ricco elelee yhä Cosoban kylässä, One Rescue Association ylläpitämällä tarhalla, minne Ioana sai Riccon fosterpaikalle. Ricco on reipastunut paljon viime aikoinan ja suhtautuu hyvin kaikkiin ihmisiin. Bragadirussa Ricco asui kahden muun uroksen ja yhden nartun kanssa ja tuli hyvin toimeen näiden kanssa.

10.5.2020
Ricco tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa ja on myös ihmisten kanssa, mutta havaittavissa on hienoista varovaisuutta ja epävarmuutta miesten suhteen joten tämä on hyvä tiedostaa. Riccosta varmaan tulee mitä mainioin perheenjäsen, kunhan ihmiset osaavat tukea ja osoittaa Riccolle olevansa luottamuksen arvoisia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ricco saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ricco on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Riccon yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Ricco vastatulleena tarhalle Bragadirun kunnalliselta tarhalta:

Ricco autossa, matkalla kunnalliselta tarhalta Cosobaan, One Rescuen Associationin ykistyiselle tarhalle:

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.