Päivitetty 15.02.2021

Kodin saanut koira: NELA (nyk. Yoda)


Syntymäaika: 12/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.2.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Noin 1-vuotias Nela hylättiin vastikään Cosoban tarhalle. Nelan taustasta ei tiedetä oikeastaan mitään, mutta pikkuinen tyttö on selkeästi tarhaelämästä vielä todella hämillään. Nela tulee ongelmitta juttuun ihmisten ja muiden koirien kanssa ja sen olemus on alistuvainen ja vielä hiukan ujo. Ihmisen saapuessa häkkiin se heiluttaa alistuvaisesti häntäänsä ja vaikuttaa kyllä ilahtuvan ihmisseurasta, mutta ei ihan vielä uskalla avoimesti sännätä ihmisen luokse.

Uskomme Nelan reipastuvan kotiympäristössä nopeasti, kunhan se saa edetä omaan tahtiinsa ja omilla ehdoillaan ilman, että sitä viedään sille liian vaikeisiin tilanteisiin liian nopeasti. Nelan tulevassa kodissa voisi olla odottamassa reipas koirakaveri, joka tukisi Nelaa uuteen elämään sopeutumisessa. Nela ei tarhalla erityisemmin hauku, joten se voisi soveltua myös kerrostaloon.

Kooltaan Nela on pieni koira, se painaa noin 8 kiloa ja on noin 35 cm korkea.

Päivitykset

13.2.2021
Nela matkasi tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Yoda. Onnea Yoda!

15.1.2021
Nela varattiin tänään omaan kotiin. Onnea Nela ja tuleva perhe!

10.1.2021
Nela aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nelan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.