Päivitetty 10.05.2021

Kodin saanut koira: VIP


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
07.03.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Adina löysi Vipin helmikuun puolivälissa Cosobasta autotien keskeltä. Vip oli todella onnekas, että se selvisi hengissä autojen seasta. Vip on Cosoban tarhalla ystävällinen ja avoin ihmisiä kohtaan. Toisten koirien kanssa se tulee myös hyvin toimeen, mutta on ajoittain hieman pomotteleva toisia koiria kohtaan. Adina kertoo, että käytös voi johtua siitä, että Vip ei ole tottunut elämään isossa koira porukassa. Vipin polvet on tutkittu luksaation suhteen ja ne on kunnossa. Pienen koon vuoksi, Vip etsii ensisijaisesti kotia, missä ei ole pieniä lapsia. Suloinen Vip etsii kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa. Toisella videolla Vipin silmät näkyy erikoisen punertavina ja Adina kertoi, että tämä johtui kovasta valosta mikä sisätiloissa tuolloin oli sekä puhelimen kamerassa olleesta asetuksesta ja valosta. Vipin silmät ovat siis kunnossa.

Vipillä on arvion mukaan painoa noin 3 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

10.05.2021
Herttainen Vip saapuikin Suomeen suoraa omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Vipille omasta kodista ja perheestä <3

06.05.2021
Vip on saanut elämänsä mahdollisuuden ja se saapuu Suomeen kotihoitoon 8.5. Tervetuloa Suomeen pikkuinen.

07.03.2021
Vip on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vip saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vip on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Vipin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.