Päivitetty 14.02.2021

Kodin saanut koira: ELVE (nyk. Elli)


Syntymäaika: 6-7/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Elve on saanut useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia kyselyitä. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

13.1.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Elven tarina ei ala kovin ruusuisesti, se heitettiin pussissa tarhan aidan yli kuin roskat roskikseen. Onni tilanteessa on se, että näin hän päätyi jo tupaten täynnä olevalle koiratarhalle ja saa vielä mahdollisuuden uuden tarinan alkuun.

Elve on hyvin ymmärrettävistä syistä hieman ujosteleva. Ihmisille hän on ystävällinen ja häntä vispaa täysiä kun ihminen lähestyy mutta selvästi hän ujostelee ihmisen läheisyyttä ja kosketusta. Hän suhtautuu siis ihmisiin kiinnostuneen uteliaasti ja varmasti ymmärtäväisen ihmiskontaktin ja positiivisten kokemusten myötä reipastuu kyllä omaan tahtiinsa. Omassa paddockissaan hän on rauhallinen ja melko hiljainen mutta ulos päästessään hänestä kuoriutuu iloinen, hyppelehtivä pieni koira joka saattaa innostuesaan haukkuakin.

Pikkuruinen Elve neiti etsii kotia, jossa ollaan valmiita tukemaan ujon pennun rohkaistumista ja kasvua lempeydellä, koiralähtöisin menetelmin. Kotiutumisessa voisi olla hyötyä siitä, että kotona olisi jo entuudestaan sosiaalinen koirakaveri sillä Elve tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa.

Elve on nyt noin 6-7kk iässä n. 35cm ja painaa 6kg. Hän on melko laiha/lihasköyhä mutta tähän asiaan varmasti tulee korjausta kun hän pääsee omaan kotiinsa ja saa ravitsevaa ruokaa ja liikuntaa.

Päivitykset:

13.2.2021

Pikkuruinen Elve matkusti Suomeen ja tapasi oman perheesä. Samassa hän sai uuden nimen: Elli. Onnea ja kaikkea hyvää Elli ja perhe <3

19.1.2021

Elven tarinan parhain käänne tapahtui juuri, hänet on varattu ja matka omaan kotiin Suomeen on aivan kulman takana <3

13.1.2021

Nyt alkaa Elven uusi tarina, hän aloitti etsimään sitä omaa loppuelämän kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elve saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elve on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.