Päivitetty 14.02.2021

Kodin saanut koira: JUNO (kesäheilat) (nyk. Lumi)


Syntymäaika: 04/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

10.11.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla.

Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Sisarukset July ja Juno ilmestyivät eräänä kauniina kesäpäivänä Luizan lähikaupan lähistölle. Mistä ja miten tytöt kaupalle päätyivät meillä ei ole tietoa.

Siskonsa tavoin Juno on iloinen, reipas ja utelias peruspentu. Juno pitää ihmisistä ja hakeutuu näiden lähelle, samoin hän leikkii riehakkaasti muiden koirien kera. Kissoja hän haukkuu, eikä niin välitä näistä.

Juno etsii koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jolla on tietotaitoa positiiviseen vahvistamiseen perustuvista koulutustavoista ja joka on valmis panostamaan niin koulutukseen kuin koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin jotta tästä neidistä kasvaa avoin ja iloinen aikuinen koira. Juno ei ole sohvaperuna-ainesta joten sen tulevan kodin tulee omata kärsivällisyyttä energiselle pennulle, kodin tulee sitoutua antamaan Junolle virikkeitä ja koiramaista puuhaa.

Junon arvioitu koko aikuisena tulee olemaan 45-50cm ja 12-15kg.

Junolla on todettu anaplasmoosi. Juno saa tähän 21pv antibioottikuurin joka on aloitettu 13.1.2021, Junon yhteyshenkilöltä voi tästä kysyä lisäinfoa. Tämän lisäki Juno on antanut multiresistenssien bakteerien testissä positiivisen tuloksen ESBL osalta, resistenssi ei ole laaja joten Junon voisi sen puolesta tuoda Suomeen, tästäkin lisätietoja antaa hänen yhteyshenkilö.

Päivitykset:

13.2.2021

Juno matkasi Euroopan halki Suomeen ja tapasi oman ihmisensä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä <3 Juno sai myös uuden kauniin nimen, Lumi. Kaikkea hyvää Lumi ja perhe <3

24.1.2021

Ja Junon onneksi siinähän kävi niin että hänet huomattiin uudestaan ja tänään hän on taas varattu koira jota odottaa se ihkaoma koti Suomessa <3

15.1.2021

Juno palaa kotia etsiväksi koiraksi. Toivottavasti se oma koti löytyisi pian!

6.12.2020

Junon onnenpäivä! Hänet on tänään varattu omaan kotiin <3

10.11.2020

Juno aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Juno saapuu Suomeen steriloituna (mikäli on fyysesti siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Juno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.