Päivitetty 11.05.2021

Enkelikoira: SNICKERS (Nyk. Nikke)


Snickers

SNICKERS

* Arvioitu syntymäaika 08/14

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

 

14.12.2014
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Syksyllä 2014 Kulkureiden Romanialaisen yhteistyötahon, Safe And Care Rescuen edustaja Sandrine Oprea löysi pellon laitamilta pienehkön emokoiran neljän uros-pennun kanssa. Sandrine ei voinut jättää pentuetta oman onnensa nojaan, vaan vei koirat turvaan Onevet-klinikalle. Onevetissä tämä pesue on edelleen. Emokoiraa on jo onnistanut ja se on varattu Saksaan, minne sen on määrä matkustaa piakkoin. Pennut puolestaan ovat tällä hetkellä nelikuisia ja täysin valmiita matkustamaan Kulkureiden adoptio-ohjelman kautta omiin koteihinsa Suomeen.

Yksi pennuista on ruskea Snickers. Pentueen löytänyt Sabrine vierailee usein klinikalla seuraamassa pentujen kehitystä. Sabrine kuvaa Snickersiä ystävälliseksi pikku-pojaksi. Uusia ihmisiä kohdatessaan Snickers ujostelee hetken, mutta vapautuu tutustuttuaan vierailijaan paremmin. Painoa Snickersillä on tällä hetkellä 3-4 kg. Emon koon (10 kg) huomioiden Snickerskin tulee todennäköisesti jäämään pienehköksi.

Päivitykset

11.5.2021
Saimme hyvin surullisia uutisia Nikestä: Nikke lähti 25.4. sateenkaarisillalle lyhyen sairauden jälkeen. Niken kunto romahti nopeasti eikä mitään muuta ollut tehtävissä kuin vapauttaa Nikke kärsimyksestä. Nikke sai elää lyhyeksi jääneen elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Lämmin osanottomme Niken omalle ihmielle, joka muistaa Nikkeä näillä sanoilla:

“Ikävä on sietämätön,
Ikävä sattuu,
Ikävä itkettää,
Ikävä rakasta.
Silti, rakas Nikke,
ymmärsin, halusit mennä.
Halusit, että ymmärtäisin ja
ymmärsin päästää Sinut
Koirien Taivaaseen,
sillä rakastan Sinua niin
suunnattomasti Rakas Ystäväni.
Olit tuskissasi ja et vain pystynyt
enempään.
Ymmärrän Kultaseni, ymmärrän.
Lepää rauhassa ja Kiitos Ystävä
kaikesta.
Itkettää taas.”

Pirjo H.

Lisätty kuvia Niken elämästä kotona. Hyvää matkaa Nikke-muru!

27.01.2015
Snickers lensi Suomeen 24.1. Nimekseen Nikke saanut penneli yllätti odotettua isommalla koollaan, mutta se ei menoa haittaa. Nikken elämä uuden omistajan luona on lähtenyt hyvin käyntiin. Hieman vielä jännitää, mutta poika reipastuu päivä päivältä.

09.01.2015
Snickers on varattu omaan kotiin.

06.01.2015
Snickersin varaus peruuntui täysin koirasta johtumattomista syistä.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Snickers tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kastroinnin kustannuksiin 25 % osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Snickers saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Snickers on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.