Päivitetty 14.02.2021

Kodin saanut koira: HARU


Syntymäaika: n. 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.10.2020

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Haru on upea pitkäkoipinen nuorukainen joka on syystä tai toisesta tullut hylätyksi ja päätynyt Mihailestin kunnalliselle koiratarhalle Romaniassa. Ioana käy säännöllisesti kunnallisilla koiratarhoilla auttamassa sinne joutuneita koiria ja osa näillä tarhoilla olevista koirista ovat onnekkaita ja pääsevät Ioanan avustuksella pois näiltä tupaten täynnä olevilta tarhoilta. Haru on yksi näistä koirista jolla kävi tuuri, hän muutti syyskuussa Cosoban  One Rescue Association tarhalle ja sai häkkiseurakseen saman kämppiksen jonka kanssa hän asusti myös kunnallisella tarhalla, kauniin Anemonan.

Haru on nyt noin 4 vuotias pojankoltiainen. Hänen pitkät säärensä on tehty juoksemista varten ja sitähän tämä poika rakastaa, parasta on kun hän pääsee pois häkistä juoksemaan ja touhuilemaan. Myös koiramainen nuuskuttelu on Harulle mieleistä touhuamista. Haru haukkuu häkissään jonkun verran, tämä luultavasti johtuu pitkästymisestä. Aktiivinen nuori koira tarvitsee aktivointia ja liikuntaa ja tulevan kodin tulee tämä myös ymmärtää. Harusta ei luultavasti ole sohvaperunaksi 🙂 Haru tulee toimeen hienosti muiden koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisikin odottaa leikkikaveri Harulle. Ihmiset joita Haru on tavannut on myös sille ok. Haru on tarhakoiran tavoin tottumaton ja kokematon monessa asiassa, perheen johon hän tulevaisuudessa muuttaa tulee osata tukea Harua koiralähtöisesti ja kouluttaa lempeästi, positiivisin metodein.

Kokoa Harulla on noin 50-55cm ja painoa n 20kg. Haru on melko hoikassa kunnossa joten kotioloissa voi olettaa hänen saavan vähän lihaa luiden päälle ja painon nousevan hieman.

Päivitykset:

13.2.2021

Vihdoin Haru pääsi aloittamaan elämän mittaisen seikkailun omistettuna koirana. Onnea ja kaikkea hyvää Haru ja perhe <3

20.11.2020

Valloittava Haru huomattiin ja hänet on nyt varattu omaan kotiin <3

9.10.2020

Nuori Herra Haru aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Haru saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Haru on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.