Päivitetty 15.02.2021

Kodin saanut koira: SOL (nyk. Karpo)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.2.2021

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, jotka hoitavat tarhan koirien päivittäin.

Arviolta noin 2-vuotias pieni uroskoira Sol löytyi Bukarestin kaduilta harhailemasta ilman päämäärää, sillä on siis melko varmasti ollut oma koti, josta se on dumpattu kadulle. Solin löytäjä, Carmen Mandescun ystävä, otti Solin kotiinsa kotihoitoon etsimään omaa kotia. Sol siis asuu tällä hetkellä jo kotikoirana kotihoitoperheessä Bukarestissa.

Solia kuvaillaan erittäin leppoisaksi ja reippaaksi koiraksi, joka sopeutuu kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin ja paikkoihin. Se on lempeä ja ystävällinen ja rakastaa yli kaiken kaikkia ihmisiä. Se onkin onnellisin, kun saa viettää aikaa ihmisten, tuttujen tai tuntemattomien, kanssa. Sol rakastaa kotihoidossa kuulemma lunta ja vihaa vesisadetta ja mutalätäköitä, eikä ole erityisen ruokamotivoitunut, vaan nautti enemmän rapsutuksista ja ihmisen huomiosta.

Toisten koirien kanssa Sol on iloinen ja ystävällinen, eikä sillä ole esiintynyt resurssien puolustamista muille koirille tai ihmisille. Se tulee toimeen myös kissojen kanssa, ei rakasta tai halua olla lähikontaktissa, mutta sietää niiden läsnäoloa eikä jahtaa. Autossa olo ei toistaiseksi ole Solin lempihommaa, se kärsii matkapahoinvoinnista, mutta tulee siitä huolimatta ihan mielellään mukaan seikkailemaan autolla kotihoitajan kanssa.

Sol on kooltaan noin 40 cm ja 8 kiloa.

Päivitykset

13.2.2021
Sol matkasi tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Karpo. Onnea Karpo ja perhe!

28.1.2021
Ihastuttava Sol varattiin omaan kotiin!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sol saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sol on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Solin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.