Päivitetty 10.05.2021

Kodin saanut koira: MOSHUR


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
8.3.2021

M. G. Rescuen tarha M. G. Sanctuary sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tarha on kooltaan noin 5 000 neliömetriä. Tarhalla asuu aina kerrallaan noin 60-70 koiraa, ja paljon myös muita eläimiä omilla alueillaan, mm. kissoja, lintueläimiä, lehmiä, vuohia, hevosia ja sikoja. Tarhan perustaja ja omistaja Mihai Grigorie on pitkän linjan eläinsuojelija ja hänen historiansa rescue-kentällä on pitkä. Mihai itse tekee palkkatyötä eläinlääkärinä täysipäiväisesti rahoittaakseen tarhansa toimintaa ja sen lisäksi hoitaa tarhan päivittäiset asiat. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa vuodesta 2013 lähtien.

Moshur on yksi monista onnekkaista, jotka Mihai on pelastanut. Moshurin Mihai valitsi mukaansa Buftean kunnalliselta tarhalta joulukuussa 2020. Miten ja miksi Moshur on päätynyt kunnalliselle tarhalle, sitä emme tiedä.

Moshurin elämä tuskin on ollut kovin ruusuinen ja nyt jo seniori-ikään päässyt pikkuherra etsiikin ihanaa, melko rauhallista kotia loppuvuosikseen, kotia, missä papalle ollaan valmiita tarjoamaan monin kerroin kaikki se, mistä se on elämässään aiemmin paitsi jäänyt.

Moshur joutui ilman omaa syytään tappeluun pian MG Rescuen tarhalle tultuaan ja sitä purtiin toisen koiran toimesta takapuolesta. Siksi Moshurilla näkyy kuvissa vielä merkkejä aiemmin ajeltusta karva-alueesta. Moshur on kuitenkin toipunut tästäkin koettelemuksesta täysin ja asuttaa nyt häkkiään ongelmitta kahden muun koiran kanssa, jotka ovat molemmat narttuja. Moshur siis sopisi varmasti ainakin nartun kaveriksi, ehkä myös kiltin ja ystävällisen nuoremman uroksen. Moshur voisi varmasti elää myös ainoana koirana.

Moshur on rauhaa rakastava ja hiljaisen ja vaatimattoman oloinen pieni koira. Ikää Moshurilla on noin 8-9 vuotta ja kooltaan se on noin 35 cm/8 kiloa.

Moshurin etujalat näyttävät hieman “barokki”-mallisilta ja tulevan kodin tuleekin varautua käyttämään nivelravinteita ja pitämään huolta Moshurin lihaskunnosta ja painonhallinnasta. Varmasti myöskin esimerkiksi Moshurin hampaat vaativat huoltoa.

Päivitykset

10.5.2021
Mosse pääsi omaan kotiin 8.5.2021.

27.3.2021
Moshur on varattu omaan kotiin Suomeen. Hänen nimekseen tulee uudessa kodissa Mosse.

14.3.2021
Lisätty uusi video Moshurista.

8.3.2021
Moshur aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Moshur saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moshur on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Moshurin yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.