Päivitetty 16.02.2021

Kodin saanut koira: SYBILLE


Syntymäaika: 8/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.8.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Cosoban porteille hylätään aivan jatkuvasti koiria eri kokoonpanoissa. Sybillen toi tarhan portille kassissa tämän pennun kanssa mies. Oliko mies Sybillen omistaja joka halusi kaksikosta eroon, oliko mies löytänyt heidät ja pelasti ympäristön vaaroilta vai jotain muuta, sitä ei tarina kerro. Valitettavasti pentu sairastui babesioosiin ja menehtyi.

Hylätyksi tuleminen, tarhalle päätyminen ja pennun menetys vaikutti vasta vuoden ikäiseen Sybilleen vahvasti ja se oireili ujoudella ja pelolla ihmistä kohtaan. Ajan kanssa Sybille on kuitenkin alkanut antaa ihmiselle toista mahdollisuutta ja vaikka se edelleen ujostelee ja jännittää käsittelyä, ei se enää mene paniikkiin vaan “jäätyy” ja odottaa, mitä ihmisellä voi olla mielessään. Oikeanlaisessa, rauhallisessa kodissa joka osaa antaa Sybillelle aikaa ja osaa rohkaista tyttöä elämässä eteenpäin, voisi tämä kaunis ja kovia kokenut tyttö taas rentoutua ja nauttia elämästä. Tie siihen voi olla pitkä, mutta varmasti sen arvoinen! Varmuuden vuoksi Sybilleä ei suositella lapsikotiin eikä häntä luovuteta ensimmäiseksi omaksi koiraksi.

Luonteeltaan Sybille vaikuttaa olevan ennemmin rauhallinen kuin suunnattoman aktiivinen ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Sybilleä voisikin mielellään odottaa omassa kodissa reipas ja ystävällinen koirakaveri. Kooltaan Sybille on noin 40 cm korkea ja painaa noin 10 kg.

Päivitykset
13.2.2021
Suloinen Sybille saapui omaan kotiin perheensä luokse.

26.10.2020
Sybille on nyt varattu omaan kotiin, jossa sitä odotetaan jo kovasti.

2.10.2020
Itsestään riippumattomista syistä Sybille palaa takaisin kotia etsiviin koiriin.

15.9.2020
Suloinen Sybille on nyt varattu omaan kotiin.

26.8.2020
Sybille on lisätty kotia etsiviin koiriin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sybille saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sybille on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sybillen yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.